Szukaj
Czapki, szaliki, rękawiczki, na Seskarö byliście?
Na majówce założyliśmy na siebie wszystko co przywieźliśmy, a ja byłem o krok od napchania sobie pod bieliznę starych gazet.
Tak pytam, bo kiedyś w połowie maja byłem w tamtych okolicach, a nawet nieco dalej na północ bo w Rovaniemi i jeszcze śnieg miejscami leżał. Ale przynajmniej słońce prawie nie zachodziło.
My się kopnęliśmy tylko do Władka... dziwne że tego miejsca nie odkryły jeszcze białe niedźwiedzie...
Nie powiem, że nie zazdraszczam - zazdraszczam! Zdaję sobie sprawę, że zawsze nowy model wprowadza jakieś bonusy, którymi racjonalizuje się jego kupno względem poprzednika, ale w tym przypadku naprawdę jest kop, który powoduje że mój mk2 przestaje robić zdjęcia
Że też jakiejś akcji wymiany nie zwykło się robić w tym fotobiznesie, jak w samochodach
ISO 4000
Ależ da się - na pewno jakiś pracownik Sony da Ci jakieś grosze za MkII, jak kupisz MkIII
A żeby nie było Ci tak przykro, mała lista wad:
- obiektyw jest owszem szerszy, ale i krótszy - co kto woli
- jest jaśniejszy, ale też ciemnieje bardzo szybko (f/2.8 jest już przy 33mm)
- ma wizjer, ale nie ma stopki MI, więc zewnętrznego mikrofonu nie podepniesz przy filmowaniu, lampa tylko wbudowana (chociaż się odchyla i można odbić)
- tak samo nie ma gripa i trzeba dokupić
- obrazek praktycznie taki sam, jeśli wierzyć różnym testom
- ten sam lag w obrocie pierścienia, ta sama bezwładność w zumowaniu
- no i ponad tysiaka drożej![]()
Skontaktuj się z nami