Jesli masz mozliwosc zrob zdjecie i pokaz przy swietle dziennym, tak tylko dla sprawdzenia jestem ciekaw jak to bedzie wygladac i pytanie, akumulator jest oryginalny?
Szukaj
Jesli masz mozliwosc zrob zdjecie i pokaz przy swietle dziennym, tak tylko dla sprawdzenia jestem ciekaw jak to bedzie wygladac i pytanie, akumulator jest oryginalny?
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
Nie mam zamiaru bronić osoby sprzedającej, ale wasze jednogłośne stwierdzenia winy są trochę nie na miejscu.
Tym bardziej że kurierzy w przeważającej części to banda która ma za nic przesyłki które dostają pod opiekę.
Nie ma znaczenia że oblepisz paczkę nalepkami ostrożnie, szkło itp. Nie ma znaczenia że zapłacisz dodatkowe pieniądze za "delikatne" traktowanie.
Paczka moze być pancernie zapakowana , może nie nosić śladów uszkodzenia - a przedmiot jest uszkodzony.
Nie wiem co trzeba wyrabiać z tymi paczkami żeby tak sponiewierać sprzęt, bez uszkodzenia zewnętrznego opakowania ....
Mój przypadek nie jest jedynym .
Mi to wygląda na zalanie. Podobny obraz generuje mi telefon który wykąpał się w jeziorze.
poprawne zapakowanie jest po stronie sprzedawcy i miganie się że uszkodzili w transporcie to zwykła bzdura, ma być tak zapakowane żeby nic się nie stało, oczywiście poza ewidentnymi uszkodzeniami opakowania które już mówi samo za siebie, ale wtedy takiej przesyłki się nie odbiera.
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Z tego co napisano na forum prawnym to kupujący w tym przypadku może złożyć pisemną reklamacje sprzętu w trybie artykułu 560 Kodeksu Cywilnego, gdyż taka forma przysługuje kupującemu, który zakupił towar od osoby fizycznej. Musi więc odesłać sprzęt na swój koszt wraz z pismem i żądaniami, a sprzedający w ciągu ustalonego (przez niego) czasu rozpatruje reklamacje. Czy pozytywnie czy negatywnie w każdym przypadku sprzęt będzie odesłany znów na koszt kupującego.
Nieźle. Dosyć, że kupujący pokrył przesyłkę kiedy kupował sprzęt to jeszcze 2-krotnie musi ją pokryć (1. raz jak wysyła sprzedającemu, 2. raz jak sprzedający się na niego wypnie i z powrotem mu odeśle uszkodzony sprzęt). Dobrze, że to na mnie nie trafiło bo bym takiemu (pseudo)sprzedającemu łeb chyba urwał...
Nikon
Paczka z zewnątrz była wpożądku brak uwag, ale wewnątrz brakowało górnej wytłoczki i obiektyw był luźno, pani wmawia mi w żywe oczy że to pomówienie i zapakowała aparat jak orginal, masakra. Tym właśnie uznałem jej winę od samego początku, oczywiście nie udowodnię tego no bo jak, ale ja to wiem i jestem przekonany że nie mówi prawdy. W przyszłym tygodniu we wtorek wysyłam aparat do serwisu na expertyzę, zobaczymy co wyjdzie, pan z serwisu powiedział że szkoda że nie dostałem karty w zestawie bo na karcie zapisuje się moment samej awarii i było by wszystko jasne, ale postara się wydobyć co się da. Zobaczymy z jakimi kosztami będzie to związane bo inny serwis stwierdzil telefonicznie 350zł, proszę też o powstrzymanie się od obraźliwych form wypowiadania się o sprzedającym, dziękuję za zaangażoowanie.
Taniej Ci nie zrobią, idź na policję i to zgłoś. Allegro ma ubezpieczenie więc nie powinieneś być stratny w przeciwieństwie do naprawy w serwisie![]()
F50 | D80 | D100Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6
Czekam jeszcze na odpowiedz allegro wlaśnie w sprawie programu dchrony kupujących, ale takie działania mogę podjąć dopiero po upływie 30 dni. No i nie zwrócą całej kwoty zakupu tylko połowę.
Co do baterii to orginalna.
Ostatnio edytowane przez lockbud ; 02-01-2014 o 16:35
Skontaktuj się z nami