Z naprawą w serwisie wyjdzie, że nieźle przepłacisz za nabyty aparat. Czy warto pakować w niego kasę?
Szukaj
Z naprawą w serwisie wyjdzie, że nieźle przepłacisz za nabyty aparat. Czy warto pakować w niego kasę?
Nikon
Jezeli w serwisie wyjdzie ze aparat zostal uszkodzy przed sprzedaza to chyba koszty pokrywa sprzedajacy,tak mysle dlatego ze sa jakies przepisy odnosnie tego?
z50 -
W jaki sposób według Ciebie serwis jest w stanie określić dzień, godzinę powstania usterki.
Zakładając wariant że aparat przed wysyłką był sprawny to możliwe że uległ uszkodzeniu w transporcie na wskutek wstrząsów, lub kompensacji wilgoci.
Usterka wygląda na problem z matrycą, możliwe że taśma łącząca matrycę z płytą nie łączy, ale to tylko zgadywanki.
Naprawa tego aparatu w serwisie Nikona na pewno nie będzie opłacalna.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
zgera sugerowalem sie tym:
Napisał lockbud
"pan z serwisu powiedział że szkoda że nie dostałem karty w zestawie bo na karcie zapisuje się moment samej awarii i było by wszystko jasne"
Napisałeś też,że można zgadywać jaka jest faktyczna przyczyna tej usterki dlatego serwis ją wyjaśni,możliwe ze naprawa okaże się nie droga,serwis pewnie powie,napisze kiedy mogło dojsc do uszkodzenia (np wstrząsy) i na tej podstawie rościć odszkodowanie np od poczty polskiej,kuriera w zależności w jaki sposób paczka została wysłana.
Co do kurierów to kolega pracuje na sortowni i tam paczki lecą taśmowo i o wsztrząsy nie trudno i spotkałem się z chamstwem polskiego kuriera choć w UK swięci nie są i nie raz pisałem skargi do Polskiego działu pewnej kurierskiej firmy
Borat1979 w jaki sposób niby?zapytaj expertów w Nikon,jeżli padły te słowa to chyba serwisant wie co mówi albo chciał go naciągnąć na naprawe,nie wydaje mi sie aby blefował,jest wiele rzeczy o których nam sie nie sniłoa jesli chodzi o elektronikę to jestem w stanie uwierzyć w słowa serwisanta
Z ciekawostek dodam ze na zdjeciach zapisuje sie numer seryjny aparatu,czego na przykład nie wiedziałem
Ostatnio edytowane przez bolth ; 02-01-2014 o 18:15
z50 -
Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 02-01-2014 o 18:59
A ja mam takie pytanie. Jak wyciągnąłeś body z pudełka, to bateria była w aparacie czy poza nim?
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Panowie serwisant powiedział że są programy na których jest w stanie dojść kiedy doszło do uszkodzenia, tylko musiał bym mieć tą kartę, z aparatu są nikłe szanse ale popróbuje dodojść co i jak, choć na podstawie samego uszkodzenia będzie mógł coś stwierdzić. Aparat nie powędruje do serwisu nikona, tylko do serwisu niezależnego, w przyszłym tygodniu będę wiedział co się stało i kto mógł zawinić.
Body miał baterię w środku.
Skontaktuj się z nami