W RX100 w trybach ASMP mozna wybrać tryb obowiązkowego flasha. Przy naciśnięciu spustu lampa wyskakuje jak z procy, czyli wszystko jest w najlepszym porządku.
Szukaj
W RX100 w trybach ASMP mozna wybrać tryb obowiązkowego flasha. Przy naciśnięciu spustu lampa wyskakuje jak z procy, czyli wszystko jest w najlepszym porządku.
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 02-06-2014 o 20:40
Czyli w Mk2 pogorszyli?
Jestem w trybie P: NIE DA SIE ustawic lampy w tryb auto.
Normalne?
Czy tryb P nie potrzebuje lampy, jak tryb A?
Buahahaa (przez lzy): wlasnie pojawil sie napis: "battery exhausted" i zostalem z aparatem z wysunietym obiektywem!
Brawo Sony!!!!
Ostatnio edytowane przez JED ; 02-06-2014 o 21:12
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
Dokladnie tak jest i ja bym nie chciala zeby to funkcjonowalo inaczej.
Po co tryb auto? skoro jezeli chcesz uzywac flasha wlaczasz jednym przyciskiem go i wtedy masz automatyczny flash tzn. ze jest aktywny, a jak robiac zdjecia w danym momencie np. przez chwile nie chcesz uzywac flasha to wylaczasz. Jakbym miala przykladowo ustawiony tryb na automatyczna lampe w trybie A, to sadze, zeby to wiecej przeszkadzalo, bo nie zawsze chcemy ta lampe uzyc tak jak to sobie zyczy aparat, a tak to wybieramy ze bedziemy uzywac lampe i ona dziala wtedy kiedy chcemy.
Moim zdaniem wszystko jest ok.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Jakim przyciskiem?
Czasem tryby auto sa srednio inteligentne.
Ot, chocby w trybie P: 1/30s, 1.8, ISO auto (1250) - moze lepsza bylaby lampa, z krotszym czasem i nizszym ISO?
Ale nie da sie.
Wlozona byla nieoryginalna bateria - moze to bylo powodem nieschowania sie obiektywu?
Co do baterii - dopoki nie kupie sobie zewn ladowarki, to posiadanie baterii dodatkowej ma sens tylko polowicznie: nie moge korzystac z aparatu, bo musze ladowac baterie. Komedia.
Ostatnio edytowane przez JED ; 02-06-2014 o 23:27
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
no to jak go wlaczysz na aktywny, no to sam dobiera sile blysku juz do ustawionych ustawien w trybie A, wiec jaki problem?
Taki jaki sobie ustawisz w menu. Mozesz wybrac Na kolku obrotowym - by bylo: lewa strona / prawa, albo srodek, zalezy jak ci wygodnie.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Albo ja Ciebie nie rozumiem, albo Ty nie wiesz o czym mowisz.
No pytales sie o przycisk wlaczenia aktywacji lampy?
Skontaktuj się z nami