Ma ktoś takie szkiełko? Przymierzam się do niego. Widzę w nim świetną alternatywę dla używanego Nikkora 70-200/2.8 VR I. W sieci dobrze mówią, ale interesuje mnie opinia użytkownika z forum, czyli bardziej miarodajna.
Szukaj
Ma ktoś takie szkiełko? Przymierzam się do niego. Widzę w nim świetną alternatywę dla używanego Nikkora 70-200/2.8 VR I. W sieci dobrze mówią, ale interesuje mnie opinia użytkownika z forum, czyli bardziej miarodajna.
Mam, jestem zadowolony.
Posiadam wersję HSM, kupioną w zeszłym roku. na 2.8 czasami trochę mydli, ale już po przymknięciu do 3.2 jest ok.
Sigma 70-200OS na 2.8 czasem mydli ? Mam jakąś wybrakowaną sztukę bo moja ostrzy 100/100.
elanek jeżeli nie jesteś urodzonym malkontentem Sigma 70-200OS mile Cię zaskoczy.
Czy wy piszecie o Sigmie ze stabilizacją ?
Ok, rozumiem. Tyle, że ja też miałem kiedyś wersję HSM, tą z 2006(7 lub 8, nie pamiętam, miała w nazwie macro), stąd moje wątpliwości. Chyba wszystkie modele 70-200 od sigmy mają w nazwie HSM, więc najprościej stosować w nazwie skrót OS i wszystko będzie jasne.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 28-08-2013 o 15:26
Gdyby moja sigma OS robiła akceptowalne zdjęcia od f3.2 tobym ją sprzedała albo oddała do naprawy.
Stąd wynikało moje pytanie.
Skontaktuj się z nami