Close

Strona 181 z 239 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 801 do 1 810 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Bardziej w kontekście body jako okręty flagowe, a flota jako mój system - szkła, lampy itp
    lovestorymakers.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Kurde ... nie załamujcie mnie ... wyjdzie z tego, że prędzej czy później każdego to dopadnie
    Tfu, tfu na psa urok-może nie... Mój po kalibracji, "na teraz" działa OK...i niech tak zostanie
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Tfu, tfu na psa urok-może nie... Mój po kalibracji, "na teraz" działa OK...i niech tak zostanie
    Odczynianie urokow za 9tyś.???
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Wiem, że to dla wielu będzie bardzo niewygodna prawda ale może to nie sprzęt jest kiepski tylko fotografujący nim nie dorośli do tej klasy sprzętu ?? Może zrobiliście klasycznie po polsku czyli najpierw włączacie, majstrujecie ... a na koniec dopiero czytacie instrukcje obsługi ?? No i teraz się zacznie ... już mnie pieką uszy i cała morda ... więc idę na spacer, a wy piszcie ile wlezie ...
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Wiem, że to dla wielu będzie bardzo niewygodna prawda ale może to nie sprzęt jest kiepski tylko fotografujący nim nie dorośli do tej klasy sprzętu ?? Może zrobiliście klasycznie po polsku czyli najpierw włączacie, majstrujecie ... a na koniec dopiero czytacie instrukcje obsługi ?? No i teraz się zacznie ... już mnie pieką uszy i cała morda ... więc idę na spacer, a wy piszcie ile wlezie ...
    Tylko Panie Panerai sporo osób które tutaj mają d800 wykorzystują je w ciężkich warunkach a nie pstrykają co jakiś czas krajobrazy... bo tak naprawdę przy krajobrazie nie wykorzystujesz af/puszki w taki sposób jak w ciemnych salach, przy dynamicznych tańcach itp. Sory musiałem to napisać.
    Ostatnio edytowane przez QubaKpl ; 08-03-2014 o 21:36
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

Panerai, spoko. Dzięki za podpowiedź z instrukcją obsługi. Za jakieś 20 postów wrócisz i napiszesz, że masz pecha bo Twój D800 nadal działa wyśmienicie. Spokojnie, spokojnie może szczeście także Ciebie w końcu dotknie. Zobaczymy jak Ci wtedy będzie do śmiechu kiedy pojawi się jakiś Panerai2, który co 10-20 postów będzie pisać, że jego D800 nadal wyśmienicie działa, że prawdopodobnie wszyscy z problemem nie czytali instrukcji i używane tak wspaniałego body jest dla nich zbyt skomplikowane. Ty w tym czasie będziesz drugi albo i trzeci raz wysyłał swój aparat do serwisu, bo w końcu "co za problem, przecież serwis naprawia". Z całego serca Ci tego życzę, może wtedy ZROZUMIESZ i przestaniesz być taki cholernie miły.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Panerai, spoko. Dzięki za podpowiedź z instrukcją obsługi. Za jakieś 20 postów wrócisz i napiszesz, że masz pecha bo Twój D800 nadal działa wyśmienicie. Spokojnie, spokojnie może szczeście także Ciebie w końcu dotknie. Zobaczymy jak Ci wtedy będzie do śmiechu kiedy pojawi się jakiś Panerai2, który co 10-20 postów będzie pisać, że jego D800 nadal wyśmienicie działa, że prawdopodobnie wszyscy z problemem nie czytali instrukcji i używane tak wspaniałego body jest dla nich zbyt skomplikowane. Ty w tym czasie będziesz drugi albo i trzeci raz wysyłał swój aparat do serwisu, bo w końcu "co za problem, przecież serwis naprawia". Z całego serca Ci tego życzę, może wtedy ZROZUMIESZ i przestaniesz być taki cholernie miły.
    Fatman, a ja nie jestem "niespotykanie spokojnym człowiekiem" i jak czytam takie teksty jak Panerai'a, mam nadzieję, że tego laureata World Press Photo i zawodowca nad zawodowce dotknie za miesiąc, dwa czy pół roku to samo. Może wtedy stonuje swoje wypowiedzi. Uważam, że polski serwis Nikona olewa użytkowników Nikona ciepłym siurem. Po prostu nie potrafią albo nie chce im się regulować puszek. Pod koniec grudnia 2013 r. kupiłem D5300 i okazało się po sprawdzeniu AF, że pole ostrości zaczyna się praktycznie na punkcie zero, czyli faktycznie BF. Wysłałem aparat do serwisu, "wyregulowali" tak, że pole ostrości kończy się na punkcie zero, czyli faktycznie FF. Wysłałem aparat ponownie, stwierdzili że wszystko ok, czyli nadal faktyczny FF. Oczywiście jakoś sobie z tym radzę, ale przy jasnych obiektywach 1.8, które mam i używam, na pełnej dziurze nie wygląda to ciekawie. Jestem tylko amatorem i nigdy nie zarobiłem ani złotówki na robieniu zdjęć. Rozumiem ludzi, którzy żyją z fotografii i dla nich to często być albo nie być lub dodatkowe niemałe wydatki.
    Mały zestaw podróżnika: D7500, AF-P 10-20, 18-55, 70-300 plus N18-105, N35/1.8G N50/1.G, METZ 52 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rossi_PL Zobacz posta
    Odczynianie urokow za 9tyś.???
    Skoro Nikon Serwis niepewny, to wszelkie chwyty dozwolone
    No, jeszcze można włożyć do szafy- jak kol. Panerai- i kilka klatek kontrolnie, co parę tygodni pstryknąć... To się tylko aparat moralnie zestarzeje, żadnych wad wtedy
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

czy ktoś może śledzi podobny wątek na zagranicznym forum (USA, UK czy inny kraj)???

Wszystkie podobne wątki jakie udało mi się znaleźć kończą się 5-7 m-cy temu i dotyczą korpusów z pierwszej produkcji.
    Będę bardzo wdzięczy za link.

Ps. stanę trochę w obronie "Panerai" - pewna osoba, która używa kilku 800tek podobnie mi skwitowała problem AF w D800.

PS. Nie bluzgajmy się nawzajem bo chyba nie o to chodzi w temacie.
    | Nikon | D4 | D800 | N.16 f2.8 fisheye | N.24 f1.4 | N.24-70 f2.8 | N.58 f1.4 | N.70-200 f2.8 VRII | SB600 | SB900 | SB910

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neomarcel Zobacz posta
    Ps. stanę trochę w obronie "Panerai" - pewna osoba, która używa kilku 800tek podobnie mi skwitowała problem AF w D800.

PS. Nie bluzgajmy się nawzajem bo chyba nie o to chodzi w temacie.
    Nie wydaje mi się, aby ktoś, kto nie ma problemów z puszką, miał prawo szydzić z tych, którzy takie problemy mają.
    Mały zestaw podróżnika: D7500, AF-P 10-20, 18-55, 70-300 plus N18-105, N35/1.8G N50/1.G, METZ 52 AF-1

Strona 181 z 239 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów