Close

Strona 96 z 193 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1929

Domyślnie

Po kilku dniach używania mogę spokojnie napisać, że RX100MIII to najlepszy kompakt, jaki miałem w ręku, choć relacja możliwości/cena nie wygląda teraz idealnie. Oczywiście ma trochę drobnych wad, ale zalety zdecydowanie przeważają:
    Obrazek jest bardzo fajny, ergonomia jak na takie maleństwo niezła, jest wizjer, odchylana lampa wbudowana, wszelkie tryby manualne, półautomatyczne i automatycznie, spore możliwości konfiguracji, jest fajne filmowanie, jasny i dobry obiektyw.
    Z minusów, tak na szybko: duża bezwładność pierścienia na obiektywie, dość powolny zoom przy fotografowaniu (przy filmowaniu jeszcze wolniejszy, ale tam to akurat zaleta), jest znany z ostatnich aparatów Sony lag przy włączaniu po zmianie baterii (ale bez jej zmiany uruchamia się szybko). Pewnie coś jeszcze by się znalazło, ale to już w podsumowaniu, które postaram się zrobić za jakiś czas.
    Na razie parę obrazków (kliknięcie przenosi do pełnego rozmiaru). Zdjęcia są obrabiane (czasem w LR, czasem przez aparat), ale jakieś pojęcie powinny dać:

RAW, dość mocna obróbka (WB, jasność, winieta, lokalne poprawki), f/2.8, 25.7mm, ISO640 (auto)

RAW, kadrowanie, cz-b, f/3.2, 8.8mm, ISO125

JPG "Cz-b duży kontrast", lekko kadrowane, f/3.2, 25.7mm, ISO400

JPG "Cz-b duży kontrast", lekko kadrowane, f/2.8, 8.8mm, ISO125

JPG "Cz-b duży kontrast", f/4.0, 21.19mm, ISO125

JPG "Cz-b duży kontrast", f/2.8, 25.7mm, ISO125, 1/25s (stabilizacja działa )

Domyślnie

W moim przekonaniu kupno tego doskonałego kompaktu jest uzasadnione gdy posiada się "cegłę" w postaci lustrzanki, ewentualnie jako jedyny aparat. Posiadając NEXa zakup jest już problematyczny, ponieważ zawsze jest dylemat, który aktualnie wziąć ze sobą. Przynajmniej ja tak mam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    W moim przekonaniu kupno tego doskonałego kompaktu jest uzasadnione gdy posiada się "cegłę" w postaci lustrzanki, ewentualnie jako jedyny aparat. Posiadając NEXa zakup jest już problematyczny, ponieważ zawsze jest dylemat, który aktualnie wziąć ze sobą. Przynajmniej ja tak mam.
    Mam A7 i to jest mój główny aparat, mam go prawie zawsze przy sobie. Ale na krótkie wypady np. do sklepu wolę RX100, wygodniej, a nigdy nie wiadomo, kiedy trafi się fajny kadr.
    No i na wakacje tez wezmę kompakt, zmienianie szkieł na plaży przez dwójce bachorków... juz mi się nie chce

Domyślnie

W III uparcie nie poprawili największej wady która mi dokucza w I-ce, minimalnego czasu przy auto iso i AV. Co prawda dodali auto iso w M ale chciałbym czas w AV.
    Jestem ciekaw jakości stabilizacji bo wg mnie ta w I-ce jest bardzo kiepska.
    Dane z wypowiedzi użytkowników.

Question

Cytat Zamieszczone przez dziki_pl Zobacz posta
    W III uparcie nie poprawili największej wady która mi dokucza w I-ce, minimalnego czasu przy auto iso i AV. Co prawda dodali auto iso w M ale chciałbym czas w AV.
    Jestem ciekaw jakości stabilizacji bo wg mnie ta w I-ce jest bardzo kiepska.
    Dane z wypowiedzi użytkowników.
    W II najwieksza wada jak dla mnie jest IQ tego aparatu:
    np. przy AutoISO zamiast podniesc je do np. 800, a czas skrocic do np. 1/100, zostawia ISO 160 i czas 1/30s.
    Ja tego nie rozumiem.
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JED Zobacz posta
    W II najwieksza wada jak dla mnie jest IQ tego aparatu:
    np. przy AutoISO zamiast podniesc je do np. 800, a czas skrocic do np. 1/100, zostawia ISO 160 i czas 1/30s.
    Ja tego nie rozumiem.
    To samo w sobie nie jest wadą -aparat dąży do osiągnięcia jak najlepszej jakości obrazu. Wadą jest brak możliwości ustawienia najdłuższego czasu otwarcia migawki. Jest co prawda AutoISO w trybie M, ale to mniej wygodne rozwiązanie.
    Jeszcze jedna wada: zamknięcie wizjera wyłącza aparat i nie można tego zmienić (albo ja nie znalazłem takiej opcji )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Te zdjęcia mają tak ładne kolory, że aż nie mogę uwierzyć, że były robione nawet tak genialnym kompaktem jak RX1003.
    Pewnie jeszcze były porządnie obrobione. Kupiłbym ale kasę mam na najpewniej A5000.

Talking

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    To samo w sobie nie jest wadą -aparat dąży do osiągnięcia jak najlepszej jakości obrazu.
    Wole troche ziarna, ale nieruszone zdjecie.
    Cytat Zamieszczone przez blaciej Zobacz posta
    Te zdjęcia mają tak ładne kolory, że aż nie mogę uwierzyć, że były robione nawet tak genialnym kompaktem jak RX1003.
    Te czarno-biale? Fakt.
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JED Zobacz posta
    Wole troche ziarna, ale nieruszone zdjecie.
    Use the power of "S"-mode, Luke

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 96 z 193 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146 ... OstatniOstatni