Close

Strona 54 z 88 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Jak się odbywa wybieranie punktu ostrości i jak szybko można to zrobić?

GL
    Gość

Domyślnie

Nie wiem jak to nazwac, joystick? Takim kolkiem, ktore gibie sie na wszystkie strony. Takim samym wybiera sie punkty AF w lustrzankach, tyle ze tu jest opcja zeby nie skakac po punktach tylko plynnie przesuwac po calym obtazie. Jest to nieco wolniejsze niz przeskakiwanie, ale znacnie bardziej precyzyjne.

Domyślnie

no ta opcja jest fajna, zwlaszcza jak sie foci ze statywu i srednio z przekadrowaniem, mozna ustawić na sam róg nawet

a pomijajac sam proces ustawiania punktu, to pewnie mozna sobie to przypisać do ktoregos funkcyjnego
    Völkchlor

Domyślnie

Dzięki, z pewnością przydatne.
    Na Fuji 95% zdjęć robię 18ką, więc GR to był dobry pomysł. Szkoda, że niezrealizowany.

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    no ta opcja jest fajna, zwlaszcza jak sie foci ze statywu i srednio z przekadrowaniem, mozna ustawić na sam róg nawet

a pomijajac sam proces ustawiania punktu, to pewnie mozna sobie to przypisać do ktoregos funkcyjnego
    W GR to jest domyślnie przypisane do Fn1, który znajduje się na tej tarczy-joysticku.
    A z tym statywem to raczej mocno potencjalny zysk, bo przecież nie po to się kupuje GR żeby ze statywem biegać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    No dobra, to pierwsze wrażenia.

Plastikowy w dotyku, w sumie wiedziały gały co brały ale szkoda.
    Na szczęście ten plastik ani trochę nie trąci tandetą i nie pozbawia wrażenia solidności, czego nie można powiedzieć o niektórych aluminiowych wydmuszkowych aparatowych obudowach.

Dwa "niezdzisie" ode mnie

clusca
    Fufu X

Domyślnie

Możecie pokazać więcej koloru?
    Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    A z tym statywem to raczej mocno potencjalny zysk, bo przecież nie po to się kupuje GR żeby ze statywem biegać.
    Czy ja wiem, troche się nim ze statywu już nafociłem - ot choćby rower na allegro ostatnio, bo popołudniu wiec czasy na f8 sekundowe mi wychodziły. A z takich normalniejszych to nocne, albo z IR, z szarym.. Ot choćby takie:

Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koziak Zobacz posta
    Możecie pokazać więcej koloru?
    Ja takie mam tylko z ostatnio w kolorze robionych

I jeszcze takie znalazłem:

i jeszcze bokeh

Ostatnio edytowane przez clusca ; 13-05-2014 o 22:11
    clusca
    Fufu X

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Czy ja wiem, troche się nim ze statywu już nafociłem - ot choćby rower na allegro ostatnio, bo popołudniu wiec czasy na f8 sekundowe mi wychodziły. A z takich normalniejszych to nocne, albo z IR, z szarym.. Ot choćby takie:
    Fociłeś rower na allegro ze statywu?

W kwestii innych zdjęć, chodzi mi o to że to jest aparat wymyślony do tego, żeby go mieć zawsze przy sobie i żeby nie zawadzał. Kiedy mam targać statyw (który niestety do poręcznych i kieszonkowych sprzętów nie należy), to znaczy że mogę i lustrzankę, bo oznacza też że z domu wychodzę zrobić konkretne zdjęcia, a nie coś przy okazji.
    Trochę inaczej jak to jedyny aparat, wtedy ma to już jakiś sens.

Strona 54 z 88 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów