Close

Strona 92 z 193 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1929

Domyślnie

W RX100 w trybach ASMP mozna wybrać tryb obowiązkowego flasha. Przy naciśnięciu spustu lampa wyskakuje jak z procy , czyli wszystko jest w najlepszym porządku.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 02-06-2014 o 20:40
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Czyli w Mk2 pogorszyli?

Jestem w trybie P: NIE DA SIE ustawic lampy w tryb auto.
    Normalne?
    Czy tryb P nie potrzebuje lampy, jak tryb A?

Buahahaa (przez lzy): wlasnie pojawil sie napis: "battery exhausted" i zostalem z aparatem z wysunietym obiektywem!
    Brawo Sony!!!!
    Ostatnio edytowane przez JED ; 02-06-2014 o 21:12
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JED Zobacz posta
    Czyli w Mk2 pogorszyli?

Jestem w trybie P: NIE DA SIE ustawic lampy w tryb auto.
    Normalne?
    Czy tryb P nie potrzebuje lampy, jak tryb A?...
    Chyba nie piszemy o tym samym. Napisałem, że mozna w trybach ASMP wybrać tryb "obowiązkowej" lampy. Nie można w trybach ASMP wybrać trybu Auto Flash.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Chyba nie piszemy o tym samym. Napisałem, że mozna w trybach ASMP wybrać tryb "obowiązkowej" lampy. Nie można w trybach ASMP wybrać trybu Auto Flash.
    Dokladnie tak jest i ja bym nie chciala zeby to funkcjonowalo inaczej.
    Po co tryb auto? skoro jezeli chcesz uzywac flasha wlaczasz jednym przyciskiem go i wtedy masz automatyczny flash tzn. ze jest aktywny, a jak robiac zdjecia w danym momencie np. przez chwile nie chcesz uzywac flasha to wylaczasz. Jakbym miala przykladowo ustawiony tryb na automatyczna lampe w trybie A, to sadze, zeby to wiecej przeszkadzalo, bo nie zawsze chcemy ta lampe uzyc tak jak to sobie zyczy aparat, a tak to wybieramy ze bedziemy uzywac lampe i ona dziala wtedy kiedy chcemy.
    Moim zdaniem wszystko jest ok.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Ale AutoFlash to zdaje się automatyczne dobieranie siły błysku, nie?

Domyślnie

Obrotowy pierscien.
    Chcialbym, aby zmienial ISO - prosze, da sie. Ale bedzie to mozliwe tylko w wybranych trybach pracy, w pozostalych przycisk pozostanie bezuzyteczny.
    W PASM przecież działa. Nie działa w tych trybach, w których w ogóle nie da się ustawić ISO. Zresztą chyba nie o to chodzi w iAuto, żeby coś ustawiac?
    ps. u mnie jak bateria pada obiektyw się chowa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Dokladnie tak jest i ja bym nie chciala zeby to funkcjonowalo inaczej.
    Po co tryb auto? skoro jezeli chcesz uzywac flasha wlaczasz jednym przyciskiem go i wtedy masz automatyczny flash tzn. ze jest aktywny, a jak robiac zdjecia w danym momencie np. przez chwile nie chcesz uzywac flasha to wylaczasz. Jakbym miala przykladowo ustawiony tryb na automatyczna lampe w trybie A, to sadze, zeby to wiecej przeszkadzalo, bo nie zawsze chcemy ta lampe uzyc tak jak to sobie zyczy aparat, a tak to wybieramy ze bedziemy uzywac lampe i ona dziala wtedy kiedy chcemy.
    Moim zdaniem wszystko jest ok.
    Jakim przyciskiem?

Cytat Zamieszczone przez bartek73 Zobacz posta
    W PASM przecież działa. Nie działa w tych trybach, w których w ogóle nie da się ustawić ISO. Zresztą chyba nie o to chodzi w iAuto, żeby coś ustawiac?
    ps. u mnie jak bateria pada obiektyw się chowa.
    Czasem tryby auto sa srednio inteligentne.
    Ot, chocby w trybie P: 1/30s, 1.8, ISO auto (1250) - moze lepsza bylaby lampa, z krotszym czasem i nizszym ISO?
    Ale nie da sie.

Wlozona byla nieoryginalna bateria - moze to bylo powodem nieschowania sie obiektywu?
    Co do baterii - dopoki nie kupie sobie zewn ladowarki, to posiadanie baterii dodatkowej ma sens tylko polowicznie: nie moge korzystac z aparatu, bo musze ladowac baterie. Komedia.
    Ostatnio edytowane przez JED ; 02-06-2014 o 23:27
    Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    Ale AutoFlash to zdaje się automatyczne dobieranie siły błysku, nie?
    no to jak go wlaczysz na aktywny, no to sam dobiera sile blysku juz do ustawionych ustawien w trybie A, wiec jaki problem?

Jakim przyciskiem?
    Taki jaki sobie ustawisz w menu. Mozesz wybrac Na kolku obrotowym - by bylo: lewa strona / prawa, albo srodek, zalezy jak ci wygodnie.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Albo ja Ciebie nie rozumiem, albo Ty nie wiesz o czym mowisz.

Domyślnie

No pytales sie o przycisk wlaczenia aktywacji lampy?

Strona 92 z 193 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni