Mam przeznaczone jakies 4tys na nowego laptopa. Co byscie polecili? Bedzie uzywany do netu i do obrobki (wiem wiem ze laptop srednio nadaje sie do zdjec, ale musi byc mobilnie).
Czy cos w miare dobrego kupie w tej cenie?
Szukaj
Mam przeznaczone jakies 4tys na nowego laptopa. Co byscie polecili? Bedzie uzywany do netu i do obrobki (wiem wiem ze laptop srednio nadaje sie do zdjec, ale musi byc mobilnie).
Czy cos w miare dobrego kupie w tej cenie?
smiem twierdzic ze nawet b. dobrego
przy obecnych cenach, gdzie lapa mozna kupic za nawet i 2000 zl i da sie na tym pracowac - Twoje 4000 - mozesz przebierac, i mysle ze nawet cos z markowej polki kupic (mam na mysli nie spopularyzowane w PL Asusa czy Acera) ale czy F-S czy CompaQ...
osobiscie Asusa np nie polecam - jesli chodzi o serwis - na poczatku roku przez 2,5 m-ca procesora nie potrafili sciagnac. Podobno mialo sie cos zmeinic ale nie wiem.
Ja również odradzam Asusy itp w tym także F-J!! Znam kilka osób mających te komputery i same problemy mają. Osobiście mam HP i jestem zadowolony choć to starszy model. Za 4 tyś możesz kupić dobrego HP, ew. Toshibe, popatrz także za Dell'ami. Do zdjęć to najlepszy będzie.... AppleMiałem okazję pracować i.... coś pięknego, ale zbyt wiele wyżeczeń by się przesiąć na Mac'a...
Skoro ma być mobilnie, to ja bym na Twoim miejscu rozglądał się za IBM, zaraz po nim HP, Toshiba, no i niby Lenowo jako następca IBM, ale to tylko niby, o FujitsuSiemens, Acerach, Asusach polecam zapomnieć na starcie. Lub jeśli masz już obycie w jabłuszkach to polecam coś od nich.
"PRASŁOWIAŃSKA GRUSZA, KRYJE W SWYCH KONARACH PLEBEJSKIEGO UCIEKINIERA"
Myslalem o Apple, ale tak jak mowisz [mikkay], za duzo poswiecen![]()
jakich poswiecen? gierki nie beda chodzic? potrzebujesz sprzetu do obrobki zdjec bierz maca. potrzebujesz zabawki biurowej - wez cokolwiek ci sie spodoba .. asus hp ibm FS maxdata lenovo - co do kazdego znajdziesz zwolennikow i krytykantow .. to tobie ma sie ten sprzet podobac i dla ciebie pracowac i tobie wystarczac. po prostu ustal priorytety np ekran/pamiec/hdd/proc czy jak tam uwazasz i wybierz najlepszy stosunek jakosci do ceny
Na nowych macach możesz zainstalować Windows i MAC OS. Będziesz miał dwa systemy, jeden do zdjęć, a drugi .....
Tylko, że 4 tys. może nie wystarczyć.
D300s F80 i dodatki.
Bardzo dobrego??
śmiem twierdzić, że w kwocie do 4000zł możesz jedynie pomarzyć...
składałem sobie, tzn. modernizowałem przed dwoma tygodniami kompa po 2 latach i też szukałem, czytałem , testowałem (z racji pełnej dostępności do zasobów Komputronika) wiele laptopów , gdyż też chciałem przesiąść się na platformę mobilną, a zarazem wydajną, i z dobrą matrycą. 4000zł? ZAPOMNIJ!!
Choćby z racji samej matrycy - a sam potrzebuję kompa głównie do obróbki (nie gram wcale) - śmiem twierdzić, że matryce z laptopów do 6000zł nawet nie zbliżają się do średniej klasy matryc z monitorów biurkowych za ok 1500zł (np Nec na S-IPS)...
Rozmowa rozpoczyna się od 10.000zł z 17" matrycą, 2 GB ramu i C2D w MacBook Pro...
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Dołóż tysiaka - a najlepiej dwai kup MacBook Pro 15,4 2,16Ghz i ciesz się życiem
I nie ma żadnego poświęcenia. Gdy chcesz używasz Windows - jak bawisz się zdjęciami używasz MacOS
![]()
Skontaktuj się z nami