Close

Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 291

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Większość niezgodności dotyczy zasilaczy, nie tabletów jako takich.
    Tylko w dwóch wypadkach niezgodność dotyczyła zaburzeń promieniowanych, co też nie oznacza, że nie dotyczyło to zasilaczy.
    W skrócie, przy tablecie podłączonym do ładowarki mogą wystąpić zakłócenia innych urządzeń podłączonych do tej sieci.

Niezgodności dotyczących braku deklaracji zgodności czy niewłaściwego oznakowania, nie ma nawet co komentować, takie rzeczy załatwia się kserokopiarką i naklejkami.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    O, nie ma tak dobrze....
    Powiedz mi, a do czego potrzebny jest Tobie slot na karty SD w tablecie?
    Mogę się domyślać, że np. do zrzucania zdjęć z aparatu.
    To może lepiej mieć wejście na usb (normalne, takie jak np. a Acerze Iconi A501) i podpinać czytnik na karty do tabletu?

Ten T100 też fajnie wygląda, ma pełną Windę (ciekawe, czy można pracować bez używania okienek - na klasycznym pulpicie).

Moim skromnym zdaniem, producenci specjalnie tak projektują sprzęt, aby żaden z nich nie był idealny - to temu brakuje wejścia na karty SD, a innemu brakuje 3G i złącza usb (normalnego). Przez to mamy mętlik w głowie.

Mnie ostatnie przyszedł na myśl dell xt2 - laptop ale z funkcją tabletu.
    Nie chce zgrywac zdjec z aparatu, ale wlasnie wygodnie bylo by czasem, po prostu wyciagnac karte z aparatu i wlozyc w taki slot, by moc je obejrzec, albo pokazac innym.
    Dobrze tez, ze jest wejscie USB, bo mozna tez podlaczyc nawet dysk i wtedy ew. zgrac zdjecia z takiej karty, lub bezposrednio z dysku je obejrzec.
    Dlatego ten T100 mniej mi pasuje bo pomimo, ze ma Windowsa, nie ma standardowego wejscia SD.
    Napisales, ze "nie ma tak dobrze", no wlasnie czytalam, ze Asus wlasnie szykuje sie do produkcji by byl dual boot, to jest mozliwe, moze nawet w styczniu sie o tym dowiemy.
    Tak wiec taki T701 z dual botem i wiecej nic nie chce... Poza tym podoba mi sie wlasnie ten model.
    Dell o ktorym wspomniales to raczej laptop, a to ze ma funkcje tabletu nie bralabym tego pod uwage, duze i ciezkie. Tablet ma byc maly, lekki, funkcjonalny.
    Wymagasz by Twoj tablet mial 3G, a te sa zazwyczaj troche drozsze i jezeli nie mozesz sie bez tego obejsc, to chyba tez jest ciezko wybrac?
    A co powiesz o Lenovo S6000-H? Ma 3G i fajna cene. Do tego panel IPS. a ja zostane przy Asusie.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Właśnie rozważam Lenovo - wahania są pomiędzy 8 cali a 10 cali

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    Właśnie rozważam Lenovo - wahania są pomiędzy 8 cali a 10 cali
    Uwazam, ze jak czesto korzystac musisz poza domem, to 8 cali, a jak sporadycznie to 10 cali.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Zdarza mi się często. Mam co prawda acera iconię a501, ale ostatnio coś szwankuje. Jak ma dobry dzień, to jest w porządku, jak ma słabszy, to potrafi doprowadzić do pasji. Odczuwalny jest procek starszej daty - 2x1 ghz i brak możliwości (swobodnej) zaktualizowania Andka do choćby 4,2.
    Stąd też chodzi za mną ten ośmiocalowy Lenovo, choć 10-cio - nie jest zły, ze względu na baterię (pojemność i kształt - służąca także tako podpórka ale i jako uchwyt).

Oglądałem przed chwilą na stronie naszego narodowego dziennika, test B8000...główną wada jest ekran (wg testującego), gdyż ma rozdzielczość tylko 1200x800.
    Owszem, to nie szczyt dzisiejszych możliwości, ale tyle mam w Iconii i nie narzekam. A zapomniał testujący dodac, że dzięki temu bateria wystarcza na nieco dłużej...

Mekano,
    jak już kupisz tego T701, to się pochwal ...
    Ostatnio edytowane przez jerryjola ; 18-12-2013 o 23:02
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Taki tablet jak T701 powinien kosztowac w okolicy T100, t701 jest wyceniony na 499 €. a w cenie 599 € jest Microsoft Surface Pro 64GB i5, nie wiem gdzie tu logika i dlaczego Asus jest taki drogi patrzac na inne tablety i to co oferuja..
    gdyby posiadal Windowsa cena byla by bardziej adekwatna, ale z Androidem wydaje mi sie ze drogi.. i zeby chociaz jakas alternatywa byla.. no wlasnie chyba dlatego, ze nie ma alternatywy ma taka cene..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Ale czemu nie? Bo Tobie się podoba, to my mamy go nie krytykować? :]
    Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Majek, moglbys sie troche kulturalniej wyrazac, ja tylko wyrazilam swoje zdanie i zaznaczylam ze niektorzy, niektorzy wiec potrzebuja urzadzenia bardziej funkcjonalnego czyli rozszerzonego wlasnie o rozne przydatne porty, zeby sie nie bawic w jakies przejsciowki itp. i uwazam, ze pod tym wzgledem Asus jest niezastapiony. Mi w moim tablecie czasem brakuje tych rzeczy.
    Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Podobno ja tu uchodzę za radykała, ale tym razem to Ty porządnie przegiąłeś.

Co to za język i w ogóle za jakaś dziwna filozofia, mam wrażenie, że my tu próbujemy rozmawiać, a nie promować marki i obrażać się za ich krytykę?

Za korzystanie z produktów apple, płaci się niezwykle wysoka cenę i to nie tylko w wymiarze finansowym, ale właśnie również w wymiarze swobody rozszerzania choćby pamięci urządzeń, ale i konfigurowalności samych OS-ów.

Taka niewola, naruszałaby moje poczucie własności przedmiotu, za który jakby nie było, płaci się ciężkie pieniądze.
    Łoj, chyba kij w mrowisko niechcący wtyknąłem...

Sorki, troszkę się źle wyraziłem... Powinienem napisać "niektórym to nie przeszkadza", a nie "mnie to nie przeszkadza". A napisałem to, co napisałem, bo znikąd pojawia się post Mekano, zupełnie wyrwany z jakiegokolwiek kontekstu, który można odczytać po prostu "iPad jest gupi". Tak, jakby koleżanka się obudziła rano i sobie pomyślała: "Oooo, jak nie cierpię iPadów! Napiszę o tym na forum! Napiszę, że są niefunkcjonalne, bo... Bo nie mają gniazda na kartę pamięci! Tak! Tak właśnie napiszę!"
    Ponad to mam nieodparte wrażenie graniczące z pewnością, że koleżanka nie miała dłużej do czynienia z iPadem i nie zna jego zalet. W swoich wypowiedziach opiera się na wyczytanych w sieci parametrach katalogowych i krótkim kontakcie z urządzeniem gdzieś... W markecie, u znajomych...

Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem swoją wypowiedzią, nie miałem takiego zamiaru. Chciałem tylko zaznaczyć, że dla niektórych (padło akurat na mnie, ale to sam jestem sobie winien) brak slotu na kartę nie jest ograniczeniem funkcjonalności. Dla innych niektórych jest, dlatego ci inni niektórzy nie kupują iPadów tylko tablety, z gniazdami na kartę pamięci. To tak, jak ja bym wstał rano i sobie pomyślał: "Oooo, jak ja nie cierpię tabletów z Androidem! Ten system jest taki powolny, nic tam nie chodzi płynnie! Napiszę o tym na forum!" Ale czy coś takiego gdzieś napisałem? Po co miałbym to robić? Bo twierdzić tak chyba mam prawo (bazując np. na wyczytanych w sieci opiniach i krótkim kontakcie z zabawkami u znajomych), prawda? Tak samo, jak Wy macie prawo twierdzić, że tablet bez gniazda na kartę jest niefunkcjonalny. Rozumiecie analogię? Mnie nikt nie kazał kupować tabletu z Androidem, Wam nikt nie każe kupować iPada lub innego tabletu bez gniazda na kartę. I nie jest to powód do miauczenia, że iPad nie ma czegoś tam, czy że inny system jest taki, a nie inny.

Johanan, Ty twierdzisz, że brak tego, czy śmego w jabolach narusza Twoje poczucie własności, ja twierdzę, że mojego nie narusza. I czyja racja jest czyjsza? Mojsza, czy Twojsza? Tak czerpiąc z klasyka. Jak stwierdziłem, że mnie brak slotu nie przeszkadza, to się okazało, że jestem radykałem. Ale jak Ty napisałeś, że Tobie przeszkadza, to już jest ok?

Żeby nie było, niczego nie próbuję promować, nie obrażam się za krytykę. Nie chcę też żadnego flame'u wywoływać. Sam czasem namiętnie pod nosem krytykuję iPada używając niewybrednych epitetów, bo potrafi nieźle wkur...zyć, ale przecież nie ma urządzeń bez wad. Mnie tylko trochę rozbawiła, trochę zirytowała wypowiedź Mekano, taka znikąd wzięta, do niczego się nie odnosząca, bez większej (mogę się mylić) znajomości urządzenia. Odpisałem pod wpływem impulsu, robiłem to gdzieś na kolanie, w przerwie między jedną, a drugą ważną_rzeczą. Wyszło może zbyt dosadnie, może zbyt lakonicznie i suma summarum, niezbyt nieszczęśliwie... Za co jeszcze raz przepraszam, popiół se na łeb sypię.

A tak swoją drogą, to teraz Wy się obrażacie. Więcej dystansu może, co? Ja gdzieś kogoś wprost zwymyślałem?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    ...
    Johanan, Ty twierdzisz, że brak tego, czy śmego w jabolach narusza Twoje poczucie własności, ja twierdzę, że mojego nie narusza. I czyja racja jest czyjsza? Mojsza, czy Twojsza? Tak czerpiąc z klasyka. Jak stwierdziłem, że mnie brak slotu nie przeszkadza, to się okazało, że jestem radykałem. Ale jak Ty napisałeś, że Tobie przeszkadza, to już jest ok?
    ...
    Nie tylko brak czegoś, ale vqrvia mnie w jabolach tworzenie jedynie słusznej konfiguracji, od której wara użytkownikowi, boć tylko jest jeden bóg, a jest nim ogrodnik tworzący mackintoshe na swój obraz i podobieństwo.

Ostatnio, uczyniono nawet "gest" w kierunku użytkowników, utrudniając downgrade z iOS7 do wcześniejszych wersji systemu, gdyby komuś jednak się to cudeńko z jakichś wydumanych powodów nie spodobało.

A czy tablety japcoka chodzą szybciej od sonych Z na głupim androidzie, to wiesz, jakoś nie jestem przekonany.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie tylko brak czegoś, ale vqrvia mnie w jabolach tworzenie jedynie słusznej konfiguracji
    - Wiesz Waldek, widziałem taką maszynę do golenia. Wsadzasz gębę w dziurę, myk, cyk i ogolona.
    - O! Ale jak to? Jak ona tak goli. Przecież każdy ma inną gębę!
    - Tylko do pierwszego golenia...

Parafrazując, są rozwiązania zunifikowane i spersonalizowane. Ani jedne, ani drugie nie mają przewagi nad innymi.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Majek, ale to Ty zrobiles problem nie wiadomo jaki, ja do ipadow zupelnie nic nie mam, Ty sie rzuciles od razu, jakby wylano Tobie kubel zimnej wody, wez sobie przeczytaj swoja wypowiedz i reakcje..
    Po prostu nie interesuja mnie te tablety, chocby byly najlepsze na swiecie, pewnie i sa.. (ale skoro nie maja tego co bym chciala zeby mialy, to zainteresowalam sie innymi), tak samo jak ciezko mi sie nawet zainteresowac Surface, bo ma system RT. Logiczne.

Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów