Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 84

Wątek: 24mpx vs 36 mpx

Domyślnie

Hę? Reklamy? Dobry żart. I co z tego mam? Po prostu śmigam sobie po forum, patrzę, a tu takie zacne wątki
    Ja tam nie biorę wszystkiego do siebie, a już na pewno żadna wypowiedź z forum nie zaszkodzi mi ani nie zasmuci.
    Każdy ma swoje zdanie i to szanuję. Pamiętajcie, że wyciągacie wnioski z niepełnych danych, tj. z moich wypowiedzi nt. D7100/D800.
    Dobra, skończmy już prywatą, bo oblałem się obfitym rumieńcem

Domyślnie

Ja jestem zdania, że każdy ma prawo wygłosić swoją opinię. Bez względu czy miał posiadany sprzęt, czy też nie. Jednak najważniejsze w tej opinii jest wyraźne zaznaczenie, że jednak nie posiadało się tego czy tamtego sprzętu, a sama opinia jest wyrobiona na podstawie takiej i takiej. To potencjalnym odbiorcą da do myślenia- jedni szukają opinii użytkowników, inni zaś ogólnej opinii. docxxx nie ukrywa, że nie posiadał D800/810 więc kto chce to weźmie do serca jego opinię, a kto uważa ją za mało wiarygodną to oleje. Dla mnie wypowiedzi docxxx (i paru innych forumowiczów) są tak emocjonalne, że nie powinny być w ogóle brane pod uwagę. Bo jak wiadomo, emocje nie są dobrym doradcą...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Dla mnie wypowiedzi docxxx (i paru innych forumowiczów) są tak emocjonalne, że nie powinny być w ogóle brane pod uwagę.
    Hmm... czyli mam rozumieć, że jak ktoś (powiedzmy o pseudonimie X) zakończy zdanie "kropką" (.) to warto je brać pod uwagę. Zaś jeżeli (ten sam ktoś, czyli X) zakończy zdanie "wykrzyknikiem" (!, "!" służy do wyrażania emocji) to już go nie warto brać pod uwagę? Bo jest to "zdanie emocjonalne"? Oczywiście pomijam, czy ktoś miał dany aparat w ręku czy nie...

P.S. Tak dla rozluźnienia atmosfery
    Nikon

Domyślnie

Daj spokój... Przecież nie miałem na myśli znaków interpunkcyjnych... Jeśli nie rozumiesz o co chodziło to trudno.

Domyślnie

Panowie tak czytam i czytam wasze wypowiedzi w tym i innych postach i miska mi się śmieje bo wydaje mi się że mam do czynienia z babami z rynku które wychwalają swoje jaja i obgadują pozostałe przekupy. Założyłem wątek 24 mpx vs 36 mpx a wy jak naćpani zawsze skręcacie do uliczki z dealerem. Wątek z d810 a tu gadka o d800, Mój wątek a tu znowu d800. Załóżcie wreszcie wątek o d800 i tam się spuszczajcie na jego temat. Jeden go wychwala a inny opluwa i tak bez końca.
    Ja potrzebowałem wypowiedzi na temat, konstruktywnych, technicznych po to aby pogłębić swoją i innych wiedzę bo tego nigdy za dużo.
    Dajcie sobie już spokój .

Domyślnie

+1 podsumowałeś wszystkich pro masta blasta genialnie.

A jest tak, jak pisze Jacek.

Z 36 dostaniesz teoretycznie więcej detalu, ale to wymaga topowych szkieł. Tu chyba najlepiej sprawdzą się puszki bez filtra AA.
    Stałem przed podobnym dylematem, wybrałem 24, z tego względu, że dla mnie nawet 10 to było dużo.
    Powierzchnię masz taką samą. Przez upakowanie na tej samej powierzchni większej ilości megapikseli cudów nie osiągniesz.
    Ostatnio edytowane przez Śprotek ; 07-09-2014 o 22:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Śprotek Zobacz posta
    Z 36 dostaniesz teoretycznie więcej detalu, ale to wymaga topowych szkieł.
    Nie wymaga topowych szkieł, tylko dobrych szkieł. Doskonałym przykładem jest tu tania 35 1.8DX.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

36 mpx na dużej matrycy wydaje się być fajne ale u mnie wiązałoby się to także z koniecznością wymiany kompa bo teraz przy 24 mpx zdjęcia otwiera z lekkim namysłem. 24 mpx to jest chyba to w co będę celował. Mam nadzieję że w powiększeniach nie będzie wychodził gorzej niż w d7100. Niestety d610 zupełnie mnie nie kręci. Nie wiem dlaczego, po prostu nie ma pomiędzy nami chemii. To tak jakbym dobierał się do bliźniaczki mojego d7100 tylko w większymi cyckami. Czekam więc na d750. Zapowiada się bardzo ciekawie. Byłoby super gdyby miał filmy w 4k czego niestety nie ma i to nie wiem dlaczego d810.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikonel Zobacz posta
    Czekam więc na d750. Zapowiada się bardzo ciekawie. Byłoby super gdyby miał filmy w 4k czego niestety nie ma i to nie wiem dlaczego d810.
    Niestety jestem na 99% pewny, że nie będzie filmów 4k.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nikon ledwo sobie radzi z 1080p, a tu ludzie chce 4K... jak chcecie 4K to kupcie sobie Panasa/Sony/Samsunga Note

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów