Close

Strona 944 z 2397 PierwszyPierwszy ... 444844894934942943944945946954994104414441944 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 431 do 9 440 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez montini Zobacz posta
    Industar 69
    Szukam niezbyt intensywnie tego szkła. Wiem, że na ebayu łopatami można je przerzucać, ale nie mam tam konta i zakładać nie chcę. W końcu kupię, ale pytanie takie mam do Ciebie. Testowałeś je może do snapshotów? Przymykasz do f/8-f/11, nastawiasz na hiperfokalną i jedziesz z koksem. Jest na tyle małe, że dałoby radę w ten sposób robic zdjecia na ulicy, ale czy warto?

Tymczasem remont rzeki.
    26
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Szukam niezbyt intensywnie tego szkła. Wiem, że na ebayu łopatami można je przerzucać, ale nie mam tam konta i zakładać nie chcę. W końcu kupię, ale pytanie takie mam do Ciebie. Testowałeś je może do snapshotów? Przymykasz do f/8-f/11, nastawiasz na hiperfokalną i jedziesz z koksem. Jest na tyle małe, że dałoby radę w ten sposób robic zdjecia na ulicy, ale czy warto?

Tymczasem remont rzeki.
    26
    Wałów przebudowanie wałów, tutaj akurat przy m. Trzebnickim

Domyślnie

Tomek, nie robiłem prób z aż tak przymknietym. Sprawdzę to i zobaczę. A na jaką odległość ustawić ostrość? 3-4m?
    Ten co mam, nawet po przeróbce, nie ostrzy dalej niż kilka metrów. Nieskończoności brak.
    wybieram inne systemy

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Wałów przebudowanie wałów, tutaj akurat przy m. Trzebnickim
    Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    czy aby nie pogłębianie rzeki ?
    Eh matolki... remont rzeki = wymieniaja wode... gdzie Wy sie chowaliscie? Na Saharze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    Świetne!
    Dziękuję.

Cytat Zamieszczone przez montini Zobacz posta
    Tomek, nie robiłem prób z aż tak przymknietym. Sprawdzę to i zobaczę. A na jaką odległość ustawić ostrość? 3-4m?
    Ten co mam, nawet po przeróbce, nie ostrzy dalej niż kilka metrów. Nieskończoności brak.
    Przymknięcie powinno rozwiązać problem braku nieskończoności. O przeróbce czytałem, może problem jest w przelotce? Tak 3-4 metry powinno załatwić temat. W domu, jak nie zapomnę zobaczę jak mam wyskalowanego swojego Voigtka 40.

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Eh matolki... remont rzeki = wymieniaja wode... gdzie Wy sie chowaliscie? Na Saharze?
    Dokładnie. Skoro napisałem remont rzeki, to remont rzeki, inżynierem w końcu jestem, to się znam.
    Pod Mostem Pokoju mamy nową wyspę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

W przypadku Industara 69 są dwie opcje na uzyskanie nieskończoności. Albo podtoczenie z grubości wkładki adaptera (jeśli dobrze pamiętam o 1.3mm tu opis ), albo zeszlifowanie kołnierza na gwincie wewnętrzym w obiektywie, celem głębszego wkręcania bloku optycznego opis .

Domyślnie

Dzięki za info, dla mnie tylko ta druga opcja, bo z dremelem sobie poradzę, a dostęp do tokarki już straciłem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

zdybu, daj adres to Ci podeślę jeszcze jeden obiektyw do zdremelowania

Strona 944 z 2397 PierwszyPierwszy ... 444844894934942943944945946954994104414441944 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów