Close

Strona 17 z 29 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 282

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    ps.
    podpowiedzcie proszę co zrobić, bo może kupie tego lapka bez systemu. Mam 2 box sztuki W7 na komputerach i jeden chcę przenieść na nowego lapka
    Od dawna Ci mówię, że Win8 to żadna rewelacja i jeśli masz wolne Win7 byś je sobie zainstalował.
    Co do licencji: niedawno zmieniałem płytę główną w kompie, był problem z Win7. Okazało się jednak, że daje się
    przenieść licencje i to po "rozmowie" z automatem w Microsofcie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Od dawna Ci mówię, że Win8 to żadna rewelacja i jeśli masz wolne Win7 byś je sobie zainstalował.
    Jeśli masz W7 to normalnym jest, że nie będziesz kupował W8. Jednakże, gdybym nie miał Windowsa to brałbym W8 bo to MZ dużo lepszy i bardziej dopracowany system aniżeli W7. W7 nie jest zły ale ustępuję W8.
    Nikon

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    ...
    Jednakże, gdybym nie miał Windowsa to brałbym W8 bo to MZ dużo lepszy i bardziej dopracowany system aniżeli W7. W7 nie jest zły ale ustępuję W8.
    Andrzeju, nie kontynuuj już tej kryptoreklamy w8, bo to naprawdę robi się nudne.

Nie ma wiarygodnych dowodów na to, że w8 działa lepiej od w7 i przynajmniej ja, sprawdziłem to empirycznie, zamiast polegać na jakichś naciąganych "benchmarkach", które niewarte są miejsca, jakie zajmują na serwerach.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dla mnie wiarygodnym dowodem jest porównanie czystego Win 8 i czystego Win 7 na tym samym sprzęcie.
    Czy dużo lepszy? Trochę inna linia niż Windows 7, ma swoje plusy i swoje minusy.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Andrzeju, nie kontynuuj już tej kryptoreklamy w8, bo to naprawdę robi się nudne.

Nie ma wiarygodnych dowodów na to, że w8 działa lepiej od w7 i przynajmniej ja, sprawdziłem to empirycznie, zamiast polegać na jakichś naciąganych "benchmarkach", które niewarte są miejsca, jakie zajmują na serwerach.
    Po 1. Nikt tu nie robi żadnej kryptoreklamy tylko stwierdza fakty.
    Po 2. Problem w tym, że i ja sprawdzałem empirycznie zarówno Windows 7, jak i Windows 8. I na tej podstawie, a nie na podstawie testów z netu, które zresztą pokazują, że Windows 8 - w porównaniu z Windows 7 - nie tylko szybciej się uruchamia czy zamyka, ale i szybciej działa, stwierdzam, że Windows 8 jest nie tylko szybszy ale i wydajniejszy od poprzednika. Pomijam już takie istotne rzeczy jak to, że jest bezpieczniejszy czy, że posiada wiele bardzo ciekawych i ułatwiających życie rozwiązań, o których więcej napiszę być może innym razem. A tymczasem powtórzę raz jeszcze swoje poprzednie słowa:

Jeśli masz W7 to normalnym jest, że nie będziesz kupował W8. Jednakże, gdybym nie miał Windowsa to brałbym W8 bo to MZ dużo lepszy i bardziej dopracowany system aniżeli W7. W7 nie jest zły ale ustępuję W8.
    Nikon

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    ...
    Po 2. Problem w tym, że i ja sprawdzałem empirycznie zarówno Windows 7, jak i Windows 8. ...
    Nie wiem, jaką empirię masz na myśli, ale ja na w7 pracuję zawodowo, więc moje porównania wymienionych os-ów odnosiły się do działania na nich konkretnych aplikacji.

I ... nie zauważyłem różnicy in plus na korzyść w8, skoro więc nie widać różnicy, to nie ma sensu przepłacać i kupować specjalnie w8, tylko dlatego, żeby ... "być na topie".
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 29-01-2014 o 16:18
    Medice, cura te ipsum.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

No tak Panowie prawie się drapiecie jak dziewczyny tak Zuzia powiedział , a nie podpowiecie jak zainstalowanego W7 na starym lapku przenieść na nowego. W7 typu BOX do wielokrotnej instalacji na różnych komputerach. Jak go zdeaktywować na starym aby można było zainstalować na nowym.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

No i marzenia czasem się spełniają
    http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...-w8.bhtml#opis
    20 rat po 174,95 zł czyli 3499 zł dokładnie tyle co w sklepach innych, albo i taniej bo z W8.
    Jako, że nie doradziliście Panowie jak odzyskać W7 BOX (nie oem) ze starego lapka rad nie rad będzie musiał być W8 na recovery partycji. Można jakaś kopie tej partycji zrobić na płytę CD czy DVD ? aby to mieć jak np dysk by padł, albo bym go chciał na SSD wymienić, a ten talerzowy jako zewnętrzny używać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    No tak Panowie prawie się drapiecie jak dziewczyny tak Zuzia powiedział , a nie podpowiecie jak zainstalowanego W7 na starym lapku przenieść na nowego. W7 typu BOX do wielokrotnej instalacji na różnych komputerach. Jak go zdeaktywować na starym aby można było zainstalować na nowym.
    Instalujesz na nowym i już. Jak instalowałeś go już parę razy to pewnie będziesz musiał telefon do M$ wykonać i to wszystko. No chyba że chcesz przenieść ze wszystkimi starymi ustawieniami ze starego komputera, to jest problem.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Kochani co myślicie o takim laptopie ? Dedykowana karta graf. czyli jej brak to nie problem, nie potrzebna, ale chodzi mi o model i o to, że laptop powiedzmy jest niewiadomego pochodzenia. Prawdopodobnie i w zasadzie sprzedający też o tym wspomina w mailu do mnie egzemplarze refiszbit z rynku amerykańskiego. Bardzo podoba mi jego funkcjonalność i konfiguracja i wygląd.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4012804580
    Poradźcie

Strona 17 z 29 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów