Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 93

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Jeżeli dla Ciebie ten crop jest w pełni użyteczny, to ja przepraszam...
    ISO 3200, minimalne wyostrzenie, serio widzisz tu jakąś tragedię optyczną?

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Poza tym pozostaje jeszcze kwestia, jak ta Sigma zachowuje się przy f/2.8 powyżej 170mm na obiektach oddalonych o 15 metrów i więcej, bo ta którą mam (wersja II) jest słabiutka pod tym względem. Zrób zdjęcie drzew, które masz jakieś 30 metrów od siebie, popatrz na liście/gałęzie i wtedy oceniaj. To nie jest szkło tylko do portretów
    Nigdy bym nie wpadł na pomysł, żeby robić zdjęcia drzewom z 30 metrów na 200m i 2.8, ale rano sprawdzę i dam znać jak działa
    D90, D600, trochę szkła i 2 x Metz 48 Af-1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PanAmeba Zobacz posta
    ISO 3200, minimalne wyostrzenie, serio widzisz tu jakąś tragedię optyczną?
    Widzę tu po prostu cropa, który nie jest w pełni użyteczny, jak to nazwałeś

Nigdy bym nie wpadł na pomysł, żeby robić zdjęcia drzewom z 30 metrów na 200m i 2.8, ale rano sprawdzę i dam znać jak działa
    Tu nie chodzi o zdjęcie drzew, ale jak będziesz miał jakiegoś zwierzaka albo inną scenkę dalej, to dopiero zobaczysz, jak jest z rozdzielczością tego obiektywu i jego osią optyczną. To znana przypadłość Sigm i być może (oby) w wersji OS rozprawili się z tym problemem U mnie prawa część klatki na dalsze odległości jest po prostu mydlana, a przy odległościach do 10-15 metrów jest w miarę OK.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

200 mm, 2.8, ponad 30 metrów. "Nagi" raw wyeksportowany do jpg. Na moje oko nie jest źle.

Cały kard

crop:

D90, D600, trochę szkła i 2 x Metz 48 Af-1.

Domyślnie

źle nie jest co najwyżej średnio, zrób na ISO najniższym, one też powoduję utratę szczegółów.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Lekko się wetnę w powyższą dyskusję ; Panie Ameba , proszę , skalibruj sobie porządnie tą Sigmę pod puchę ; akurat to szkło ślicznie rysuje w całym zakresie ogniskowych czego Twoje foty kompletnie nie pokazują ( jednocześnie mocno fałszując rzeczywiste jego możliwości) ...

Jak widać - co człowiek to inny poziom akceptacji ostrości i jakości rysunku szkła ......
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 28-05-2014 o 16:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Jak widać - co człowiek to inny poziom akceptacji ostrości i jakości rysunku szkła ......
    Gdyby nie ISO 1000 byłoby znacznie lepiej, ale masz rację jak na to szkło to wychodzi słabo, ono ma większy potencjał. Taką jakość mam ze starej Sigmy 70-300 APO która na 300mm właśnie tak mydli.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Czy ktoś z szanownych forumowiczów użytkujący S70-200OS HSM może podrzucić linka do galerii portretów wykonanych tą sigmą ?
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Panowie, a jak z prędkością AF tej Sigmy w porównaniu do Nikkora 70-300VR?
    Interesuje mnie szczególnie AF-C.

Domyślnie

Szybszy, zauważalnie.

Domyślnie

Amebo poprosimy jakieś foty na normalnym ISO

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów