Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Samsung EX2F

Domyślnie

Podoba mi się możliwość przesyłania zdjęć do komputera przy pomocy Wi-Fi. Nie podoba mi się, że po każdym ponownym uruchomieniu tegoż, muszę ponownie połączyć aparat z kompem kablem USB, żeby obydwa ustrojstwa się znowu "widziały", i potem bez kabla jest ok., ale tylko jpg'i, raw'ów nie da rady. Czy macie tak samo?
    Ostatnio edytowane przez danz1ger ; 04-06-2013 o 04:56
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
    EX2 ma gorsze jpgi??
    a ja wypada z nim RX100? moze Sigma jeszcze?
    Testerzy twierdzą, że najlepsze jpegi ma XZ i Fuji x10/20. Nie wiem jak jest w LX7, ale LX5 ma kiepskie jpegi, ja przepuszczam RAWy z LX5 przez LR4 i nawet bez żadnych dodatkowych poprawek (głównie WB, bo jak dla mnie LX5 jest za zimny) jest dużo lepiej niż jpeg wprost z puszki.

Co do EX, LX, RX100, ZX, X10/20 to każdy ma swoje wady i zalety - jakość obrazka będzie na podobnym poziomie.

Sigmy to inna bajka, one mają matrycę APS-C i stałoogniskowe obiektywy. Mają też oczywiście swoje "za" i "przeciw". Lada moment pojawi się też bardzo ciekawy Ricoh GR, a jest już też ciekawy Fuji x100/x100s.

Słowem: dla każdego coś miłego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danz1ger Zobacz posta
    Podoba mi się możliwość przesyłania zdjęć do komputera przy pomocy Wi-Fi. Nie podoba mi się, że po każdym ponownym uruchomieniu tegoż, muszę ponownie połączyć aparat z kompem kablem USB, żeby obydwa ustrojstwa się znowu "widziały", i potem bez kabla jest ok., ale tylko jpg'i, raw'ów nie da rady. Czy macie tak samo?
    Ja cofam ten sęk,... znaqczy czasem robię coś nie tak. Dzisiaj zadziałało tak jak powinno czyli czasem robię coś żle I potem się czepiam - no wiadomo: nietoperz aus Danzig! I dziękuję wszyskim zainteresowanym za cenne wskazówki.
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie Wyzwalacz lamp

Czy do EX2 dziala kazdy wyzwalacz lamp czy to ze ma centralny punkt na goracej stopce wystarczy? U mnie moj wyzwalacz z EX2 nie dziala chociaz dziala na wszystkich innych aparatach. O co chodzi?

Domyślnie

Przesiadał się ktoś z EX1 na EX2? Warto?
    Stoję właśnie przed takim wyborem i zastawiam się czy zmiana warta jest poświęcenia około 500 zł...
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aras Zobacz posta
    Przesiadał się ktoś z EX1 na EX2? Warto?
    Stoję właśnie przed takim wyborem i zastawiam się czy zmiana warta jest poświęcenia około 500 zł...
    Jeśli nie zależy Ci na video full HD, szybkich zdjęciach seryjnych, wifi, lepszym menu, większej ilości filtrów artystycznych, panoramach, lepszym wykonaniu, lżejszej obudowie to nie warto.
    Jakość zdjęć praktycznie bez różnicy.
    Ja zmieniłem EX1 na EX2 bo wkurzał mnie zawieszający się soft, brak HD i słaba szybkość zdjęć.

Domyślnie

mam EX1 i będę przesiadał się raczej na RX100/RX100mk2
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

@FX1900,
    We wczesnych Samsungach NX (10, 11) też jest problem z wyzwalaniem niefirmowych lamp błyskowych. Wygląda na to, że aparat, aby wyzwolić błysk lampy, wymaga od niej sygnału gotowości do błysku - czyli dokonuje się to tylko z lampami firmowymi, dedykowanymi. Ale w NX100 już to zmienili, aparat wyzwala różne lampy.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Przesiadłem się na EX2, a właściwie na razie mam oba. Warto było. Aparat jest mniejszy i lżejszy, lepiej wykonany (mimo że EX1 jest Made in Korea, a EX2 Made in China), super wyświetlacz i menu, filmy po prostu bajka, no i wreszcie ma zwykły kabel microusb a nie jakiś samsungowy wynalazek nie pasujący do niczego innego. Z wad póki co widzę: sztywny pasek (aczkolwiek ma lepsze mocowanie do korpusu) i brak sznureczka do dekielka (luźne nieuwiązane dekielki lubią ginąć), ale przełożyłem sobie stary z EX1
    ...

Domyślnie

Naprawdę do tak małego aparatu używacie pasków na szyję? Przecież taki pasek w torbie zajmuje tyle samo miejsca co aparat. Ja mam krótką smycz nadgarstkową i chwatit.
    Sznureczek do dekielka miałem w komplecie. Był chyba nawet wymieniony w instrukcji obsługi, tyle że ja swoje EX2 kupowałem w Seulu.
    Aparat jak na kompakt jest naprawdę fajny. Przez cały poprzedni rok woziłem go jako drugi aparat do analoga byłem pod wielkim wrażeniem co ten maluch potrafi. Z wad to gigantyczne RAWy, których nie da się wywołać niczym oprócz dołączonego oprogramowania, które jest straszliwie wolne.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów