Close

Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 282

Domyślnie

Czy na coś się już zdecydowałeś robinie, czy nadal szukasz?
    Nikon

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Zmierzam jednak ku lapkowi na i7 oraz z 17 calową matrycą GLARE. Napisałem maila do komputronika czy dołożą mi 4 GB ramu do tego modelu.
    http://www.komputronik.pl/product/21...9_395118_.html
    Ten ma wolniejszym ciut procesor niż polecany mi w X-komp ASUS X750 Jb, ale może na prądzie przyoszczędzę jak kupić to już kupić, na ta chwile taki mam zamysł. Kurna kto do takich lapków wkłada dziś 4 GB RAMU !. Dobrze, że w jednej kości to podobno jest zrobione.
    Znalazłem sobie reckę tego LENOVO
    http://www.notebookcheck.pl/Recenzja....107520.0.html
    wszystko przyzwoicie tylko zupełnie nie rozumiem i ostatniego zdania w podsumowaniu
    "Niestety dla gracza oraz użytkownika wymagającego od notebooka maksymalnego obciążenia Z710 zupełnie się nie nadaje, a to za sprawą dławienia częstotliwości taktowania podzespołów obliczeniowych. Pewnym negatywem jest także słabo podparta klawiatur"

Domyślnie

Prawdopodobnie chodzi o dlawienie procesora na odlaczonym zasilaczu. U mnie z zasilaczem i7 chodzi na 2.3GHz, w turbo na 3.3, natomiast bez zasilacza na 1.2. Generalnie mnie to rzadko przeszkadza...ale sa i tacy co musza grac mobilnie
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Znalazłem sobie reckę tego LENOVO
    http://www.notebookcheck.pl/Recenzja....107520.0.html
    wszystko przyzwoicie tylko zupełnie nie rozumiem i ostatniego zdania w podsumowaniu
    "Niestety dla gracza oraz użytkownika wymagającego od notebooka maksymalnego obciążenia Z710 zupełnie się nie nadaje, a to za sprawą dławienia częstotliwości taktowania podzespołów obliczeniowych. Pewnym negatywem jest także słabo podparta klawiatur"
    Niestety chodzi o throttling zarówno CPU jak i GPU. Zatem słabe chłodzenie i związane z tym wysokie temperatury pracy tych podzespołów. Do tego matryca glare w kiepskiej rozdzielczości...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    ... Choć wolał bym aby to nie był Samsung.
    Czemu nie ta marka?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Czemu nie ta marka?
    Bo wszędzie SAMSUNG i Samsung, lodówka, dyski w komputerze, odkurzacz, pralka, telewizor pewnie też będzie Samsung. Musi być coś innego

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Niestety chodzi o throttling zarówno CPU jak i GPU. Zatem słabe chłodzenie i związane z tym wysokie temperatury pracy tych podzespołów. Do tego matryca glare w kiepskiej rozdzielczości...
    A to ciekawe co kolega pisze. W tej recenzji człowiek mówi, że lapek się nie grzej, ze cichutki ect. Tak tak wiem wszystko jest względne bo przecież do lapka za 5-8 kzł to nawet nie ma co porównywać takiego za 3,5 kzł ALE ALE jednak coraz mi bliżej do tego ASUS X750JB z W8 zainstalowanym. Mocniejszy procesor i z mego porównania trochę chyba lepiej wykonany od LENOVO
    http://www.x-kom.pl/p/160179-noteboo...in8-gt740.html
    Choć recenzji nie znajduje w necie. Powolutku kaskę dociułam, a może stanieje trochę, bo to w sumie nowość

Domyślnie

Wiesz co, myślę że za dużo już kombinujesz to ma być laptop dla Ciebie czy dla studentki zeby notatki czytala i robila *******y na studia (jakie bo tu tez jest duza roznica np polonistka nie potrzebuje takiego jak architekt gdzie trzeba się bawić w większe obliczenia czy symulacje).
    Patrz żeby się jej podobal, spełniał swoją rolę wydajnościowo oraz żeby jej kręgosłup nie strzelił od nadmiernych kilogramów nosząc z notatkami i książką
    Sam sobie do noszenia sprawiłem tablet z w8 a do domu jako taką stacjonarkę
    F50 | D80 | D100
    Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
    Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6

Domyślnie

Tak to bywa... Chcesz wydać 2 tys. ale ktoś doradzi najpierw więcej RAM-u, potem mocniejszy CPU, później dysk SSD... i z 2 tys. robi się 3,5 tys. Oszaleć można...
    Nikon

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rewddd Zobacz posta
    Wiesz co, myślę że za dużo już kombinujesz to ma być laptop dla Ciebie czy dla studentki zeby notatki czytala i robila *******y na studia (jakie bo tu tez jest duża różnica np polonistka nie potrzebuje
    Dla studentki prawa i czasem dla mnie. Tak to jest jak się żyje w niezamożnej ojczyźnie, uprawia się słabo dochodowy zawód trzeba kombinować.
    Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Tak to bywa... Chcesz wydać 2 tys. ale ktoś doradzi najpierw więcej RAM-u, potem mocniejszy CPU, później dysk SSD... i z 2 tys. robi się 3,5 tys. Oszaleć można...
    Dokładnie. Po wielu bojach kierunek już mamy. Musi być sprzęt dla Zuzi,a także dla mnie okazjonalnie więc ten ASUS się nada, budżet max to 3,5 kzł. Rozglądam na spokojnie się za innymi wynalazkami na i7 z 17 calową błyszczącą matrycą takie cudaki znajduje i7 2 rdzenie
    http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...m=skapiec#opis
    Laptop raczej z tych przestawnych będzie, a nie często przenośnych, więc te 600 gram nie zrobi różnicy. Poza tym Zuzia to kawał baby Zaczarowała mnie ostatnio zabawka pt 8 calowy tablet z modemem 3G do netu u kolegi się bawiłem i takie coś też trzeba kiedyś będzie kupić, wiec do noszenia córa też coś będzie miała jak zajdzie potrzeba.

ps.
    podpowiedzcie proszę co zrobić, bo może kupie tego lapka bez systemu. Mam 2 box sztuki W7 na komputerach i jeden chcę przenieść na nowego lapka to na tym starym gdzie zainstalowany z tym kluczem co trzeba zrobić, aby laptopa nie uśmiercić i móc zgrać dane różne, pliki word, zdjęcia ect. Jest ego z 400 GB wiec na płyty DVD odpada przerzucanie. Jak taką operacje przeprowadzić zgodnie z prawem i sztuką. jest tak opcja odinstalowywania systemu na danym kompie aby microsoft to widział i pozwolił klucz ten wpisać po instalacji na nowym.

Domyślnie

Laptop raczej z tych przestawnych będzie, a nie często przenośnych, więc te 600 gram nie zrobi różnicy. Poza tym Zuzia to kawał baby Zaczarowała mnie ostatnio zabawka pt 8 calowy tablet z modemem 3G do netu u kolegi się bawiłem i takie coś też trzeba kiedyś będzie kupić, wiec do noszenia córa też coś będzie miała jak zajdzie potrzeba.
    To zamiast 2 urzadzeń kup Surface Pro 2.
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów