Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: Kupno Laptopa

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stalowa Wola / Kraków

Domyślnie

I ja się wypowiem, niedawno również miałem rozterke co wybrac (3 tys pln) bybrałem Asus'a. Nie zgodze się co do negatywnych opini o nim. W tym przedziale cenowym ciężko kupic coś lepszego. Moi znajomi zainwestowali taką kase w HP albo Toshibe. Morał taki, HP, osiągi w tej kasie cenowej lipa straszna i do tego win vista... Chcieliśmy mieć legalne win i akurat w hp dawali viste, t r a g e d i a... Sprobój w cos zagrać, albo popracować w jakimś prog graf (PS).. Ehh szkoda gadać... Toshiba, niby najmocniejsza w stawce a jednak... Padło chłodzenie i płyta... No chyba coś nie tak przy nowym lapsie... Ja wybrałem asus'a, moge tylko nażekać na słabą baterie (2-2.20 min). Ale że żadko kożystam z tego dobrodziejstwa to te parametry jakie mam zostawiają daleko w tyle HP czy Toshibe... Uwaga. Nie kupuj pod żadnym pozorem Acera... Szkoda się wypowiadać jakie to gó**...

Domyślnie

Witam,
    Używam od 2 lat Toshiby 17". Matryca Truebrite (lustrzana) jest rewelacyjna. Bardzo dobre odwzorowanie barw. Żadnych awarii, czy usterek nie zanotowałem. Aktualnie wiele modeli ma 3-letnią gwarancję.
    pzdr
    "Lepsze zdjęcie zaszumione, niż poruszone. Lepsze poruszone niż żadne."

Domyślnie

Co dla Was oznacza mobilność jak piszecie o 17" laptopach? Pospacerujcie z tym na plecach przez dwie godziny i zobaczymy czy dalej będziecie tak zadowoleni

Co do samego laptopa za 4 tyś można znaleźć IBM T43 z matrycą 15" IPS w rozdzielczości 1400x1050. Model ten oparty jest na platformie Sonoma czyli jeszcze procesory z jednym rdzeniem. Modele wyższe czyli T60 już nie maja matrycy IPS tylko zwykłą i moim zdaniem do zdjęć kiepską - chyba że do tego stacja dokująca i zewnętrzny monitor. IBM w serii T ma fajna rzecz - kanaliki do odprowadzania wody z klawiatury, to dla tych co rozlewają kawę W chwili obecnej ja poszedłem w ta stronę laptop 12" ważący 1,5 kg i stacja dokująca z osobną kartą graficzną UWAGA Radeon 9250 na PCI i monitor 24" 1920x1200 - do zdjęć idealnie

Oczywiście jestem zwolennikiem laptopów IBM/Lenovo (seria ThinkPad) - to chyba jedyne laptopy projektowane dla użytkowników:
    - genialny soft do przełączania obrazów pomiędzy monitorami
    - genialny soft do przełączania się pomiędzy różnymi sieciami
    - doskonała klawiatura
    - i taki bardzo przydatny dla mnie bajerek - lampka nocna

A jak nie IBM to hp - mowie o laptopach które znoszą próbę czasu (3 lata intensywnego używania, codziennego noszenia i wyciągania w różnych warunkach)
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Co dla Was oznacza mobilność jak piszecie o 17" laptopach? Pospacerujcie z tym na plecach przez dwie godziny i zobaczymy czy dalej będziecie tak zadowoleni
    To dokładnie wcześniej miałem na myśli, obecnie "tanie" laptopy to są małe stacjonarne komputery i nic więcej, na każdym kroku trzeba się zastanawiać żeby odrobinę nie stuknąć, nie przegrzać, żeby pyłek jakiś nie wpadł, moim zdaniem w kwestii mobilności IBM tworzył iście mobilne sprzęty, zaczynając od obudowy(ramy) poprzez wspomnianą klawiaturę, wzmacnianą matrycę, zawiasy, parkowanie głowicy i cały system powiedzmy "antywstrząsowy". Więc mimo tego że teraz można kupić laptopa za 2000-3000zł to lepiej te pieniądze inwestować w stacjonarny. To moje zdanie, a jak autor wątku zrobi - to już jego działka.
    "PRASŁOWIAŃSKA GRUSZA, KRYJE W SWYCH KONARACH PLEBEJSKIEGO UCIEKINIERA"

Domyślnie

ja na twoim miejscu kupil bym iBooka 14" z procesorem g4 - mozesz kupic tanio w dobrym stanie dolozyc ramu zeby bylo 1gb i bedzie ci smigac jeszcze dluuuugo pozatym jest dosc lekki i poręczny, bateria trzyma nawet 5 godzin (zależy jak jest dojechana) a 3 godziny to spokojnie wytrzyma.
    Jedynie kwestia przyzwyczajenia sie do systemu, ktory jest niesamowicie bardziej stabilny niz windowsy i ma wiele ulatwien ktore baaardzo pomagaja w pracy (np. aktywne narozniki). Ja mam 12" i jeszcze długo nie zamierzam go zmieniac... chyba ze wypuszczą 10" z dobrą matrycą to by bylo marzenie!
    D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
    | tobiks flickR

Domyślnie

No to zakupilem sobie Della INSPIRON 6400 (Win XP Pro). VISTA nie wchodzila w gre.

- Intel Core 2 Duo T7200 Processor 2.0GHz 667MHz
    - 15.4" UltraSharp™ Wide Screen WXGA+ (1440x900)
    - 2048MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM
    - 120GB (7200rpm)
    - 256MB ATI Mobility Radeon

Zaplacilem za niego 950 euro = 3.562 zlotych

Mam nadzieje ze da sie na tym popracowac
    Deliverka za 5 dni...
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

do zdjec wylacznie mac
    i tyle
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Powiem tak. Śmiało mogę polecić FSC lub HP
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Swoop Zobacz posta
    Powiem tak. Śmiało mogę polecić FSC lub HP

Do jednego jestem pewien.
    Nie polecam HP. Zajmuje sie tymi Notebookami i trzeba szczerze napisac, ze czesto daja dupy.
    Sa ogromne problemy z kompatybilnoscia.
    Technicznie sa nawet ok i moga smialo konkurowac z innzmi firmami ale Softwareowo... Szkoda slow.

Domyślnie

Ja mam toshibe nie narzekam, mój kuzyn ma toshibe od 2 lat i żadnej awarii, wcześniej miałem półtora roku sony vaio też bez awarii i soniacz miał lepszy monitor, ale i tak zmieniłem na toshibe bo sony nie miał sterowników dołączonych do kompa i musiałem z netu ściągać, a jak je zainstalowałem to klawisze funkcyjne nie działały za to sony nie polecam.
    Ostatnio edytowane przez AndrzeY ; 22-08-2007 o 22:28
    Nikon D200 + S17-70 2.8-4.5 + N50 1.8 + N70-300Vr
    "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów