Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 93
    Oszczędny w słowach Awatar JanTarn1
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Używałem obu - i zostawiłem Sigmę. Tamron daje b. dobry, ostry obraz - ale jak wiele razy pisano AF nie nadąża w dynamicznych scenach. A poza nimi stabilizacja w tele to bardzo przydatna rzecz.
    Ostrość S zaś nie gorsza od T. Uważam, że Sigma daje przyjemniejszą, bardziej wysyconą, ale nadal naturalną kolorystykę - jeśli ktoś nie chce za dużo czasu spędzać w PS.
    M. zd. S jest warta różnicy w cenie.
    Ostatnio edytowane przez JanTarn1 ; 23-10-2013 o 21:34

Domyślnie

dzięki za informacje, to chciałem usłyszeć )
    NIKON

Domyślnie

Kilka przykładowych zdjęć z Sigmy 70-200 2.8 OS HSM (podpiętej do Canona 5D3) -oczywiście są także RAWy do pobrania:

http://lenspro.pl/przykladowe-zdjeci...00-2-8-os-hsm/

A już niebawem (za 2-3 dni) konfrontacja Sigmy 70-200 2.8 OS z Tamronem 70-200 2.8 VC
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Kupiłem niedawno tytułową Sigmę. Jakość w połączeniu z D600 powala. Cropp 1:1 jest w pełni użyteczny od pełnego otworu na każdej ogniskowej. Stabilizacja bardzo dobra (utrzymałem 1/15 s na 200 mm). Autofocus szybki i celny, jeszcze będę musiał porządnie przetestować śledzenie, ale też nie powinno być źle
    D90, D600, trochę szkła i 2 x Metz 48 Af-1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PanAmeba Zobacz posta
    Kupiłem niedawno tytułową Sigmę. Jakość w połączeniu z D600 powala. Cropp 1:1 jest w pełni użyteczny od pełnego otworu na każdej ogniskowej. Stabilizacja bardzo dobra (utrzymałem 1/15 s na 200 mm). Autofocus szybki i celny, jeszcze będę musiał porządnie przetestować śledzenie, ale też nie powinno być źle
    Nie ma absolutnie żadnej różnicy w ostrości, między np. 130mm (f2.8 ) i 200 (f2.8 )? Jeśli tak to Sigma odrobiła lekcję Ja mam wcześniejszą wersję tj. 70-200/2.8 HSM II i na 200mm i f2.8 jest widoczny spadek ostrości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta

A już niebawem (za 2-3 dni) konfrontacja Sigmy 70-200 2.8 OS z Tamronem 70-200 2.8 VC
    Daj znać proszę jak poszła konfrontacja, sam jestem ciekaw.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Jak poszła konfrontacja możesz się przekonać na lenspro.pl Artykuł wisi tam już od miesiąca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Jak poszła konfrontacja możesz się przekonać na lenspro.pl Artykuł wisi tam już od miesiąca
    dzięki za namiar, mam tyły w lekturze
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

W odpowiedzi na pytanie o rozdzielczość przy 200 mm 2.8 wstawiam całe zdjęcie i wycinek 1:1.

D90, D600, trochę szkła i 2 x Metz 48 Af-1.

Domyślnie

Jeżeli dla Ciebie ten crop jest w pełni użyteczny, to ja przepraszam... Poza tym pozostaje jeszcze kwestia, jak ta Sigma zachowuje się przy f/2.8 powyżej 170mm na obiektach oddalonych o 15 metrów i więcej, bo ta którą mam (wersja II) jest słabiutka pod tym względem. Zrób zdjęcie drzew, które masz jakieś 30 metrów od siebie, popatrz na liście/gałęzie i wtedy oceniaj. To nie jest szkło tylko do portretów
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów