Close

Strona 261 z 338 PierwszyPierwszy ... 161211251259260261262263271311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 601 do 2 610 z 3379
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wprowadźmy odrobinę logiki do tej rozmowy.

Włożyłeś dysk do komputera zainstalowałeś system i było OK, a dopiero po aktualizacji, podejrzewam że również sterowników do sprzętu, po restarcie system się zwiesił.

Czy zatem uważasz, że to wina dysku, czy może raczej felernego oprogramowania?

Uruchom w trybie awaryjnym i zmień na inne, sterowniki kontrolera od Intela, bo takie problemy już się użytkownikom tego akurat dysku zdarzały.

ps.
    U mnie, ten dysk pracuje na 1,5 rocznym komputerze na razie idealnie (system - W7U64), a też system jest na bieżąco aktualizowany.

Soft do obsługi, np. ten: http://www.elpamsoft.com/?p=Downloads .
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 31-05-2014 o 11:51
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Komp pracuje bez zająknięcia podczas normalnego użytkowania. Po prostu po instalacji aktualizacji pierwszy raz się zdarzyło, że komp na dłuższą (a w zasadzie raczej krótszą niż dłuższą) chwilę pozostał na etapie ekranu logowania. Śmiesznie to brzmi, ale po zalogowaniu wszystko jest ok, a zostawiwszy go nie zalogowanego, po chwili następuje restart, a w zasadzie zwiecha i ponowne uruchomienie. Firmware dysku najnowszy.

Dzięki za linkę do softa
    clusca
    Fufu X

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    ...
    Firmware dysku najnowszy.
    ...
    Nie chodzi mi o firmware dysku, tylko o sterownik kontrolera dysku na płycie głównej.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie chodzi mi o firmware dysku, tylko o sterownik kontrolera dysku na płycie głównej.
    Tak wiem Po prostu jako dodatkową informację dodałem, że dysk ma najnowszy firmware.
    Jeszcze jedna niedogodność pojawiła się po instalacji dysku SSD. Komputer nie uruchamia windy z podłączonym dyskiem USB 3.0 (podłączać do portu 2.0 nie próbowałem, ale to dla mnie nie rozwiązanie). Pojawia się ekran startowy windy, po czym następuje czarny ekran i... długo długo nic. Bootowanie z usb w biosie wyłączone, kolejność bootowania zmieniona. Bez dysku startuje, z - ni chu-chu
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Dzięki za linki. W mojej sytuacji nie chodziło jednak o problem ze wstawaniem kompa po uśpieniu, lecz o jego uruchamianie od "zera" z podpiętym przez port USB 3.0 dyskiem zewnętrznym. Poza tym Intel® Rapid Storage Technology mam w wersji 11.1 więc jeszcze "bezpiecznej".

Poczytałem trochę w necie, pogrzebałem trochę w biosie, doinstalowałem jeszcze kilka aktualizacji windozy oraz ze strony HP i na razie jest prawie ok Piszę "prawie", bo komp uruchamia się znacznie dłużej z podpiętym dyskiem usb niż bez niego, ale przynajmniej się uruchamia. Może tak być musi, choć jeśli ktoś zna jakieś rozwiązanie - będę wdzięczny
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Może się uruchamiać dłużej z różnych przyczyn - montowanie urządzenia ( system musi czekać na spin-up dysku podpiętego przez USB ), jeżeli masz antywirusa, to on również może wydłużać proces uruchamiania dobierając się do tego dysku, nawet nim system go doda.
    Co to znaczy znacznie dłużej?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Bez podpiętego dysku - około 13 sekund. Z podłączonym dyskiem - 1 min. 22 sek. Różnica zatem MZ spora.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Będę zmieniał dysk w moim firmowym laptopie na SSD. Wybór padł na Crucial M500 240MB.
    Firma jednak wymaga by dysk był szyfrowany BitLocker'em. Jakieś uwagi co do szyfrowania dysku SSD?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    Komp pracuje bez zająknięcia podczas normalnego użytkowania. Po prostu po instalacji aktualizacji pierwszy raz się zdarzyło, że komp na dłuższą (a w zasadzie raczej krótszą niż dłuższą) chwilę pozostał na etapie ekranu logowania. Śmiesznie to brzmi, ale po zalogowaniu wszystko jest ok, a zostawiwszy go nie zalogowanego, po chwili następuje restart, a w zasadzie zwiecha i ponowne uruchomienie. Firmware dysku najnowszy.
    Hmm, mam to samo. Dobrze, że komputer wstaje w 10 sekund, bo przy HDD to było kilka minut i szlag by mnie trafił. Co nie zmienia faktu, że cała nie zapisana praca idzie w komin.

Strona 261 z 338 PierwszyPierwszy ... 161211251259260261262263271311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów