Close

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 145

Wątek: D300s

Domyślnie

No tak..zaraz mnie skażecie na banicję Moje d300s ma już ponad 80k na liczniku (zrobiłem to w 10 miesięcy), a niestety do pewnych zastosowań, na które ostatnio przybywa mi zleceń nie za bardzo się nadaje. Myślałem nad drugim body już od jakiegoś czasu. Czekałem na następcę, ale się nie doczekałem i niestety pewnie nie szybko to nastąpi (obym się mylił). C odpadał, bo przebudowa szklarni mi się nie uśmiechała. D7100 mnie w ogóle nie zachwycił. Wypożyczyłem zakurzone D600 i popstrykałem nim przez 3 dni. Przespałem się z problemem ponad 2 tygodnie i dziś odebrałem D610. W mojej szklarni tylko jeden słoik nie jest pod FX (nie wiem jeszcze jak bardzo nie jest, bo bateria do aparatu się ładuje). Ot taka to moja historia z zanabyciem FX-a jako uzupełnienie D300s
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Ale, ale. Moment. Pewnie świadomy użytkownik D300s może kupić jego następcę nadal pozostając świadomym użytkownikiem.
    Wychodziłem z założenia, że wszystko co nowe jest złe a chęć zakupu napędzą marketingowa papka ja to ujęto poniżej:
    Ale się wzajemnie nakręcacie... uważacie, że tylko ci co maja D300s i D700 lub starsze to świadomi użytkownicy, reszta (ta co kupiła nowsze body, bo są omamieni marketingową papką) nie myśli podczas robienia zdjęć. Co za farmazony.
    Jako, że sam posługuję się sarkazmem więc udaję, że nie widzę ostatniego zdania cytatu. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 23-01-2014 o 16:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    tak jak osoba z sarkastycznym podejściem zawsze pozostanie tą samą osobą
    Moje podejście nie jest sarkastyczne. Zwyczajnie nie rozumiem jak można wystawić właścicielowi D600/D610, D800 czy nawet D7100 opinię nieświadomego, niemyślącego podczas robienia zdjęć i omotanego marketingową papką użytkownika nawet go nie znając, nie wiedząc czym się kierował w wyborze body.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Lubie was za to jak sie potraficie nakrecac
    Przynajmniej czlowiekowi sie nie nudzi i ma lekture dla zabicia czasu.

Pomny waszych wpisow spojrzalem w szuflade...
    ....i kamien z serca, nadal lezy tam D300s (coprawda juz sporadycznie uzywany, ale zawsze to lepsze niz nie miec), chyba juz sie go nigdy nie pozbede, by nie spasc do grupy laikow podazajaych za nowosciami, bo to chyba byloby passe

p.s. Jakos osobiscie nie widze zwiazku posiadanego body z kategoria zaawansowania fotograficznego rzemiosla

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Do MstrG : Wiesz Ty zawsze wyrywasz słowa z kontekstu doszukując się "najgorszego" w moich wypowiedziach. Tak było dawniej i jest teraz, jakoś zawsze dziwnym trafem zawsze Tobie moje wypowiedzi nie podchodzą, ale trudno widocznie tak ma być. Może tak działa moja osoba na Twoje ego, nie wiem. Ale wiem, że powoli to zaczyna być żenujące, jak to że nie przemawia za Twoimi wypowiedziami sarkazm którym rzekomo się nie posługujesz a co jest mocno widoczne w Twoich wypowiedziach. Chcesz dalej kontunuować tą nudną konwersację, możemy czemu nie ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Do MstrG : ..............
    przepraszam za OT i że tak się wcinam pomiędzy dysputantów.....

moshica - a gdzie ten fajny pies z Twojego awataru ma oczy ? .... - nurtuje mnie ten temat

Domyślnie

nie ma ma zasłonięte...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

nie ma ma zasłonięte...
    aha ..... pewnie trudno było mu strzelić tą fotkę .....

Domyślnie

Nie jest sarkastyczne, choć takie podłoże może mieć.
    Nie mam zamiaru wchodzić w polemikę co jest żenujące, a co nie. Masz swoje zdanie, czyli:

papka marketingowa sprawiła że tylko "bajery" się liczą i one są sprawcą nie myślenia podczas robienia zdjęć. Na szczęście są tacy którzy w to nie wchodzą a na nieszczęście dla nas "świadomych" brak alternatyw w żółtym systemie.
    Ja mam inne:

Zwyczajnie nie rozumiem jak można wystawić właścicielowi D600/D610, D800 czy nawet D7100 opinię nieświadomego, niemyślącego podczas robienia zdjęć i omotanego marketingową papką użytkownika nawet go nie znając, nie wiedząc czym się kierował w wyborze body.
    Oczywiście są osoby, które kupują najnowszy model tylko po to, aby był "szpan". Uważam jednak, że jest to raczej mały odsetek.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    aha ..... pewnie trudno było mu strzelić tą fotkę .....
    Musisz się bardziej postarać aby mnie podejść
    A i zmartwię Cię, awatar to skan z odbitki wykonanej w latach 80 wykonanej Zenitem M3 z ręcznym na te czasy ostrzeniem i podpiętym Heliosem 135mm F4, więc lekko poruszone...
    Masz jeszcze jakieś pytania ?
    Nikon i podróże ...

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów