Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Przeczytaj to: http://accord-foto.pl/index.php?artykul=110
    Jeśli ten artykuł Ci nie wyjaśni wszystkiego to zrób jeszcze test na hod pixele i ślij do sewisu.
    Dziękuję za radę, trochę rzeczywiście przesadzam biorąc pod uwagę że waruków w jakich wykonuje się testy praktycznie w rzeczywistości nie da się uzyskać i głębia ostrości w zależności od odległości od obietu znacząco rośnie
    Poszukam jeszcze 18-200 VR II takiego żeby był najbliższy ideału i trzeba kupić.
    Jak skończy się gwarancja to mozna się pobawić programem serwisowym.
    Jeszcze tylko pytanie które body Nikon, najtańsze oczywiście ma systemową regulację AF i pamięć kilku obiektywów ?

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferris Zobacz posta
    jeszcze tylko pytanie które body nikon, najtańsze oczywiście ma systemową regulację af i pamięć kilku obiektywów ?
    d7000
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

a d7100 też ma ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferris Zobacz posta
    a d7100 też ma ?
    Ma.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Po blisko 3 tygodniach oczekiwania odebrałem swojego D5100 z serwisu, gdzie kalibrowano mi AF. Był lekki backfocus, co często sprawiało problemy. Nieraz używam Heliosa i potwierdzenie ostrości zieloną kropką działało z efektem BF.
    AF teraz, na 18-105 działa perfekcyjnie. Głębia rozłożona idealnie tak, jak należy. Potwierdzenie ostrości przy Heliosie zapala się idealnie w punkt. To całkiem inna kultura użytkowania. Kiedy jeszcze do tego dorzuciłem nieoficjalny firmware, to minęła mi chęć wymiany sprzętu.
    Serwis w moim przypadku wykonał świetną robotę.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebastan Zobacz posta
    Po blisko 3 tygodniach oczekiwania odebrałem swojego D5100 z serwisu, gdzie kalibrowano mi AF. Był lekki backfocus, co często sprawiało problemy. Nieraz używam Heliosa i potwierdzenie ostrości zieloną kropką działało z efektem BF.
    AF teraz, na 18-105 działa perfekcyjnie. Głębia rozłożona idealnie tak, jak należy. Potwierdzenie ostrości przy Heliosie zapala się idealnie w punkt. To całkiem inna kultura użytkowania. Kiedy jeszcze do tego dorzuciłem nieoficjalny firmware, to minęła mi chęć wymiany sprzętu.
    Serwis w moim przypadku wykonał świetną robotę.
    No to teraz zrób sobie test jasnym szkłem na f/1.8, jestem przekonany że będziesz miał lekki FF.
    Dokładnie miałem to samo po kalibracji w serwisie, kit trafiał idealnie a 35-tka która miała lekki BF przed kalibracją po kalibracji był FF.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Tak też zrobię lada dzień. Dlatego wysłałem, że 35mm w sklepie przestrzeliwała okrutnie. Był bardzo wyraźny BF. Więc sprawdziłem 18-105 i też był BF. Obiekt niby mieścił się w GO, ale rozkłada był mocno przesunięty w tył. To samo na 18-55. Teraz aparat wrócił. Kity chodzą, jak złoto. Za kilka dni sprawdzę 35/1.8g i zobaczymy. Będzie grało, to kupię. Niewykluczone, że masz rację, ale jeszcze tego nie sprawdziłem.

Domyślnie

W serwisie robią parowanie puszki ze szkłem. BF i FF się wzajemnie znoszą. Dobrze jak puszkę ustawią na zero. Założysz inne szkło i już tak różowo nie będzie.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamut54 Zobacz posta
    W serwisie robią parowanie puszki ze szkłem. BF i FF się wzajemnie znoszą. Dobrze jak puszkę ustawią na zero. Założysz inne szkło i już tak różowo nie będzie.
    Takie parowanie podobno jest w zestawach body + kit.
    Serwis kalibruje do wzorca body i szkła, ale nie zawsze wychodzi to na zero.

Domyślnie

Teraz to już zastanawiam się czy nie sprzedać D5100 i odłozoną kasę na 18-200 VR II zainwestować w D7000+18-105.
    Taki zestaw kosztuje około 3300, i już ma systemową regulację FF/BF a matryca ta sama.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów