Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 93

Domyślnie

Tamrona 70-200 2,8 VC też dzisiaj testowałem , ale w nieco innych warunkach (innym miejscu) - więc test ten nie może być ( pod względem AF ) porównywalny.
    Jeśli chodzi o jakość rysowania : MZ Tamron ma obrazek IDENTYCZNY jakościowo jak obrazek Sigmy ; no ....może Sigma jest minimalnie lepsza na f 2,8.
    Od f3,2 nie widzę różnic pomiędzy Sigmą , Nikkorem i Tamronem. Wszystkie trzy obiektywy wspaniale rysują.

Jeszcze jedna istotna uwaga odnośnie tych trzech obiektywów ; każdy daje inną tonalność i kolorystykę obrazka pomimo tych samych ustawień puszki . Różnice są WIDOCZNE przy surowych jpegach
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 01-10-2013 o 00:00

Domyślnie

Sigma zatem jawi się jako doskonały wybór.
    Wybrałem dobrze i nawet kupiłem poniżej 4 koła.
    Bomba.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Sigma zatem jawi się jako doskonały wybór.
    Wybrałem dobrze i nawet kupiłem poniżej 4 koła.
    Bomba.
    W niemcowni kosztuje 850E brutto. W kontekście cena/jakość Sigma (na dzień dzisiejszy) to MZ dla amatora zdecydowanie najkorzystniejszy wybór jeśli chodzi o jasne zoomy ze stabilizacją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    W niemcowni kosztuje 850E brutto. W kontekście cena/jakość Sigma (na dzień dzisiejszy) to MZ dla amatora zdecydowanie najkorzystniejszy wybór jeśli chodzi o jasne zoomy ze stabilizacją.
    Właśnie mam z niemcowni. Jak to możliwe, że tam kosztuje to tylko tyle...
    To najkorzystniejszy wybór dla fotografa, nie tylko amatora, chyba, że ktoś kupuje Nikkora ze względów wizerunkowych.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

U nas też nie jest tak drogo. Ostatnio widziałem w net-s za 3500(co prawda z mocowaniem Canona) a 850 Euro to po dzisiejszym kursie ponad 3600. Podejrzewam, że za jakiś czas pojawi się też wersja pod Nikona w tej cenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    U nas też nie jest tak drogo. Ostatnio widziałem w net-s za 3500(co prawda z mocowaniem Canona) a 850 Euro to po dzisiejszym kursie ponad 3600. Podejrzewam, że za jakiś czas pojawi się też wersja pod Nikona w tej cenie.
    Za chwilę ( miesiąc , może dwa , najpóźniej w styczniu 2014) Sigma 70-200 2,8 OS do Nikona będzie u nas kosztowała właśnie ok 3500 pln brutto - bo to jest jej obecna GLOBALNA CENA RYNKOWA a nie 4600pln - jaką krzyczą sobie dzisiaj sprzedawcy i dystrybutor ;

......analogicznie było z S17-50/2,8OS ..... najpierw w Niemczech pojawiła się oficjalna cena 400E , aby po 2 miesiącach niemalże zerowej sprzedaży w Polsce ( kto chciał kupić to kupował w niemcowni), spaść u nas do tego samego (NORMALNEGO) poziomu .

Wkurza mnie to , że u nas ruchy cenowe globalnego koncernu wprowadzane są ze sporym opóźnieniem. Decydenci albo liczą na jeleni ( co w dobie internetu jest naiwnością) , albo mają tak niefortunnie spisane umowy dystrybucyjne , że muszą najpierw wyprzedać towar w "dawnych" cenach by móc sprzedawać kolejny w "obecnych" , a zapewne zwrotów bądź bonifikat nie mają zapisanych w swoich umowach.

Reasumując temat S 70-200 2,8OS ;
    kto nie potrzebuje szkła na już - warto poczekać 2-3 miesiące. Spadek ceny do ok 3500 - 3600 pln jest GWARANTOWANY. A szkło ...... warto kupić ..... jeżeli ktoś szuka jasnego zooma do sportu i nie rozchoruje się z braku loga "Nikkor" na obudowie.

Domyślnie Archibald

Za chwilę ( miesiąc , może dwa , najpóźniej w styczniu 2014) Sigma 70-200 2,8 OS do Nikona będzie u nas kosztowała właśnie ok 3500 pln brutto - bo to jest jej obecna GLOBALNA CENA RYNKOWA a nie 4600pln - jaką krzyczą sobie dzisiaj sprzedawcy i dystrybutor ;

......analogicznie było z S17-50/2,8OS ..... najpierw w Niemczech pojawiła się oficjalna cena 400E , aby po 2 miesiącach niemalże zerowej sprzedaży w Polsce ( kto chciał kupić to kupował w niemcowni), spaść u nas do tego samego (NORMALNEGO) poziomu .

Wkurza mnie to , że u nas ruchy cenowe globalnego koncernu wprowadzane są ze sporym opóźnieniem. Decydenci albo liczą na jeleni ( co w dobie internetu jest naiwnością) , albo mają tak niefortunnie spisane umowy dystrybucyjne , że muszą najpierw wyprzedać towar w "dawnych" cenach by móc sprzedawać kolejny w "obecnych" , a zapewne zwrotów bądź bonifikat nie mają zapisanych w swoich umowach.

Reasumując temat S 70-200 2,8OS ;
    kto nie potrzebuje szkła na już - warto poczekać 2-3 miesiące. Spadek ceny do ok 3500 - 3600 pln jest GWARANTOWANY. A szkło ...... warto kupić ..... jeżeli ktoś szuka jasnego zooma do sportu i nie rozchoruje się z braku loga "Nikkor" na obudowie.

Do jasnej Anielki!

Kiedy doczekamy sie od Ciebie testow na miare sigmy 10-20????

Domyślnie

Niesamowite ! I te wszystkie wnioski zaledwie 3 lata po premierze obiektywu. Dobrze, że wnioski takie same jak moje kiedy kupiłam ją prawie dwa lata temu więc nawet nie muszę zmieniać swojej opinii na oficjalną wersję.

Domyślnie

A jak wygląda sprawa z polskim serwisem po zakupie w Niemczech?

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo pierwszy rok to GWARANCJA EUROPEJSKA - czyli można ją realizować w DOWOLNYM punkcie serwisowym Sigmy na terenie całej UE , niezależnie od państwa UE w którym obiektyw został zakupiony.
    Kolejne lata gwarancji ( różne w różnych państwach ) realizowane są tylko w serwisie Sigmy na terenie państwa w którym obiektyw został zakupiony.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów