Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 93

Domyślnie Sigma 70-200/2.8 OS

Ma ktoś takie szkiełko? Przymierzam się do niego. Widzę w nim świetną alternatywę dla używanego Nikkora 70-200/2.8 VR I. W sieci dobrze mówią, ale interesuje mnie opinia użytkownika z forum, czyli bardziej miarodajna.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Mam, jestem zadowolony.
    Posiadam wersję HSM, kupioną w zeszłym roku. na 2.8 czasami trochę mydli, ale już po przymknięciu do 3.2 jest ok.

Domyślnie

Sigma 70-200OS na 2.8 czasem mydli ? Mam jakąś wybrakowaną sztukę bo moja ostrzy 100/100.

elanek jeżeli nie jesteś urodzonym malkontentem Sigma 70-200OS mile Cię zaskoczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Mam, jestem zadowolony.
    Posiadam wersję HSM, kupioną w zeszłym roku. na 2.8 czasami trochę mydli, ale już po przymknięciu do 3.2 jest ok.
    Też posiadam wersję HSM od 3.2 jest super , ale 2.8 jest akceptowalne .
    Z czystym sumieniem mogę polecić , jeśli kogoś nie stać na nikkora wersja II .
    Pzdr
    FX 24 50 70 200 Sb-900

Domyślnie

Czy wy piszecie o Sigmie ze stabilizacją ?

Domyślnie

No chyba raczej nie. Przeczytajcie koledzy dokładnie temat. Do autora, są już wątki dotyczące tego szkła, pojawiają się tam też głosy(choć nieliczne) właścicieli: <<klik>> i porównawczy <<klik>>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    No chyba raczej nie. Przeczytajcie koledzy dokładnie temat. Do autora, są już wątki dotyczące tego szkła, pojawiają się tam też głosy(choć nieliczne) właścicieli: <<klik>> i porównawczy <<klik>>
    Tak posiadam sigmę 70-200mm EX DG HSM APO OS .
    Chyba nic złego nie napisałem o tym szkle . Za te pieniądze drugi raz bym się nie zastanawiał i brał w ciemno , ale jeśli byłoby mnie stać na Nikkora wersja II , to miałbym dylemat .
    Pozdrawiam
    FX 24 50 70 200 Sb-900

Domyślnie

Ok, rozumiem. Tyle, że ja też miałem kiedyś wersję HSM, tą z 2006(7 lub 8, nie pamiętam, miała w nazwie macro), stąd moje wątpliwości. Chyba wszystkie modele 70-200 od sigmy mają w nazwie HSM, więc najprościej stosować w nazwie skrót OS i wszystko będzie jasne.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 28-08-2013 o 15:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Dlaczego uważasz że nie ?
    Mam sigmę 70-200 2.8 HSM OS.

Domyślnie

Gdyby moja sigma OS robiła akceptowalne zdjęcia od f3.2 tobym ją sprzedała albo oddała do naprawy.
    Stąd wynikało moje pytanie.

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów