Close

Strona 26 z 29 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 282

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Ogarną tego W8 to można ocipieć.
    Łe tam, nie przesadzaj...

Powiedzcie co wyłączyć i jak do autostartu się włamać może jakiś zbiór porad w linku jakimś sensowny znacie.
    Co wyłączyć? To od cb zależy, co chcesz a czego nie chcesz mieć...
    Nikon

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

No dobra Andrzej, albo Wy koledzy podpowiedzcie proszę jak do autostartu się dostać, aby sprawdzić co tam się uruchamia z automatu i coś nie coś wylączyć, bo mam wrażenie, że tam dużo rzeczy pracuje i internet limitowany miesięcznie nam zżerać będzie.

Domyślnie

No dobra Andrzej, albo Wy koledzy podpowiedzcie proszę jak do autostartu się dostać, aby sprawdzić co tam się uruchamia z automatu i coś nie coś wylączyć, bo mam wrażenie, że tam dużo rzeczy pracuje i internet limitowany miesięcznie nam zżerać będzie.
    Aby dostać się do autostartu... hmm... wykonaj np. komendę msconfig (po wcześniejszym "wybraniu" kombinacji Klawisz z logo Windows + R) a następnie przejdź na zakładkę Startup. Tam masz link to Menedżera zadań... Z kolei na zakładce Services masz informacje o usługach...

Polecam kombinację Klawisz z logo Windows + X...
    Nikon

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta

Polecam kombinację Klawisz z logo Windows + X...
    Dzieki na tą chwilę

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzieki na tą chwilę
    msconfig, trzeba używać bardzo ostrożnie, jako że nieopatrzne bawienie się haczykami, może doprowadzić do unieruchomienia systemu.

robin, sorry chłopie, ale czy przypadkiem nie podpowiadałem Ci programu WinPatrol ( http://www.winpatrol.com/download.html )?
    Medice, cura te ipsum.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

No i problem. Ściągłem 106 aktualizacji W8 w nocy na tego lapka. Potem kazał uruchomić sie od nowa no i nastąpił proces aktualizowania. Po kilku minutach komunikat,z e nie powidło się instalowanie aktualizacji i trwa wycofywanie zmian, nie wylączaj komputera. No i nie wyłączam już tak ze 3 godziny sobie tak to wisi. Co kurna zrobić ? co się stanie jak go z klawisza sieciowego wyłączę ? 106 aktualizacji to może cos mu się pomerdało

Domyślnie

podpowiedzcie proszę jak do autostartu się dostać, aby sprawdzić co tam się uruchamia z automatu
    Programik -> Autoruns

Strona domowa -> http://technet.microsoft.com/pl-pl/s...rnals/bb963902

Opis -> http://www.dobreprogramy.pl/AutoRuns...ows,13208.html

Dział bez instalacji - po rozpakowaniu tylko uruchamiasz plik autoruns.exe

pzdw

Q
    Gyöngyhajú lány

Domyślnie

To ja się podepnę pod wątek, co prawda nie ze studentką, a z uczennicą liceum.
    Wstępnie wybrałem 2 modele:
    1. ASUS K56CB-XO-8
    2. Dell Latitude 3540
    Różnią się tym:
    procesor
    1. Intel Core i7-3537U
    2. Intel Core i5-4200U
    chipset
    1. Intel HM76 Express Chipset
    2. Intel Lynx Point
    Dysk
    1. 250 GB SSD SATA III + 750 GB SATA 5400 obr. (zewnętrzny, w obudowie)
    2. 128 GB SSD SATA III + 500 GB SATA 5400 obr. (zewnętrzny, w obudowie)
    Karta graficzna
    1. NVIDIA GeForce GT 740M + Intel HD Graphics 4000
    2. AMD Radeon HD 8850M + Intel HD Graphics 4400
    Rozdzielczość
    1. 1366 x 768 (HD)
    2. 1920 x 1080 (FullHD)
    Bateria:
    1. 4-komorowa, 2950 mAh, Li-Ion
    2. 6-komorowa, 5700 mAh, Li-Ion

Za dellem przemawia wyższa rozdzielczość i pojemniejsza bateria; z kolei Asus ma pojemniejsze dyski. Nie wiem który procesor i chipset jest lepszy. Karta graficzna raczej bez znaczenia, no chyba że któraś to kompletny niewypał w notebooku.
    Pozostałe parametry mają takie same albo nieistotnie się różnią. Oba mają po 8 GiB RAM, nagrywarkę, matową matrycę o przekątnej 15,6", aluminiową obudowę i są bez systemu operacyjnego.

Wybór podyktowany był przede wszystkim trwałością (metalowa obudowa, dysk SSD), wygodą (matowa matryca i dysk SSD), ilością pamięci (zamierzam zainstalować Windows w wirtualnej maszynie VirtualBox pod Linuksem). Przewidywane zastosowanie to raczej głównie "stanie na biurku" i sporadycznie noszenie do szkoły. W domu córka ma drugi komputer więc raczej nie będzie z nim jeździć (będzie mieszkać w internacie).

Czy miał ktoś do czynienia z tymi lub podobnymi modelami? Mam w domu jednego Asusa X202E i na jakość wykonania nie można narzekać. W pracy używam Delli i też nie jest źle. Może coś innego, ale przy zachowaniu wymienionych wymogów?

Domyślnie

zamierzam zainstalować Windows w wirtualnej maszynie VirtualBox pod Linuksem
    Z ciekawości, po co?

1366 x 768
    Moim zdaniem ta rozdzielczość nie nadaje się do pracy. Można, oczywiście, nawet na 800x600, ale jest to bardzo niewygodne.
    Jeżeli GPU nie ma znaczenia, to może poszukaj czegoś bez dedykowanej GPU?

Pojemność dysku - i tak interesuje Cię Wewnętrzny SSD + dysk zewnętrzny, więc może lepiej kupić osobno laptopa a osobno sensowny dysk twardy ( jakiś WD passport 2TB ), a w laptopie pominąć tą kwestią.
    Celowałbym jednak w 256GB dysk SSD jako systemowy, ale w tej kategorii cenowej może być trudno.

Ja poleciłbym Ci coś pokroju Lenovo ThinkPad T440 bądź T440s w pasującej Ci konfiguracji, ale to troszkę większe koszta. Na plus jest wytrzymałość, obudowa oraz serwis.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Z ciekawości, po co?
    Bo generalnie używamy Linuksa, a czasem Windows w szkole może się przydać, zwłaszcza, że w 2 klasie będzie miała jakieś programy do podręczników, które mogą nie działać pod Linuksem. Instalowanie na osobnej partycji to marnowanie miejsca na dysku i niewygodne restartowanie komputera, żeby zmienić system.

Strona 26 z 29 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów