Close

Strona 16 z 48 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 473

Domyślnie

Ale tu nie o rejestracje w sensie aktywacji produktu chodzi Możesz zarejestrować dodatkowy soft, jak np skorzystać w ten sposób z wtyczek Nik-a.

Domyślnie

wiem co to jest za menu chodzi mi o to, że w Capture NX-D masz standardowo odesłanie do NIEROZWIJANEGO Capture NX 2!!
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    wiem co to jest za menu chodzi mi o to, że w Capture NX-D masz standardowo odesłanie do NIEROZWIJANEGO Capture NX 2!!
    Prawdopodobnie to nie są żarty, ponieważ ten nowy wynalazek Nikona nie edytuje NEF-ów obrabianych wcześniej w Capture NX2 (umożliwia wyłącznie podgląd). Wygląda to wszystko na taką trochę "pokręconą" prowizorkę na poziomie wielu innych darmowych programów do obróbki RAW-ów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmluty Zobacz posta
    Wygląda to wszystko na taką trochę "pokręconą" prowizorkę na poziomie wielu innych darmowych programów do obróbki RAW-ów.
    otóż to...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

dzisiaj to coś pobrałem, zainstalowałem i otworzyłem... następnie mi sie zawiesił... odinstalowałem... ot cała moja przygoda z darmochą nikona

Domyślnie

A to pardon Spieszyłem z odpowiedzią, bo sam kiedyś zachodziłem w głowę co to za szalony pomysł umieścić rejestrację programu w takim miejscu.

Pozdrowionka !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    dzisiaj to coś pobrałem, zainstalowałem i otworzyłem... następnie mi sie zawiesił... odinstalowałem... ot cała moja przygoda z darmochą nikona
    mi przy pierwszym odpaleniu zafundował zwiechę i to na Macu.
    ciekawe co na to wyznawcy Maca co to niby nigdy sie nie sypie.

p.s program mimo to , mi sie podoba . po resecie smiga bez problemow (na razie)

Domyślnie

Spokojnie, koledzy.
    Nikon ma tendencję do wprowadzania na rynek wersji alfa jako wersji finalnej.
    Przypomnijcie sobie proszę, jak kulawo działały na początku cnx1, później cnx2, że o nv nie wspomnę. I do tego konfliktowały się z wcześniejszym softem. Podobnie było z NikonScanem. A jak już wszystko zacznie działać, to wprowadzą coś nowego...
    Z drugiej strony, po utracie cnx biedacy musieli coś zaproponować. Padło na silkypixa... To , że nie związali mocniej ze sobą NIK-a będzie ich dużo kosztowało. Podobnie jak spławienie braci Knoll...
    Tym razem wygrał lokalny patriotyzm. Może Ichigawa, jak zarobi na wersjach bundlowanych, to zrobi coś sensownego...
    Co do "open with cnx2" - stawiam, że jest to automatycznie importowane na podstawie rejestru odniesienie do programu zewnętrznego edytora. Ciekawe, co tam będzie, jak postawi się nx-d na kkmpie bex cnx2.

Domyślnie

A czy masz zainstalowany program Nikon Capture NX2 ?! Jeśli tak, to po wybraniu tej opcji program NX-D automatycznie przechodzi do programu NX2! Zdjęcie w NX2 jest wczytywane w formacie .tiff, ze zmianami dokonanymi wcześniej w NX-D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Spokojnie, koledzy.

Co do "open with cnx2" - stawiam, że jest to automatycznie importowane na podstawie rejestru odniesienie do programu zewnętrznego edytora. Ciekawe, co tam będzie, jak postawi się nx-d na kkmpie bex cnx2.
    Próbowałem - zakładka jest "martwa", a jeżeli chcemy edytować pod NX-D obrazek, który był wcześniej obrabiany w NX2 to otrzymujemy komunikat, że wszystkie wcześniejsze korekty dokonane pod NX2 należy najpierw wykasować. Bez tego mamy pod NX-D tylko podgląd tego obrazka bez jakiejkolwiek możliwości zmian.

Edit
    Oczywiście wykasowanie zapisów korekt dokonywanych przez NX2 po otwarciu tego zdjęcia w NX-D jest niemożliwe
    Ostatnio edytowane przez mmluty ; 16-07-2014 o 10:28

Strona 16 z 48 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów