Close

Strona 95 z 102 PierwszyPierwszy ... 45859394959697 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 1011

Domyślnie

no i ja tez zakupiłem , po przesiadce z 35 dx to jak na razie zauważyłem na plus szybkość no i brak winiety

dwa strzały z pierwszych testów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bil78 Zobacz posta
    no i ja tez zakupiłem , po przesiadce z 35 dx to jak na razie zauważyłem na plus szybkość no i brak winiety

dwa strzały z pierwszych testów

Mam i ja
    Spodziewałem się szybkości AF podobnej do 35mm f/1.8G DX, bardzo miło byłem zaskoczony.
    Zobaczymy jak się będzie dalej sprawować.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Po krótkich wahaniach nad 35/1.8 FX kupiłem i ja 28/1.8. Szkło jest oczywiście fantastyczne, to już wszyscy wiemy. Za taką cenę to dwa można kupić i mieć na zapas.

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Po krótkich wahaniach nad 35/1.8 FX kupiłem i ja 28/1.8. Szkło jest oczywiście fantastyczne, to już wszyscy wiemy. Za taką cenę to dwa można kupić i mieć na zapas.

Ostatnio edytowane przez FHR ; 16-07-2014 o 00:54 Powód: łączenie postów
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Taak a może i 3 sztuki wtedy dwa były by na zapas gdyby przestali klepać tak "fantastyczne szkło".
    To szkło kosztuje 500 pln za dużo moim zdaniem.
    P.S ładnie sie prezentuje z DF
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie Nikkor 28 1.8G AFS

Skoro firma na nim zarabia, to raczej nie kosztuje 500 za dużo. Za duża to była cena wyjściowa, czego dowodem jest jej poźniejszy spadek. Ta się utrzymuje dłuższy czas, więc pewnie jest ok.
    A że dla kogoś konkretnego cena może być za duża o 500 czy o 2000 zł, to już jego prywatna sprawa.
    Z Df leży idealnie. 50 jest super i ok, ale coś szerszego się przydaje. A jak ostatnio focilem z Df i podpiętym 14-24, i jak odkryłem, że 99% zdjęć jest na 24mm, to klamka zapadła.
    Ostatnio edytowane przez karolt ; 15-07-2014 o 17:04 Powód: dopisek
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.

Domyślnie

Szkło jak za te cenę jest wielce ok (użytkuję od marca 2013).
    Ale do Df pasuje jak alufelgi do powozu konnego ;P
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

mam na myśli stosunek ceny do jakości szkła oraz w odniesieniu do 35 FF Nikona i jego ceny.
    FiX-owe Nikony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    Szkło jak za te cenę jest wielce ok (użytkuję od marca 2013).

Ale do Df pasuje jak alufelgi do powozu konnego ;P

Wg mnie jest ślicznie. Przy okazji wizyty w sklepie obejrzałem też srebrnego Df i się cieszę, że go nie mieli na stanie, jak kupowałem Do czarnego nawet 14-24 czy 70-200 mi pasuje.

Domyślnie

no tak do DF pasował by 58G ale jakość nie ta co DF tylko cena je upodabnia i marketing jako zestaw "idealny"
    FiX-owe Nikony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    mam na myśli stosunek ceny do jakości szkła oraz w odniesieniu do 35 FF Nikona i jego ceny.

Ok, ale pamiętaj, że cenę kształtuje wiele czynników. Może 28 jest trudniej zrobić. Może 28/1.8 ma większy popyt (w to akurat watpię). Albo jest bardziej egzotyczne i cena musi być wyższa, bo mniej osób kupuje (w to akurat wierzę). Co do jakości, nie jest to 35/1.4, ale też ja nie widzę w nim niczego tandetnego. A że jest leciutki, to dla mnie wielka zaleta.

Strona 95 z 102 PierwszyPierwszy ... 45859394959697 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów