Close

Strona 42 z 193 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1929

Domyślnie

koniecpolska, zaczynam podziwiać twoje umiejętności wkręcania ludzi na tym forum
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Trzeba było nie jeść kolacji, tylko iść na zachód Słońca ...
    I co? Jedzenie by się zmarnowało. Kolacja to podstawa. Poza tym Ziemia obracała się akurat w przeciwnym kierunku i miałem pod prąd, więc sobie odpuściłem.
    Ostatnio edytowane przez ropusz ; 12-07-2013 o 16:12

Domyślnie

U mnie slonce zachodzi okolo 21, poludniowa Hiszpania. Okolo 22 zaczyna sie w koncu ciemno robic, i mozna wychodzic na dwor na spacer i na piwo.. :>

Cytat Zamieszczone przez mskowronski Zobacz posta
    A RX100 jest świetny
    Popieram..
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 12-07-2013 o 16:26
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

No dobra, koniec pitu-pitu, idę kupić aparat bo w końcu trzeba podjąć jakąś decyzję. Jestem zdecydowany na RX100 albo NEX-5R z 16-50. Wezmę pierwszy lepszy a jak nie podpasi to puszczę na alle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Jak mówiłem do żony, żeby się ubierała bo idziemy na zachód słońca to jak wyszliśmy przed hotel to faktycznie nie było już co fotografować
    Żona z mężem szykują się do teatru. Żona mówi:
    - Powiedz mi, jak mam się ubrać?
    - Szybko.

Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Jestem zdecydowany na RX100 albo NEX-5R z 16-50. Wezmę pierwszy lepszy a jak nie podpasi to puszczę na alle.
    To czekamy na wiesci..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

w kompaktach typu EX1 czy RX100 jest fajne to, że mając zoom <4 i brak wymiennej optyki wpuszczają na koncerty
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    matys,
    "Blowup" Antonioniego to "must" dla każdego fotografa.
    Motyw ekstremalnego powiększenia wycinka kadru z tego filmu został potem sparodiowany w "Lęku wysokości" ("High Anxiety") Mela Brooksa.
    Ten motyw z tych dwóch filmów należy zadedykować dzisiejszym pixelpeeperom, powiększającym wycinki zdjęć z 36-megapikselowych matryc

do kompletu można dodać klimatyczną scenę z Łowcy androidów (Blade Runner) Ridleya Scotta, w której główny bohater wydaje polecenia głosowe komputerowi, ten zaś powiększa znalezioną fotografię jakbyśmy spacerowali po kadrze, cały film genialny

a co do RX100, to można nim nawet zrobić zdjęcie pustego niebieskiego basenu:P

Domyślnie

Jai pur zadowolony jestes z tego rx100?

Strona 42 z 193 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni