oo! Gorący temat. !będzie milion stron ... !
![]()
Szukaj
oo! Gorący temat. !będzie milion stron ... !
![]()
rzeczywiście warto by było w takich wątkach wymagać od wpisujących - informacji czy posiadają sprzęt czy znają go tylko ze słyszenia?
Pod wpływem forum mamy coraz więcej ekspertów od D800/600.
Dla nie wtajemniczonych napiszę, że czyszczenie matrycy na mokro jest równie łatwe jak naładowanie akumulatorów czy zgranie plików do komputera. Z tą różnicą, że trwa znacznie krócej.
Kiedyś wysłałem zakupioną używaną lustrzankę (nie Nikona) na czyszczenie komory, lustra i matrycy do autoryzowanego serwisu. Aparat wrócił w gorszym stanie niż go wysłałem. Prawie udało się go doprowadzić do porządku dopiero za drugim podejściem. Zapłaciłem sporo kasy. Ok 800zł. Od tamtej pory matryce, matówkę i lustro czyszcze sobie sam.
W D800 zdarzyło mi się to jeden raz.
Najgorsze jest to, że rzeczy nieistotnie, nie mające żadnego wpływu na działanie aparatu a tym bardziej na jakość zdjęć dorastają tu do rangi usterek dyskwalifikujących to body do czegokolwiek.
I tak jak piszą przedmówcy, nawięcej lamentu sieja osoby nie posiadające tego body i wpisujące kolejny BUBEL Nikona ;(.
No cóż taka chyba przypadłość jest portali internetowych + typowe dla Polaka ponarzekać.
Tomek
orelob ja narzekam ?? eeeee ja jestem zadowolony![]()
Narzekanie na narzekanie to ukryta opcja polska![]()
Mój d800 jest chyba popsutynic w nim nie grzechocze, nie chlapie olejem, punkty AF nawet te skrajne trafiają bez błędnie..
Coś z nim nie takpewnie to wina Nikona, bo taka zła firma jest...
Pzdr.
D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600
Skontaktuj się z nami