Ale tu nie o rejestracje w sensie aktywacji produktu chodziMożesz zarejestrować dodatkowy soft, jak np skorzystać w ten sposób z wtyczek Nik-a.
Szukaj
Ale tu nie o rejestracje w sensie aktywacji produktu chodziMożesz zarejestrować dodatkowy soft, jak np skorzystać w ten sposób z wtyczek Nik-a.
wiem co to jest za menuchodzi mi o to, że w Capture NX-D masz standardowo odesłanie do NIEROZWIJANEGO Capture NX 2!!
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
dzisiaj to coś pobrałem, zainstalowałem i otworzyłem... następnie mi sie zawiesił... odinstalowałem... ot cała moja przygoda z darmochą nikona![]()
Spokojnie, koledzy.
Nikon ma tendencję do wprowadzania na rynek wersji alfa jako wersji finalnej.
Przypomnijcie sobie proszę, jak kulawo działały na początku cnx1, później cnx2, że o nv nie wspomnę. I do tego konfliktowały się z wcześniejszym softem. Podobnie było z NikonScanem. A jak już wszystko zacznie działać, to wprowadzą coś nowego...
Z drugiej strony, po utracie cnx biedacy musieli coś zaproponować. Padło na silkypixa... To , że nie związali mocniej ze sobą NIK-a będzie ich dużo kosztowało. Podobnie jak spławienie braci Knoll...
Tym razem wygrał lokalny patriotyzm. Może Ichigawa, jak zarobi na wersjach bundlowanych, to zrobi coś sensownego...
Co do "open with cnx2" - stawiam, że jest to automatycznie importowane na podstawie rejestru odniesienie do programu zewnętrznego edytora. Ciekawe, co tam będzie, jak postawi się nx-d na kkmpie bex cnx2.
Próbowałem - zakładka jest "martwa", a jeżeli chcemy edytować pod NX-D obrazek, który był wcześniej obrabiany w NX2 to otrzymujemy komunikat, że wszystkie wcześniejsze korekty dokonane pod NX2 należy najpierw wykasować. Bez tego mamy pod NX-D tylko podgląd tego obrazka bez jakiejkolwiek możliwości zmian.
Edit
Oczywiście wykasowanie zapisów korekt dokonywanych przez NX2 po otwarciu tego zdjęcia w NX-D jest niemożliwe
Ostatnio edytowane przez mmluty ; 16-07-2014 o 10:28
Skontaktuj się z nami