Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Samsung EX2F

Domyślnie Samsung EX2F

Dyskusja na temat EX2F rozpoczęła się w wątku EX1, dlatego proponuję nowy wątek.
    I mam pytanie.

Czy EX2F daje jakąś możliwość robienia timelapsów?
    Ja nie znalazłem żadnej możliwości robienia zdjęć z interwalometrem.
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?

Domyślnie

To jak już jest nowy temat dotyczący EX2 to link do testu i dużej ilości zdjęć łącznie z rawami:
    http://www.wapy.com/entiz/read.php?num=5877
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

To ja powtórzę pytanie z wątku o EX1

Czy ktoś miał doświadczenia własnooczne z wizjerem OVF1? Z tego co widzę na zdjęciach w sieci napisane jest tam 24 mm, czyli mam rozumieć, że ma tylko jedną ogniskową?
    Co z pozostałymi wartościami ogniskowych, ramki jakieś czy na czuja?

Przy okazji "przetestowałem" aplikację umożliwiającą bezprzewodowe robienie zdjęć EX2 przy pomocy telefonu lub tabletu, czyli Remote Viewfinder. Konkretnie tabletu Sony S, działać działa, ale bardzo wolno, z tym, że nie instalowałem jeszcze nowego firmware, który poprawia pracę wifi. Ponadto nie mogę uzyskać obrazu na całym ekranie, tylko ma na środku wycinek pi*drzwi odpowiadający wielkości ekranu. Czyli apka bardziej na telefony jest.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

w tym tygodniu będę miał tego kompakta( specjalnie dla zony wybrany) no i oczywiscie dla mnie po cichu
    jak będę miał chwile to przedstawię porządny test. mam nadzieje ze sie nie zawiodę. testów w sieci jak na lekarstwo i opinii uzytkowników więc sam postaram sie cos naszkrobac.
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Może tak fotosy?
    Przypadkowe ISO 1600 i filtr ND

Tu już normalnie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Kolorki jakies takie wyprane i ostrosc nie powala. Dawaj więcej.

Domyślnie

Kolorki mi się akurat podobają ale czemu iso 1600 w dzień ?
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

Kolory mam ustawione już w aparacie (robię w JPG), saturacja na -1 a kontrast na +1, a to i tak jeszcze dłubane w LR.
    ISO 1600, było jak napisałem przypadkowo, zwykle mam ustawione auto iso, które działa w zakresie 80-400, ale że wieczór wcześniej robiłem fotosy siostrzeńcowi, to zostało.

Tu jeszcze zmaganie ze słońcem.

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Pod slonce jest bardzo dobrze. Nawet flara jest ładna A jak się sprawdza w pomieszczeniach przy sztucznym świetle? A dokładniej czy jpeg prosto z aparatu jest ok czy może trzeba nad nim trochę popracować?

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów