No cóż Nikon poszedł pod młotek, ostateczną decyzje co go zatąpi podejmę jak uda się go sprzedać, ale prawdopodobnie będzie to a6000 z jakimiś dwoma stałkami na początek.
Szukaj
No cóż Nikon poszedł pod młotek, ostateczną decyzje co go zatąpi podejmę jak uda się go sprzedać, ale prawdopodobnie będzie to a6000 z jakimiś dwoma stałkami na początek.
Ja jestem cały czas pod wrażeniem lekkości, mobilności i jakości jaką oferuje zestaw a6000 plus 20 i 50. Zestaw jest ze mną juz na drugim wyjeździe wakacyjnym i ani razu nie żałowałem sprzedaży d90, chociaż miałem dosyć fajne szkła. Jeszcze zbieram fundusze na sel70210 i juz będzie super komplet.
Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18
-------------------
www.marianduda.pl
U mnie 1mm zdecydował![]()
Słuchajcie, to jak to jest z tą celnością a6000? To że szybki jest to jasne ale czy równie celny? Słychać głosy że niezbyt? Do fotografowania dzieci na papierze a6000 jest idealny ale czy na pewno?
Pozdrawiam LiSEK
Dotarł właśnie do mnie Sel 20 2.8. Niestety jak dla mnie 2.8 to myydło. Fajny, zgrabny ale 2.8 jak dla mnie nie do zaakceptowania. Pobawię się nim dzisiaj i postaram się wrzucić jakieś sample. Może to tylko takie pierwsze wrażenie. W każym razie sel 50 1.8 wymiata na 1.8. A sel 20 na 2.8 daje papkę.
2.8 jest dla mnie nie do zaakceptowania, bo 2.8 używa się zwykle w gorszych warunkach przy wyższym iso. A słaba rozdzielczość i wyższe ISO robi ze zdjęcia papkę. Na szczęście kupiłem go w tej niższej cenie. Jeżeli dałbym za niego 1400zł to już by leciał kurierem do sklepu. Teraz to dopiero ciekawy jestem sigmy 19.
Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.
Może AF Ci nie trafia?
W każdym razie moje E20 jest ostre od samego początku do samego końca.
Skontaktuj się z nami