Dzięki Jacku, ale nie wszystko się zgadza. Tak, stosunkowo rzadko wchodze na forum, choć zanim założyłem ten post poszperałem trochę po necie. Na tym forum jest kilka postów nt. D600, ale liczą one nawet do 600 stron.- przyznaję, przeczytałem około 10%, może to moje lenistwo, a może brak jakiegoś zgrabnego kompendium.
Tak, wiem, że matryce nowych lustrzanek Nikona mają duży zakres tonalny, przekraczający Fuji, i to mnie aukrat cieszy i zachęca. S5pro nie jest moim pierwszym aparatem i nie miał być ostatnim, miałem w życiu około 10 lustrzanek cyfrowych, fuji miało być przejściowe, zawsze byłem go ciekaw. Tak, to, co skrywa się w światłach s5pro zaszokowało mnie, choć po czasie zrozumiałem, że lepiej byłoby, gdyby tyle samo informacji skrywał w cieniach - a tak niestety nie jest. Moim skromnym zdaniem AWB lejpiej sprawdza się w Fuji, szczególnie w świetle sztucznym. Jedyną chyba wadą jest nie miały problem z czerwonym, choć kolor skóry jest dużo lepszy niż w Nikonie... Wcale nie twierdziłem, że matryca z D600/D800 jest gorsza od s5pro![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami