Close

Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 291
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    ...
    Parafrazując, są rozwiązania zunifikowane i spersonalizowane. Ani jedne, ani drugie nie mają przewagi nad innymi.
    Sorry Tomku, ale nie przekonam się do czegoś, co praktycznie nie jest całkiem moje.

Zrootowanego androida, mogę przenicować tak, że rodzony ojciec z matką go nie pozna, a japcok nietykalski jest jak zbzikowana pensjonarka, więc nie dziw się, że mnie od niego w sposób naturalny odrzuca.

Ostatnio renault zafundował swoim klientom model samochodu na baterie, który producent może sobie sterować zdalnie, wbrew woli właściciela i ten przykład pasuje mi lepiej do kwestii japcokowej, niż balwierskie porównania.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Sorry Tomku, ale nie przekonam się do czegoś, co praktycznie nie jest całkiem moje.
    Trendy na świecie są takie, że coraz więcej rzeczy się użycza pod pozorem sprzedaży. Ale to insza inszość.

Wracając jednak do zalet Ipadów, sporo ludzi jednak woli "gotowca", w którym nie nie trzeba grzebać, dłubać, klikać. Nie po to się kupuje gazetę żeby składać jej szpalty. Kupuje i czyta. Japcoka się kupuje i używa. Jak ktoś przedkłada dłubanie nad używanie, to jest właśnie taki Android.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...
    Wracając jednak do zalet Ipadów, sporo ludzi jednak woli "gotowca", w którym nie nie trzeba grzebać, dłubać, klikać. Nie po to się kupuje gazetę żeby składać jej szpalty. Kupuje i czyta. Japcoka się kupuje i używa. Jak ktoś przedkłada dłubanie nad używanie, to jest właśnie taki Android.
    ... ale to widzisz niezupełnie tak jak powiadasz, bo gdy skompilujesz jąderko linucha pod konkretne potrzeby i hardware, to system jest po prostu uszyty na miarę i bryka dużo lepiej, niż na domyślnych nastawach.
    Takoż, kiedy ktoś w sposób świadomy ujarzmi zielonego ludzika, to nie jest to już jakaś poważna kula u nogi, tylko całkiem użyteczny soft.

Fakt, trzeba najpierw podłubać, ale później jest już z górki, przynajmniej do następnej poważnej aktualizacji systemu.

Prawdą jest też, że to nie dla każdego, ale dlatego właśnie japcok znajduje wzięcie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

przynajmniej do następnej poważnej aktualizacji systemu
    A potem znów dłubanie. Rozumiem, w serwerze ma to większy sens, ale w tablecie nie widzę takowego. Chyba, że jako hobby. Tablet nieprzypadkowo porównałem do gazety i takiego komfortu używania oczekuje wielu użytkowników. Słowo klucz - technika użytkowa.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A potem znów dłubanie. Rozumiem, w serwerze ma to większy sens, ale w tablecie nie widzę takowego. Chyba, że jako hobby. Tablet nieprzypadkowo porównałem do gazety i takiego komfortu używania oczekuje wielu użytkowników. Słowo klucz - technika użytkowa.
    Tomku, jeżeli nie masz potrzeby bycia realnym właścicielem zakupionego sprzętu, to moje tu pisanie nie ma prawa Ciebie przekonać.

Smartfon/tablet, to w praktyce małe komputery, więc powinny być jak to komputery konfigurowalne, inaczej z mojego punktu widzenia są kompletnie nieużyteczne.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

A czy tablety japcoka chodzą szybciej od sonych Z na głupim androidzie, to wiesz, jakoś nie jestem przekonany.
    No pewnie, tylko w Sonych siedzi pierdylion-rdzeniowy potwór, który brutalną siłą jakoś ogarnia "rozkapryszonego" Androida.

Pomijam, że taka Z-ka cenowo zbliża się do iPada i chyba też nie ma gniazda na kartę.

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Po prostu nie interesuja mnie te tablety, chocby byly najlepsze na swiecie (...)
    To po co o nich piszesz, wypowiadasz się?
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 20-12-2013 o 02:12

Domyślnie

Smartfon/tablet, to w praktyce małe komputery, więc powinny być jak to komputery konfigurowalne, inaczej z mojego punktu widzenia są kompletnie nieużyteczne.
    uC w ekspresie do kawy też jest małym komputerem i to nawet pracującym pod Linuxem a zupełnie nie widzę potrzeby konfigurowania czegokolwiek. Jest zrobione tak aby spełniało swoją funkcję i tyle. W bardzo wielu urządzeniach siedzą komputery i nawet o tym nie wiemy. Dlaczego nie postrzegać tak tabletu?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

uC w ekspresie do kawy też jest małym komputerem i to nawet pracującym pod Linuxem a zupełnie nie widzę potrzeby konfigurowania czegokolwiek. Jest zrobione tak aby spełniało swoją funkcję i tyle. W bardzo wielu urządzeniach siedzą komputery i nawet o tym nie wiemy. Dlaczego nie postrzegać tak tabletu?
    Aleś dopieprzył, że nawet nie wiadomo jak Ci zgrabnie odpowiedzieć, żeby nie było zbyt brutalnie.

W skrócie chodzi o pełne panowanie nad systemami łączności i zapobieganie wyciekowi danych, więc ten przykład baristyczny też jakoś od czapy.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta

To po co o nich piszesz, wypowiadasz się?
    A co ja o nim pisze?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Na pewno na zwykłym uC masz linuxa? Ja bym jednak nie szedł w tak daleko idące przypuszczenia. Chyba, że Twój ekspres pozwala zarządzać sobą zdalnie przez HTTP, albo telnet, ssh, czy inny wysokopoziomowy ( cywilizowany ) sposób... ;P
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów