Close

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 93 z 93

Domyślnie

Dokładnie to co mówi Rossi_PL. Ja osobiście mam poprzedniczkę Sigmy OS HSM. Nosiłem się z zamiarem zakupu OS'ki, testowałem ją na targach foto ale ... jak na moje potrzeby, moja staruszka sobie doskonale radzi i nie ma sensu jej zmieniać. Kalibracja 2 szkieł (70-200 i 50/1.4) z moim D700 trwała 4 dni w serwisie Sigmy co uważam za doskonały wynik, dodatkowo zrobiono to na gwarancji. Od tego momentu AF jest powtarzalny, obiektyw trafia w punkt i nie śni mi się zmiana na 70-200 OS bo na chwilę obecną widzę zbyt mało plusów takiej wymiany. Faktycznie, może przelot skali tej Sigmy MACRO II nie powala, ale trafia bez problemu i trzyma, a w moim przypadku to się liczy. Ale wszystko zależy od tego, co komu jest potrzebne
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

A jak jest z jakością tego szkła, tzn. czy trzeba wybierać z kilku sztuk żeby nie trafić na jakąś mydlaną czy z bf/ff, czy śmiało można kupować w necie bez obawy że przyjdzie jakaś felerna sztuka ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzdz72 Zobacz posta
    A jak jest z jakością tego szkła, tzn. czy trzeba wybierać z kilku sztuk żeby nie trafić na jakąś mydlaną czy z bf/ff, czy śmiało można kupować w necie bez obawy że przyjdzie jakaś felerna sztuka ?
    Jakością jest raczej OK, ale BF/FF można się spodziewać. Jednak to nie problem, bo serwis kalibruje w 3 dni robocze (z przesyłkami)
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów