Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Domyślnie

Wszędzie widzicie problemy. Masakra. Co 20-te (??? - strzeliłem) body ma o 1 kroplę oleju za dużo i się musi wychlapać.
    Ja miałem OK (tzn bez plamienia) w 4 aparatach, inni kupil 2 body i mieli w obu. Los.
    Szkoda pisania na takie coś.
    Co innego D600, tam to był problem większości aparatów (kurz, nie olej), a nie wyjątek.
    Podchodze do tego lekko, bo kazdy powinien sobie kupić zestaw do czyszczenia i czasami przeprowadzac taką operację.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-01-2014 o 17:48
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Podchodze do tego lekko, bo kazdy powinien sobie kupić zestaw do czyszczenia i czasami przeprowadzac taką operację.
    Dokładnie, czynnosc która zajmuje 5 min roboty. Czy to matryca pobrudzona od kurzu, czy oleju czyści sie tak samo i efekty na zdjęciach podobne. Szukanie dziury w całym. Pluły mniej lub bardziej każde body z którym miałem do czynienia - D3, D3s, D700, D300 i D300s (te dwa najmniej) oraz D4 i D800. Jest to jeden z tych problemów, który na forum urasta do rangi końca świata Ale co zrobić....

Seryjnie i mocno problem dotyczył poczatkowych partii D7000 i D600 (ale tam nie to nie tylko kwestia oleju była).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolas Zobacz posta
    To pewnie masz gdzieś zdjęcie na F22 aby nam to pokazać ? Pochwal się jak wygląda twoja matryca.
    oczywiście że mam , co miesiąc kontrolnie sobie focę swoją matrycę ...... ( takie zboczenie - odkąd czytam to forum )

Domyślnie

Może wprowadzić taki punkt do regulaminu:
    Każdy użytkownik forum, chcący zabrać głos, musi się na prośbę/żadanie administracji wylegitymować plikami z body zrobionymi na przysłonie co najmniej 16, nie starszymi niż 30 dni od daty napisania posta. Brak pliku będzie skutkował banem na 7 dni.

Czyli jesli ktos jest aktywny to musi zrobić rocznie 12 zdjęć matrycy i wtedy ma prawo marudzić
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-01-2014 o 18:04
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz

Smile

Każdy użytkownik forum, chcący zabrać głos, musi się na prośbę/żadanie administracji wylegitymować plikami z body zrobionymi na przysłonie co najmniej 16, nie starszymi niż 30 dni od daty napisania posta. Brak pliku będzie skutkował banem na 7 dni.

Czyli jesli ktos jest aktywny to musi zrobić rocznie 12 zdjęć matrycy i wtedy ma prawo marudzić
    Obawiam się, że niektórzy będą się legitymować plikami znalezionymi w internecie, aby móc pomarudzić
    Mały zestaw podróżnika: D7500, AF-P 10-20, 18-55, 70-300 plus N18-105, N35/1.8G N50/1.G, METZ 52 AF-1

Domyślnie

Pomysl bardzo dobry, skonczylyby sie zale i lzy i te ciagle narzekania
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Żeby nie było ......

na f29 może być ?

a tu po 6200 klapnięć i setki razy zmienianych obiektywach ( w tym - okres wakacyjny - 3 tygodniowy pobyt w suchym i wietrznym klimacie oraz okres ostrego testowania różnych szkieł)
    też na f29

Jak widać przybyły 4 ( cztery ) pyłki ....... ( w czerwonych kółkach ).

Matrycy nie myłem jeszcze i nie zamierzam (póki co) myć bo przy f11 ŻADNEGO PYŁKU NA NIEJ NIE WIDAĆ , a ja nie używam przysłon powyżej f8 .
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 14-01-2014 o 20:24

Domyślnie

Mam nadzieję, że mojego wpisu nie traktowlaiście zbyt serio?
    Na końcu były emotki

Domyślnie

Moj D800 ma rok, 37k zdjec i jeszcze nigdy nie przyszlo mi do glowy, aby sprawdzac matryce na okolicznosc brudu.
    Jak cos wyjdzie na f/11 to nornalnie wyczyszcze i koniec.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Mam nadzieję, że mojego wpisu nie traktowlaiście zbyt serio?
    Na końcu były emotki
    Wiem Jacku , nie traktowałem ...... ale lubię jak słowo pisane na forum jest TRANSPARENTNE .
    Nie po to tu piszę aby pisać "co mi ślina na język przyniesie" ......
    Zawsze , każde swoje słowo , jestem w stanie uwiarygodnić . Nie mówię przez to , że jestem nieomylny ......proszę nie mylić.

Skoro więc wcześniej powiedziałem ( nieopatrznie ) A .... to teraz byłem zobligowany powiedzieć B.
    Jak trzeba będzie - powiem C.
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 14-01-2014 o 21:00

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów