Szukaj
Ale "dedykowany styl" to przecież też obróbka.
Jednak żeby było jasne - cała "optyka" tego zdjęcia - flary, nieostrości, aberracje - to zasługa wyłącznie obiektywu.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Czy są jacyś użytkownicy 16-70Z? Czy ma jakieś wady poza ceną? Przy Nikonie miałem 18-70 i nie miałem potrzeby zmiany na inny i w NEX'ie też bym tak wolał niż zmieniać obiektywy.
Taki widoczek. Standardowo, Nex 6 + SEL20.
to be a rock and not to roll
Kitsch
(NEX-7 + Jupiter-37A 3.5/[email protected])
Snoblesse oblige:
A, to dam jeszcze jedną z wielu klatek składowych powyższego...
Snoblesse oblige:
Zmienię temat. A3000 i trochę o nas![]()
http://marcinwuu.blogspot.com/2014/0...-kwekania.html
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Mam 16-70 od ok roku i jestem z niego bardzo zadowolony. Praktycznie wyzbyłem się wszystkich pozostałych szkieł. Według mnie nie ma wad. Ostry, ciężko złapać jakieś bliki. Z najnowszym softem w nex 6 AF błyskawica. Mieści się z nexem 6 do oryginalnego skórzanego futeralu od nexa 7. Zrobiłem tym obiektywem naprawdę sporo fotek i jak do tej pory nigdy mnie nie zaskoczył na minus. Ot i tyle w tym temacie.
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
Obiektyw bajka, tylko ta cena, a także co już jest mniej istotne....gabaryty.
Kupiłam sobie miesiąc temu polara i sakramencko się pobrudził (niestety moi znajomi nie rozumieją, że paluchami się po tym nie jeździ).
Jak umyję je pianka do czyszczenia matryc komputera to nie zniszczę nic? Czytałam o mydłach, płynach itd ale to jest tłuste, musiałabym ziemniakiem potem przejechać bo ma skrobię (na grafice tak odtłuszczamy płyty).
Próbowałam ściereczką i wodą ale znajomi żarli coś tłustego chyba :/ Nigdy więcej pożyczania...
Skontaktuj się z nami