Close

Strona 23 z 217 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 2164

Domyślnie

Dottore, co Ty na to? Może Iza coś?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Przepraszam, miziałem się szmatką.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    PS Na co Ci dwie? Chcesz stereo robić?
    Ty się zając śmiej, a ja już wiem, dlaczego należy mieć dwie Leiki! Dlatego mianowicie, że jak jedna musi raz na jakiś czas pójść do przeglądu, to trzeba mieć drugą pod ręką, żeby fotograf w depresję nie popadł z powodu krótkotrwałego rozstania z przedmiotem swojego uwielbienia.

Poważnie mówię. Do takiego odkrywczego wniosku doszedłem dzisiaj po południu podczas testowania nowo przybyłego Elmara 135. Otóż odkąd w zeszłym tygodniu w rzeczonym monachijskim Leicastorze zakupiłem soczewkę +2 i lepiej dzięki niej widzę, zauważyłem że w tej pierwszej M3, kupionej w zeszłym miesiącu, na prostokątnej plamce dalmierza zawsze mam podwójny obraz. Na ostrość zdjęć nie ma to wpływu, na co mam koronny dowód w postaci pierwszego filmu (zrobionego jeszcze bez soczewki korekcyjnej ergo z nieco rozmazanym obrazem w wizjerze), na którym wszystkie klatki wyszły znakomicie ostre, nawet te cykane przez szybę wagonu. Nie ma wpływu prawdopodobnie dlatego, że podwójny obraz jest w pionie, a nie w poziomie. Można machnąć ręką i z tym żyć, ale trochę przeszkadza. Tym bardziej przeszkadza, że w tej drugiej, którą kupiłem w ubiegłą sobotę, obraz w wizjerze jest idealny. To znaczy, że ta pierwsza, chociaż ma wyższy PESEL, jako pierwsza powędruje do serwisu na regulację i czyszczenie, żeby kolejnych 50 lat wzorowo przepracowała, a w tym czasie będę pstrykać drugą. A w ogóle to chyba kupię sobie jeszcze jedną, tylko muszę wyczekać, aż utrafię wersję z wczesnych lat produkcji ze skalą czasów 1-2-5-10-25-50-100-250-500-1000 i bez wichajstra do podglądu ramek. W ten sposób każda z trzech będzie nieco inna od pozostałych i nie będzie nudno.

Cytat Zamieszczone przez sconner Zobacz posta
    Eh, ceny są tak straszne że będę mógł sobie pozwolić na M za kilka lat... A zdjęcia trzeba robić, są jakieś cyfrowe zamienniki za ułamek ceny?
    Jest jeden taki. Fuji X100S się nazywa. Gdyby nie on, to być może nigdy nie zapragnąłbym zmierzyć się z oryginałem. Dzięki Ci wielkie, Fuji.
    Swoją drogą,po co Ci cyfra, na którą za kilka lat wydasz kupę szmalu i za kolejne dwa lata będziesz płakał, że jest przestarzała? Zamiast oszczędzać i czekać, kup se teraz za ułamek ceny cyfry analogową Leikę. Za 50 lat jak się zestarzejesz i nic nie będziesz widział przez wizjer, wystawisz ją na Allegro i dostaniesz swoją kasę z powrotem.

Cytat Zamieszczone przez bokeh Zobacz posta
    prosze mnie nie podpuszczac Leika taka piekna, "fotograf" taki wspanialy, szmatka do polerowania taka miekka
    Bo analogowa Leica (w sumie to każda, nawet ta brzydka M5, a także starożytne gwintowe pokraki) purystycznie piękna jest i nic nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne. O cyfrowych przez grzeczność nie wypowiadam się.
    Ostatnio edytowane przez JacekB ; 13-03-2014 o 01:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta
    Bo analogowa Leica (w sumie to każda, nawet ta brzydka M5, a także starożytne gwintowe pokraki) purystycznie piękna jest i nic nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne. O cyfrowych przez grzeczność nie wypowiadam się.
    Wiem wiem, znam tok myslenia wlascicielof Lejcy az za dobrze

Domyślnie

Też tak myślałem do zeszłego miesiąca. Weź taką 50-letnią M3 do ręki, przyłóż do oka i od razu zaczniesz inaczej śpiewać.

jedna musi raz na jakiś czas pójść do przeglądu
    Raz na 50 lat znaczy się chciałem powiedzieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bokeh Zobacz posta
    Bosh, jaki piekny widok, sam sprzet i zadnych zbednych zdjec przeszkadzajacych w odbiorze, marzenie kazdego FOTOGRAFA

palecwnosie.com
    Trafny opis strony otwierającej się po kliknięciu linka umieszczonego poniżej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cooder Zobacz posta
    Trafny opis strony otwierającej się po kliknięciu linka umieszczonego poniżej
    O kurde, jestę onanistą

Exclamation

Panowie mam pytanie.
    W jakim celu wy w ogóle zaglądacie do tego wątku. Po co publicznie się biczujecie i znęcacie się nad samym sobą ? Nie czytam wątków o nikonie, nie czytam wątków o sony. Nie interesują mnie te aparaty, nie lubię ich.
    Jeżeli ten aparat nie trafia w wasze gusta, to na litość boską omijaj ten temat i daj innym w spokoju merytorycznie dyskutować na jego temat.

To jest/był jeden z dwóch tematów które czytam na tym forum i codziennie liczę na kolejne zdjęcia właścicieli luxa35, bo sam jestem tym systemem bardzo zainteresowany.
    Wrzucajcie Pany zdjęcia i dajcie mi nacieszyć oko tymi kodakowymi pomarańczami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomicher Zobacz posta
    Panowie mam pytanie.
    W jakim celu wy w ogóle zaglądacie do tego wątku. Po co publicznie się biczujecie i znęcacie się nad samym sobą ? Nie czytam wątków o nikonie, nie czytam wątków o sony. Nie interesują mnie te aparaty, nie lubię ich.
    Jeżeli ten aparat nie trafia w wasze gusta, to na litość boską omijaj ten temat i daj innym w spokoju merytorycznie dyskutować na jego temat.

To jest/był jeden z dwóch tematów które czytam na tym forum i codziennie liczę na kolejne zdjęcia właścicieli luxa35, bo sam jestem tym systemem bardzo zainteresowany.
    Proszę bardzo: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=245186.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomicher Zobacz posta
    Znaczy masz na mysli zdjecia obiektywow, czy zdjecia Z obiektywow ? Bo jesli #2 to chyba nie ten watek Tu sie dyskutuje o urokach posiadania Lejcy, ewentualnie o urokach checi posiadania Lejcy

Strona 23 z 217 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni