Close

Strona 15 z 29 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 282
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

No i rozczarowanie ale wielki plus dla sklepu stacjonarnego X-kom w moim mieście. Poszedłem dziś oblukać tego przywiezionego dla nas komputerka.
    http://www.x-kom.pl/p/161017-noteboo...740m-braz.html
    W sklepie dwóch całkiem młodych chłopaków oblatanych w laptopach,z e ho ho powolutku mimo, ze lapek już na ladzie odradzać mi zaczeli zakup tego lenowo, że niemodyfikowalny, ze nie można rozbierać w czasie gwarancji samemu i nawet baterii wyminiać, że zdarzaja sie z kijowym podświetleniem matrycy co mi sprzedawca pokazał, że dość głośne przy dłuższej pracy i zwalniają taktowanie zegara, że ostre krawędzie obudowy co miałem okazje doświadczyć, że bardzo trudno się w nich instaluje sterowniki nie wiedzieć czemu, że ten 8 GB flesz pamięć w zasadzie w pracy lapka jest nie odczuwalna. Że nie da się do niego zainstalować SSD jak by mi do głowy przyszło bo tak tam wszystko w środku zrobione, że podobno nawet serwisanci mieli ogromy problem z tym. A laptop już na ladize stał Zaproponowali mi, że coś pokombinują z ceną, że może W8 jakoś uda sie dołożyć co by nie za drogo wyszło i polecili mi tego ASUSA. No jestem pod wrażeniem. Komputerek zupełnie inna bajka pod względem wykonana, , rozdzielczości matrycy i samego obrazka na matrycy. No to jeszcze dociułamy pare stówek i jednak zmierzmy do ASUSa tego. Tlko najpierw z Zuzia skoczymy do sklepu czy nie za duży aby bo 17 calowego nie braliśmy pod uwagę, ale jest lekki i zgrabny. O ten:
    http://www.x-kom.pl/p/160179-noteboo...in8-gt740.html
    tyle na ten czas relacji dla kibicujących

ps.
    czy ten procesor w Asusie może być w stosunku do tego z lenowo ? i7-4700HQ kontra i7-4702MQ
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 24-01-2014 o 15:19

Domyślnie

Jeśli już "poszedłeś po bandzie" to może umów się z nimi na taki zakup:
    i7, 8GB, 1TB, 17 cali + wstawienie drugiego dysku SSD. I wszystko za
    3.500? System, jak rozumiem, możesz postawić sam - masz przecież
    Win7 64. Ósemka to nie jest takie wielkie szczęście...

PS http://www.intel.pl/content/www/pl/p...son-chart.html
    Ostatnio edytowane przez jo44 ; 24-01-2014 o 15:56

Domyślnie

Do laptopa wolałbym chyba i7-4702MQ - ze względu na mniejsze TDP. Te 0.2 GHz to nie jest ogromna różnica.
    17" to prawie zawsze spory sprzęt. Większa matryca - krótsza praca na baterii. Do tego, 2.8kg to wcale nie jest mało, szczególnie, jeżeli będzie co dziennie noszony na uczelnię. Mobilność laptopów 17" jest zazwyczaj dość przysłowiowa - są z ciężkie żeby być komfortowe, za duże, żeby się wszędzie zmieścić, etc.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Zaproponowali mi, że coś pokombinują z ceną, że może W8 jakoś uda sie dołożyć co by nie za drogo wyszło i polecili mi tego ASUSA. No jestem pod wrażeniem. Komputerek zupełnie inna bajka pod względem wykonana, , rozdzielczości matrycy i samego obrazka na matrycy. No to jeszcze dociułamy pare stówek i jednak zmierzmy do ASUSa tego. Tlko najpierw z Zuzia skoczymy do sklepu czy nie za duży aby bo 17 calowego nie braliśmy pod uwagę, ale jest lekki i zgrabny. O ten:
    http://www.x-kom.pl/p/160179-noteboo...in8-gt740.html
    tyle na ten czas relacji dla kibicujących

ps.
    czy ten procesor w Asusie może być w stosunku do tego z lenowo ? i7-4700HQ kontra i7-4702MQ
    17,3'' to nie 15,6'' i oczy zapewne mniej ucierpią.
    Co do marki... hmm... nie miałem do czynienia z ASUS-ami więc nie wiem czy marka godna zaufania.
    Co do procesora to jest ciut lepszy od poprzednia (tu szybki test). Choć więcej energii łyka...

P.S. Widzę, że cena ciągle pnie się w górę...
    Nikon

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Miedzy tymi lapkami jest raptem 600 gram różnicy w wadze, różnica w wielkości jest, ale naprawdę ten ASUS jest bardzo zgrabnie i na cienko zrobiony. Wyglada na zgrabniutki, leciutki. Taki dezajn. Leżą oba na ladzie obok siebie i obudowa większego nie poraża wielkością, a te 4,4 cm więcej w przekątnej ekranu jednak od razu widać i jakoś matrycy też in plus dla Asusa, ale fakt procesor wystarczył by ten wolniej taktowany i mniej prądu by szło bo tu różnica w poborze 10 W czyli już bateria odstanie bęcki.
    Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    P.S. Widzę, że cena ciągle pnie się w górę...
    I tu jest problem 3,5 kzł za lapka to już przestaje mnie bawić. Gdyby nie moja teoryjka , że od czasu do czasu np na wczasach będę zdjęcia obrabiał to dawno bym kupił coś za max 2,5 kzł z systemem i bylibyśmy zadowoleni.
    np coś takiego z W8 laptop DEL inspiron
    http://allegro.pl/dell-inspiron-3537...890073574.html

Domyślnie

Robin, jeżeli 3,5k jest dla Ciebie za dużą kwotą i chcesz wydać na laptopa maks. 2,5k to pomyśl o takim, który byłby w tym przedziale cenowym. Na i5 też możesz sobie poobrabiać zdjęcia np. w Lightroom-ie 5 (tu masz wymagania tego oprogramowania), zważywszy, że są to procesory nowej generacji. Ogólnie rzecz biorąc, i7 stosowane są w najwydajniejszych laptopach i swoje muszą kosztować. Z kolei i5 to półka niżej (do słabszych ale nie najsłabszych laptopów - do tych są przeznaczone procesory i3). Szału może i nie ma z i5 (w porównaniu do i7) ale spokojnie idzie na nich pracować (tu masz trochę informacji o mobilnych i5 a tu o mobilnych i7). Decyzję o tym, co kupić, musisz podąć niestety już sam, mając na uwadze zasoby portfela...

Co do laptopów Dell Inspiron 3537 to tu masz ich recenzję. Dobrze jest też samemu zobaczyć w sklepie jak one wyglądają i czy Tobie (i Zuzi) się podobają...

Na koniec... jeśli chodzi o mnie to szukałbym laptopa z większą matrycą (17.3'' zamiast 15.6'') i procesorem i7.
    Nikon

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Na koniec... jeśli chodzi o mnie to szukałbym laptopa z większą matrycą (17.3'' zamiast 15.6'') i procesorem i7.
    No ja też i chyba ze zwykłej próżności, snobizmu i pustogłowia ALE ALE Euro AGD moim przyjacielem jest z 3499 zł czyli to samo co w X-komp, ale za to na 36 rat JUPI
    http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...-w8.bhtml#opis
    za 3 lata jak spłacę to będzie wart góra 1000 zł jak komputer komunijny

Domyślnie

Różnice wydajność między i5 a i7 nie są najważniejsze. 2 czy 4 rdzenie? Zależy do czego się wykorzystuje. Te 600g to nie jest "tylko" - to jest ponad pół litrowa butelka wody ( tak, żeby zobrazować ) :P
    Jeżeli chcesz wydać tylko 2-3k, to nie stać Cię na dobrego laptopa z i7.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    ALE ALE Euro AGD moim przyjacielem jest z 3499 zł czyli to samo co w X-komp, ale za to na 36 rat JUPI
    Te raty są byle jakie, żeby nie powiedzieć że zbyt wysokie. Sprawdź na przykład jakie są na All - dla tej kwoty wychodzi 36 rat po 114 zł.

Domyślnie

Robin przemyśl to. 600g to niby nic...ale ja jak noszę swojego (2.8kg), a czasem biorę dziewczyny (2.2kg) to jest to niebo a ziemia Szczególnie przy całym dniu chodzenia, wtedy to już nie torba a plecak na laptopa jest potrzebny.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 15 z 29 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów