Napisalem "..." w zakonczeniu wyrazu wiec bez przesady... Watek instrukcji byl poruszany miliony razy i to chyba wystarczy...
Szukaj
Napisalem "..." w zakonczeniu wyrazu wiec bez przesady... Watek instrukcji byl poruszany miliony razy i to chyba wystarczy...
Ostatnio edytowane przez kasmil ; 23-06-2007 o 02:45
Mam jescze jedno pytanko.
Czy jest możliwość "zamienienia" tlnego koła wybierającego z przednim?
Chodz mi o to iż w d70 z tyłu ustawiałem przysłone, z przodu czas. W d200 mam na odwrót i chciałbym to zamienić miejscami. Istnieje taka opcja???Z instrukcji nic nie rozumiem (niemiecka), więc serdecznie prosze o pomoc.
Pozdr.Dnawrocki
Nikon D200 ,Nikon D70 + Nikkor 300 f4,Nikkor 70-300 4-5.6G ,Nikkor 18-70 3,5-4,5 G ED DX MB-D200, plecak lowepro,byly sprzet:canon eos 10, tamron 28-300, sigma 100-300 f4.Serdecznie Pozdrawiam
dnawrocki - sluze pomoca. W "CUSTOM SETTING MENU" pozycja "f5 Castomize Comand Dials" i opcja "Change Main/Sub"
polacoloco - jestem dyslektykiem i jest to nie uleczalne, i przepraszam wszystkich ktorych urazilem/uraze swoimi bledami
prorok78 - Ani Ci nie odmawiam prawa do bycia Polakiem. Ani nie wypominam ze wyjechales bo g... mi do tego jak sam stwierdziles.
Nie mam po prostu pojecia po jakiego grzyba Ci polska instrukcja?
Dzięki za pomoc.
Odrazu lepiej![]()
Z angielskim lepiej sobie radzę.
Jeszcze raz dzięki!!!
POZDR.DNAWROCKI
Nikon D200 ,Nikon D70 + Nikkor 300 f4,Nikkor 70-300 4-5.6G ,Nikkor 18-70 3,5-4,5 G ED DX MB-D200, plecak lowepro,byly sprzet:canon eos 10, tamron 28-300, sigma 100-300 f4.Serdecznie Pozdrawiam
a ja nie rozumiem takiego pytania. Bo jestem klientem i mi sie należy, jako kupującemu ten aparat.
Skończcie te przepychanki. Wg mnie i nie tylko mnie - powinna byc w wsparciu technicznym instrukcja w j. polskim w pdf. Kiedyś sie doczekamy, tak myślę.
Nie zamykam wątku tylko dlatego, że dnawrocki może zadać kolejne pytanie o konkretną funkcję.
jeśli nie masz pytań - napisz. Zamknę.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-06-2007 o 11:56
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jacku dokladnie - o tym wlasnie mowiew koncu my jako klienci ktorzy placa mamy prawo do tego co maja inni tacy jak my
i bynajmniej nie chodzi tu o oszczedzanie
![]()
D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285
Zapraszam na:www.sps-photo.com i www.photostrada.com
Panowie ale wy płacicie brytyjskiemu oddziałowi i macie to samo co mają "tacy jak Wy" brytyjską wersję instrukcji.
I ja nie mowie ze jestescie sknery i ze oszczedzacie bo nie kupiliscie w Polsce.
Narodowe oddziały firm są oddzielnymi jednostkami rozliczanymi oddzielnie z zysków i strat.
Macie racje, powinna być instrukcja w pdf'ie po polsku dla ludzi którzy na przykład zgubili swoją papierową wersję.
A tak juz konczac ten temat, to jakis czas temu szukalem dla kolegi instrukcji do d70 którego przywiozl z niemiec. Zapytałem w MediaMarkt czy nie mają i czy nie moglbym sobie przypadkiem odbić jej na ksero. Koles dał mi instrukcjie za darmo...
A moze napiszemy jako "uzytkownicy" nikona petyje do nikona (najlepiej nie polskiego) aby opublikowali taką instrukcje.
Dlaczego czesi mogą mieć instrukcje po swojemu w pdf'ie a my nie? tego to juz nie rozumiem.
Moja propozycja wymiany instrukcji z polskiej na brytyjską jest nadal aktualna i nie ma w tym zadnej złośliwości.
Ostatnio edytowane przez botak ; 23-06-2007 o 11:44
botak, to juz nawet Czesi maja swoja instrukcje w pdf-ie?
mamo! w jakim kraju my zyjemy???
ja juz sobie nawet ze stronki amerykanCkiej sciagnalem wersje ang., bo w oryginale mialem niemiecka
no ale jakby polska bylo, to juz w ogole wypas... Swoja droga musze sie przejsc do Media Expert i popytac.
No i jeszcze zajrze do braci Czechow, bo ichnia, to prawie jak nasza. Z tym, ze "prawie" robi WILEKA roznice
![]()
Ostatnio edytowane przez Łukasz F. ; 23-06-2007 o 12:41
FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
flickr
Z instrukcją macie rację. NARAZIE większość funkcji zdołałem ustawic na menu angielskim , przydałaby się jednak w języku polski do zrozumienia paru funkcji. Poza tym naprawdę polecam ten sprzęt. Chciałbym jeszcze podziękować osobom które mi doradziły odnośnie d200 oraz w temacie paru innych wątków. Co do instukcji to mam angielską w pdf
a z polską to się dopiero pomyśli. Narazie z braku środków nie mogę kupić w języku polskim, a więc jeśli będzie cos dla mnie niezrozumiałe to będe Was prosić o pomoc.
POZDR.Dnawrocki
witam panowie,pozwole sobie przedstawic swoje doswiadczenia ze skandynawii, w normalnym kraju szanuje sie klijenta i szczegolnie pozada sie jego pieniadzy,ale czyni sie to jednak z prawdziwa klasa -w mysl powiedzenia "jestes moim klijentem ,dzieki tobie istnieje" w szwecji mozesz nachodzic sprzedawce do woli ,pytac o wszystko ,testowac sprzet podpinajac do niego kolejne obiektywy,oczywiscie z zapisem na wlasna karte,kupujac ongis F-100 (w sklepie komisowym) w ciagu tygodnia sciagnieto mi polska instrukcje.w kraju wszyscy robia glupie miny gdy pytasz o szczegoly wazny jest tylko jeden cel ,szybko wypchnac towar,napchac kiese,a gdy sa problemy to najlepiej niech klijent sam sie martwi -to co slysze zewszad o krajowym przedstawicielu Nikona -zakrawa na normalne chamstwo i brak jakiegokolwiek szacunku dla klijenta,panowie sa adresy mailowe do centrali w europie (ilekroc pisalem zawsze otrzymywalem odpowiedz) ostatecznie jest Japonia ,nie zyjemy w XVII wieku ,Nikon naprawde dba o swa renome i gdyby dochodzily do niego negatywne glosy ,napewno cos musialoby sie w kraju zmienic -proponuje pisac pisac i jeszcze raz pisac,dla wielu ceny sprzetu w kraju sa naprawde wysokie ,amatorzy pasjonaci wiedza o tym najlepiej,i jeszcze lupic kogos na instrukcji !!!! jest to naprawde ponizej jakichkolwiek norm -pozdrawiam wszyskich serdecznie szczegolnie tych na obczyznie gdyz wiem jak nieraz gozko smakowal emigracyjny chleb-obecnie juz na stale w kraju
Skontaktuj się z nami