Close

Strona 17 z 73 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 725

Domyślnie

Jak ustawić ten program aby otwierał się z wcześniej ustawioną i zapisaną przestrzenią roboczą.Chciałbym aby już przy starcie otwierał się z przestrzenią roboczą ustawioną
    samodzielnie,a nie w ustawieniach domyślnych. Trochę wnerwiające jest odszukiwanie w zakładkach swoich ustawień przy każdym starcie programu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazzi Zobacz posta
    Jak ustawić ten program aby otwierał się z wcześniej ustawioną i zapisaną przestrzenią roboczą.Chciałbym aby już przy starcie otwierał się z przestrzenią roboczą ustawioną
    samodzielnie,a nie w ustawieniach domyślnych. Trochę wnerwiające jest odszukiwanie w zakładkach swoich ustawień przy każdym starcie programu.
    nie ustawisz..... to błąd programu w wersji 7.2.3.
    Pracują nad tym i w kolejnej wersji będzie to usunięte

Jest rozwiązanie polegające na zainstalowaniu wersji 7.2.2. utworzeniu i ustawieniu własnej przestrzeni roboczej a następnie zrobieniu aktualizacji do 7.2.3.

Ja tak miałem i nie mam kłopotu z przestrzenią.

Nie wiem czy jak już miałeś zainstalowaną wersję 7.2.3 to uda się ten myk zrobić... ale spróbuj.

Domyślnie

Dzięki za podpowiedź,niestety w moim przypadku nic się nie zmieniło.Ponownie zainstalowana wersja 7.2.2 zapisuje i odtwarza ustawienia,a ta z 3 na końcu niestety
    nie.Trzeba będzie poczekać na aktualizację.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazzi Zobacz posta
    Dzięki za podpowiedź,niestety w moim przypadku nic się nie zmieniło.Ponownie zainstalowana wersja 7.2.2 zapisuje i odtwarza ustawienia,a ta z 3 na końcu niestety
    nie.Trzeba będzie poczekać na aktualizację.
    ale.....

7.2.3 zmienia tylko to, że działa funkcja przechwytywania dla aparatu Nikon D4s.
    Jesli nie masz tej puchy lub/i nie potrzebujesz tej funkcji to zostań przy 7.2.2

Domyślnie

w wersji 6 i 7.1 miałem tak że pliki z danymi adjustments były zapisywane w tym samym folderze co zdjęcia z danej sesji. Automatycznie generował się folder CaptureOne a w nim cache i settings To było wygodne bo przy przenoszeniu danej sesji na inny dysk automatycznie przenosił sie ten folder z danymi dotyczącymi ustawień. w C1 v7 wszystkie ustawienie RAW zapisują sie w folderze catalog. jak to zmienić aby było jak wczesniej? ew jak teraz przenosić zdjęcia np na inny dysk aby razem z nimi wędrowały parametry wołania RAW?
    Ostatnio edytowane przez ZoomTeam ; 01-09-2014 o 21:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZoomTeam Zobacz posta
    w wersji 6 i 7.1 miałem tak że pliki z danymi adjustments były zapisywane w tym samym folderze co zdjęcia z danej sesji. Automatycznie generował się folder CaptureOne a w nim cache i settings To było wygodne bo przy przenoszeniu danej sesji na inny dysk automatycznie przenosił sie ten folder z danymi dotyczącymi ustawień. w C1 v7 wszystkie ustawienie RAW zapisują sie w folderze catalog. jak to zmienić aby było jak wczesniej? ew jak teraz przenosić zdjęcia np na inny dysk aby razem z nimi wędrowały parametry wołania RAW?
    Ja po zakończeniu wywoływania robię ręcznie backup do folderu, w którym są rawy z danej sesji i mam wszystko w jednym miejscu i razem co pozwala bardzo łatwo przenosić dane w inne miejsca.

Domyślnie

A backup robi kopie tylko do zdjec z danego folderu czy do calego catalogu CaptureOne ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZoomTeam Zobacz posta
    A backup robi kopie tylko do zdjec z danego folderu czy do calego catalogu CaptureOne ?
    ja u siebie otwieram folderami i wówczas backup jest dla danego folderu.

potem tylko pilnuję by plikom NEF nie zmienić nazw czy lokalizacji i wystarczy, że kliknę w plik C1p i otwiera mi się wszystko jak należy.

Domyślnie

Jest już Capture One Pro 8.Piszą,że bezpłatna aktualizacja dla tych co kupili CO7 po 16 sierpnia.
    Ostatnio edytowane przez kazzi ; 16-09-2014 o 12:27

Domyślnie

"Unit price (per month) - 230 Euro"... Kupować co miesiąc od nowa? Dziękuję.
    Dziś zakupiłem CS6 Extended i Lightrooma.
    Niecierpię tych "klołdsów", czasowych licencji itp.
    Ostatnio edytowane przez Yanis ; 16-09-2014 o 12:43
    FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.

Strona 17 z 73 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów