Close

Strona 15 z 41 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 473

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

dzisiaj to coś pobrałem, zainstalowałem i otworzyłem... następnie mi sie zawiesił... odinstalowałem... ot cała moja przygoda z darmochą nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    dzisiaj to coś pobrałem, zainstalowałem i otworzyłem... następnie mi sie zawiesił... odinstalowałem... ot cała moja przygoda z darmochą nikona
    mi przy pierwszym odpaleniu zafundował zwiechę i to na Macu.
    ciekawe co na to wyznawcy Maca co to niby nigdy sie nie sypie.

p.s program mimo to , mi sie podoba . po resecie smiga bez problemow (na razie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    wiem co to jest za menu chodzi mi o to, że w Capture NX-D masz standardowo odesłanie do NIEROZWIJANEGO Capture NX 2!!
    A to pardon Spieszyłem z odpowiedzią, bo sam kiedyś zachodziłem w głowę co to za szalony pomysł umieścić rejestrację programu w takim miejscu.

Pozdrowionka !

Domyślnie

wiem co to jest za menu chodzi mi o to, że w Capture NX-D masz standardowo odesłanie do NIEROZWIJANEGO Capture NX 2!!
    A czy masz zainstalowany program Nikon Capture NX2 ?! Jeśli tak, to po wybraniu tej opcji program NX-D automatycznie przechodzi do programu NX2! Zdjęcie w NX2 jest wczytywane w formacie .tiff, ze zmianami dokonanymi wcześniej w NX-D.

Domyślnie

Spokojnie, koledzy.
    Nikon ma tendencję do wprowadzania na rynek wersji alfa jako wersji finalnej.
    Przypomnijcie sobie proszę, jak kulawo działały na początku cnx1, później cnx2, że o nv nie wspomnę. I do tego konfliktowały się z wcześniejszym softem. Podobnie było z NikonScanem. A jak już wszystko zacznie działać, to wprowadzą coś nowego...
    Z drugiej strony, po utracie cnx biedacy musieli coś zaproponować. Padło na silkypixa... To , że nie związali mocniej ze sobą NIK-a będzie ich dużo kosztowało. Podobnie jak spławienie braci Knoll...
    Tym razem wygrał lokalny patriotyzm. Może Ichigawa, jak zarobi na wersjach bundlowanych, to zrobi coś sensownego...
    Co do "open with cnx2" - stawiam, że jest to automatycznie importowane na podstawie rejestru odniesienie do programu zewnętrznego edytora. Ciekawe, co tam będzie, jak postawi się nx-d na kkmpie bex cnx2.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin_gda Zobacz posta
    Spokojnie, koledzy.

Co do "open with cnx2" - stawiam, że jest to automatycznie importowane na podstawie rejestru odniesienie do programu zewnętrznego edytora. Ciekawe, co tam będzie, jak postawi się nx-d na kkmpie bex cnx2.
    Próbowałem - zakładka jest "martwa", a jeżeli chcemy edytować pod NX-D obrazek, który był wcześniej obrabiany w NX2 to otrzymujemy komunikat, że wszystkie wcześniejsze korekty dokonane pod NX2 należy najpierw wykasować. Bez tego mamy pod NX-D tylko podgląd tego obrazka bez jakiejkolwiek możliwości zmian.

Edit
    Oczywiście wykasowanie zapisów korekt dokonywanych przez NX2 po otwarciu tego zdjęcia w NX-D jest niemożliwe
    Ostatnio edytowane przez mmluty ; 16-07-2014 o 10:28

Domyślnie

Nie mam CNX2, to nie ma znaczenia wg mnie. Open with służy do otwierania w dowolnie wskazanym programie, wiem do czego służy ta opcja, ale chyba mnie nie rozumiesz.
    Myślę, że jeśli jeszcze raz przeczytasz moją wypowiedź, którą sam cytujesz, to złapiesz O CO CHODZI
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Nie mam CNX2, to nie ma znaczenia wg mnie. Open with służy do otwierania w dowolnie wskazanym programie, wiem do czego służy ta opcja, ale chyba mnie nie rozumiesz.
    Myślę, że jeśli jeszcze raz przeczytasz moją wypowiedź, którą sam cytujesz, to złapiesz O CO CHODZI
    Chyba łapię o co chodzi...
    Zainstalowałem sobie nx-d, i owe "otwórz w NX2" to niemal na 100% śmieć, pozostawiony przez deweloperów...

Swoją drogą CNX2 nawet bez u-pointów to przy NX-D luksusowy program jest

Domyślnie

Czy ten program Capture NX-D można zainstalować mając już zainstalowany View NX2 2.10.0. ? Czy należy odinstalować View NX 2 ?
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seś@ Zobacz posta
    Czy ten program Capture NX-D można zainstalować mając już zainstalowany View NX2 2.10.0. ? Czy należy odinstalować View NX 2 ?
    mozesz miec obydwa

Strona 15 z 41 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów