No to jakie masz stery ? AHCI czy INTEL RST - bo pisałeś przedtem że masz najnowszy soft intela
Jak wpadłeś na to żeby sofetm intela interpretować atrybuty smart cruciala ?
Szukaj
No to jakie masz stery ? AHCI czy INTEL RST - bo pisałeś przedtem że masz najnowszy soft intela
Jak wpadłeś na to żeby sofetm intela interpretować atrybuty smart cruciala ?
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Sory Paweł, ale pogubiłem się. Wcześniej też miałem stery Intela, bo takie dawał mi Sony. Na ich stronce też takie widnieją. Były jednak stare, więc ze strony intel.com zaciągnąłem nowe. Coś źle zrobiłem? Ten Intel Toolbox mam przez przypadek![]()
Offtopic:
A o tym słyszeliście? http://www.neowin.net/news/ssd-break...-on-old-drives
Zmiany w samym sofcie dające 300-procentowego kopa (1.5GB/s zamiast obecnego 500MB/s).
Sciągnij HD Tune i zobacz czy w nim Smart też pokazuje błędy.
Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
Vivitar 135 2.8 F mount
To nie procesor, bo w właśnie skończyłem exportować pliki z Premiere Pro. CPU obciążony ok. 40 minut na 100%. W międzyczasie przeglądałem strony www, ale nie kusiłem losu i nie włączałem YT. Po exporcie włączyłem jakiś film i... nic. Komp działa do teraz. Muszę wyczaić, co jest nie tak.
Przyjrzałbym się też na wszelki wypadek pamięci wirtualnej - czyli plikowi wymiany. Gdzie on się znajduje, czy przypadkiem nie został wyłączony w ogóle (lub bardzo ograniczony) i czy ma miejsce by swobodnie się rozrosnąć jeżeli jest taka potrzeba.
Swap kontrolowany przez system. Ciekawe, ze wlasnie obrabiam pliki w LR, w tle PS i Premiere Pro, na drugim monitorze forum i YT i zero problemow.
U mnie 8GB ramu
Skontaktuj się z nami