Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: Licheń

Domyślnie

a ja może napisze coś o zdjęciach
    bardzo fajne i jak na początek HDR to gratuluję i zazdroszczę bo sam nie mam jeszcze czym się pochwalić

Domyślnie

Ja niestety co do kolorków to mam duże zastrzeżenia, może dlatego że tam bywam i rzeczywistość jest zupełnie inna( nie tak lukrowana)
    pozdr
    Adam
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adams Zobacz posta
    Ja niestety co do kolorków to mam duże zastrzeżenia, może dlatego że tam bywam i rzeczywistość jest zupełnie inna( nie tak lukrowana)
    pozdr
    Adam
    zgadzam sie z kolegą.
    Jak dla mnie to kolorki rażą, nie wygladają naturalnie.
    Kadry mi sie podobają ale kolorystyka sprawia wrażenie jakby to nie były ściany tylko jakieś plastikowe albo materiałowe konstrukcje. To tyle jeśli chodzi o zdjęcia.

Pozwolę też sobie na krótki komentarz pozostałych postów.
    Są ludzie którzy mają potrzebę budować i finasować takie budowle i moim zdaniem trzebą tę potrzebę uszanować. Gdyby nie Ci i im podobni ludzie nie mielibyśmy dzisiaj co fotografować z budowli sakralnych. Jeśli zdobywając fundusze nie łamią prawa to chwała im za to że im sie chce takie budowle stawiać.
    Jest całe mnóstwo wspaniale rozwiniętych krajów, w których nie ma funduszy ani na budowe nowych ani na utrzymanie istniejących zabytków sakralnych. Łza sie w oku kręci gdy się widzi jak niszczeją.

I jeszcze na koniec zacytuje naszego wieszcza:

"... ale nie niszcie przeszłości ołtarzy,
    choć macie sami doskonalsze wznieść,
    na nich sie jeszcze święty ogień żarzy,
    i miłość ludzka stoi tam na straży,
    i Wy winniście im cześć"

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Kolorki wydają się cośkolwiek za ciepłe, ale generalnie nie jest źle i udało się oddać monumentalny klimat tej sakralnej budowli.
    Szkoda, że nie przyfociłeś tych koszmarków na postumentach na zewnątrz (jakaś radosna twórczość miejscowej ludności), to dopiero ciekawostka (a w tle świątynia).

koszmarki też przyfociłem jeśli to o te ci chodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adams Zobacz posta
    pozdr
    Adam
    no właśnie. robiąc HDR tak mi to wychodzi że wygląda jak super realistyczny komputerowy redering (nie wiem jak sie pisze dokładnie) zmniejszając nasycenie kolorów i tak nie dojdę do wiernego odwzorowania barw. więc jak to zrobić (B&W??)?- może po prostu HDR-y wnętrz już mają to do siebie że muszą tak wyjść

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JanusZZZ Zobacz posta
    koszmarki też przyfociłem jeśli to o te ci chodzi

O te też, ale troszkę dalej w kierunku starego kościoła stoją prawdziwe koszmarki.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madmips Zobacz posta
    achy piękne fotki, ten wasz bóg to straszny materialista widzę
    BÓG NIE JEST MATERIALISTĄ ,A BUDOWLĘ WZNIEŚLI LUDZIE ( POTRZEBUJĄCY MATERIALNYCH SYMBOLI, IM WIĘKSI MATERIALIŚCI TYM WIEKSZA BUDOWLA)
    Janeek
    ________
    Pełen SafePaq

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janeek Zobacz posta
    BÓG NIE JEST MATERIALISTĄ
    Skad wiesz, znasz go ?
    Nikt mnie nie rozumie ...

Domyślnie

Zdjęcia mi się bardzo podobają. Obiekt na nich uwieczniony wprost przeciwnie. Wiesz, że ta zaje..sta biała willa stojąca przy głównej ulicy to dom projektantki tego kiczu (pani Bieleckiej). To zresztą jest prezent od generalnego wykonawcy pomnika pychy i obłudy.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Na mnie zdjęcia wywarły duże wrażenie. Jak już ktoś powiedział - w hdr ciężko o naturalne odwzorowanie barw, ale kosztem tego uzyskujemy na prawdę wspaniałe efekty. Zabawa światłem jest tu niezła, szczególnie na #2. Na prawdę gratuluję

(I zupełnie nie rozumiem mieszania do tego wszystkiego Boga...)

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów