Szukaj
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Po krótkich wahaniach nad 35/1.8 FX kupiłem i ja 28/1.8. Szkło jest oczywiście fantastyczne, to już wszyscy wiemy. Za taką cenę to dwa można kupić i mieć na zapas.
Ostatnio edytowane przez FHR ; 16-07-2014 o 00:54 Powód: łączenie postów
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Skoro firma na nim zarabia, to raczej nie kosztuje 500 za dużo. Za duża to była cena wyjściowa, czego dowodem jest jej poźniejszy spadek. Ta się utrzymuje dłuższy czas, więc pewnie jest ok.
A że dla kogoś konkretnego cena może być za duża o 500 czy o 2000 zł, to już jego prywatna sprawa.
Z Df leży idealnie. 50 jest super i ok, ale coś szerszego się przydaje. A jak ostatnio focilem z Df i podpiętym 14-24, i jak odkryłem, że 99% zdjęć jest na 24mm, to klamka zapadła.
Ostatnio edytowane przez karolt ; 15-07-2014 o 17:04 Powód: dopisek
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Szkło jak za te cenę jest wielce ok (użytkuję od marca 2013).
Ale do Df pasuje jak alufelgi do powozu konnego ;P
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
mam na myśli stosunek ceny do jakości szkła oraz w odniesieniu do 35 FF Nikona i jego ceny.
no tak do DF pasował by 58G ale jakość nie ta co DFtylko cena je upodabnia i marketing jako zestaw "idealny"
Ok, ale pamiętaj, że cenę kształtuje wiele czynników. Może 28 jest trudniej zrobić. Może 28/1.8 ma większy popyt (w to akurat watpię). Albo jest bardziej egzotyczne i cena musi być wyższa, bo mniej osób kupuje (w to akurat wierzę). Co do jakości, nie jest to 35/1.4, ale też ja nie widzę w nim niczego tandetnego. A że jest leciutki, to dla mnie wielka zaleta.
Skontaktuj się z nami