Close

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 118 z 118

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gusi Zobacz posta
    Lockbud - znając już koszty naprawy zaproponowałeś sprzedającej podział kosztów? Może się zgodzi?
    Próbować może ale od początku ta Pani pokazała, jak ją to interesuje.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gusi Zobacz posta
    Niestety, w tej sytuacji, gdy nie można zwrócić tego body jest to jedyne rozsądne wyjście z sytuacji.
    Zwrócić można niezależnie od tego co sobie sprzedawca wyobraża. Opis przedmiotu był sprzeczny ze stanem faktycznym i nabywca zawarł umowę będąc wprowadzonym w błąd.

Nawet jeśli wina leży po stronie firmy kurierskiej, to niech pani, która zlecała dostarczenie aparatu wystąpi z roszczeniem przeciwko tej firmie

Sprzedającego nie powinno obchodzić co dzieje się po drodze. Kupił sprawne body i MA dostać sprawne body lub zwrot pieniędzy.

Naprawa, która kosztuje więcej niż sprawna używka ...sorry To nie jest rozsądne wyjście.
    TJD
    Z50 | N16-50/3.5-6.3 | V85/1.8 | V23/1.4 | FTZ [S17-50/2.8 | N50/1.8G AF-S | N35/1.8G AF-S] | M42 [Industar 61 L/Z]

Domyślnie

zdecydowałem się na naprawę bo z zewnątrz aparat wygląda naprawdę przyzwoicie a wręcz bardzo dobrze, wolałem zainwestować w tą sztukę niż sprzedać za grosze i ryzykować zakup następnego. Może i znalazł bym inne body w tej cenie ale pewnie bardziej zajechane, a tak będę miał nową matrycę i 100%sprawny aparat. Po wymianie poglądów ze sprzedawcą przez meila i w sporze allegro wiem że próby pozyskania kasy są bezsensu i będę starał się o zwrot połowy z allegro.

Domyślnie

w sumie jeśli uzyskasz jakiś zwrot a Allegro to nie będzie to takie straszne jak wygląda
    pozdro
    z50 -

z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Co trzeba robić żeby zapakowany aparat tak uszkodzić, wierzyć się nie chce
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    To chyba jakiś fake, albo był wysłany bez żadnego opakowania. Nie wierzę, żeby dwa aparaty akurat mu zniszczyli.

Domyślnie

Wysyłałem, co prawda pocztą, ale myślę, że to nie ma większego znaczenia, szkło. Szklane szybki antynewtonoskie do skanera, doszły nieuszkodzone.
    Wysyłałem filtry szklane, takoż doszły nieuszkodzone, wysyłałem obiektywy i aparaty, rzutnik do slajdów, a nawet rower z Polski do Finlandii. Nigdy nie było problemów, że firma przewozowa cokolwiek uszkodziła. Ludzie nie umieją pakować.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów