Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Licheń

Domyślnie

W końcu, miast tylko kłapać dziobem, pojechałem zobaczyć tę bazylikę.

Zwiedzałem oczarowany przez kilka godzin.

Chylę czoła.
    Teraz nie jestem pewien, czy ta budowla nie powinna powstać.

Szkoda, ze znikły zdjęcia, trudno się teraz odnieść.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Zwiedzałem oczarowany przez kilka godzin.

Chylę czoła.
    Teraz nie jestem pewien, czy ta budowla nie powinna powstać.

Takie słowa to miód na serce pomysłodawców i architektów - w końcu nie od dziś wiadomo, czym i jak oczarować maluczkich (weź choćby samą ideę łuków triumfalnych, które kiedyś działały tak swoim rozmachem i gigantyzmem). Przy czym nie używam słowa maluczki, żeby Cię urazić - w tym sensie ja też jestem razem z Tobą maluczki - no chyba, że możesz sobie zbudować na własnym podwórku dom podobnych gabarytów i podobnie ociekający złotem.

Problem w tym, że odbyło się to z mojej (antyklerykała) kieszeni, nie pytając mnie o zdanie. Jeśli taki na przykład x. Boniecki, mówi, że Łagiewniki (mniejsze o 3/4 i mniej wystawne) są objawem pychy i marnowaniem środków, co powiedziałby o Licheniu, gdyby mógł mówić szczerze?

Domyślnie

Bombel, ja patrzę z perspektywy historyka sztuki i plastyka.

To moja branża, choć problemy ze zdrowiem nie pozwoliły mi ukończyć studiów.

Ale zajmuję się sztuką złotniczą, projektuję, tworzę, rozwijam się
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag

bombel
    Gość

Domyślnie

To miło, wiem teraz, do kogo się zwrócić w razie wątpliwości w tej materii.

Ja tylko jestem zdania, że nie potrzeba organizować tak kosztownej (i jednocześnie tak potwornie niegustownej i objawiającej pychę) manifestacji zdolności warsztatowej sztuki złotniczej za moje pieniądze.

Czuję jakiś dysonans pomiędzy takim zachowaniem, a twierdzeniami kościoła heirarchicznego o jego ubóstwie. Ot i wszystko.

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Ale zajmuję się sztuką złotniczą, projektuję, tworzę, rozwijam się
    I na boga! Przy projektowaniu i tworzeniu nie wzoruj się na Licheniu!

Domyślnie

no to ja mam problem bo pojawia sie CBA.pl darmowy hosting zdjęć - a lichenia nie ma
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    To miło, wiem teraz, do kogo się zwrócić w razie wątpliwości w tej materii.

Ja tylko jestem zdania, że nie potrzeba organizować tak kosztownej (i jednocześnie tak potwornie niegustownej i objawiającej pychę) manifestacji zdolności warsztatowej sztuki złotniczej za moje pieniądze.

Czuję jakiś dysonans pomiędzy takim zachowaniem, a twierdzeniami kościoła heirarchicznego o jego ubóstwie. Ot i wszystko.

I na boga! Przy projektowaniu i tworzeniu nie wzoruj się na Licheniu!
    Nie martw się Daję radę

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrów Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    no to ja mam problem bo pojawia sie CBA.pl darmowy hosting zdjęć - a lichenia nie ma
    no ja niestety też nie widzę zdjęć

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów