Close

Strona 27 z 30 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 291

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Na pewno na zwykłym uC masz linuxa? Ja bym jednak nie szedł w tak daleko idące przypuszczenia. Chyba, że Twój ekspres pozwala zarządzać sobą zdalnie przez HTTP, albo telnet, ssh, czy inny wysokopoziomowy ( cywilizowany ) sposób... ;P
    uC to skrót myślowy/słowny. Nie wiem co tam siedzi za procesor, ale na pewno chodzi na tym któryś Linux. Jeszcze komendy linuxowe rozpoznaję jak widziałem technika który coś tam w nim kalibrował.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Wątpię, żeby ktoś pakował hardware które udźwignie system operacyjny do czegoś tak prostego jak ekspres. Linuxa, mógł używać na poziomie programatora...
    Ale ni eo tym temat!

Rozgraniczanie: iOS bezproblemowy i latwy, dziala out of box - android wymaga dłubania, grzebania i zabawy jest bezsensowne. To tak jak by powiedzieć, że jak pada deszcz, to nie umrzemy z pragnienia, a jak świeci słońce to trzeba olejek i wszystko...
    Szczególnie w perspektywie markowych tabletów, gdzie mamy lepszy hardware, szczególnie wazne dla andka, gdzie mamy Systemy Windows 8 i Windows 8 RT. To już trochę inny poziom.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 20-12-2013 o 02:29
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kurtz, odniosłem wrażenie że masz pojęcie o zarządzaniu sieciami, więc powinieneś kumać w czym problem.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dla mnie, osobiście iOS odpada, również, przez brak możliwości konfiguracji wielu rzeczy, brak kontroli nad danymi i działaniem systemu. Ale, z drugiej strony, z tego samego powodu odpada też Android, bo żeby mieć realne zarządzanie, musimy mieć zrootowane urządzenie i masę wiedzy i zaufania do twórców aplikacji "zabezpieczających"... Dla tego tak bardzo optymistycznie podchodzę do systemów MS Windows na tabletach i planuję zakup takowego w przyszłości.

Smartphone, którey nie oferuje mi prywatności, staje się tylko urządzeniem do rzeczy które wymagają najniższego poziomu bezpieczeństwa. Najmniej ważne konta email, rozmowy telefoniczne, etc. Wyłączony GPS, etc, etc. Urządzenie które cały czas mamy przy sobie, może zbierać ( i zbiera, co pokazały różne odkrycia w przypadku iPhone ) bardzo wiele danych, których moim zdnaiem nie powinno.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kurtz, istnieją źródłowe gotowce, albo i nawet całkiem gotowe rozwiązania whispera na andka w rodzaju SecureText-u itp. , więc to absolutnie nie problem, by zabezpieczyć komunikację w mobikach.
    Jak ktoś ma świra na tym punkcie, to może nawet używać RedPhone, albo płatnych rozwiązań, ale to raczej ekstrema.

Dość, że jest czym pogrzebać i nie muszą to być kompletne aplikacje, ale skrypty, mody, albo całe gotowe modyfikacje systemu wprost do zastosowania.
    Medice, cura te ipsum.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Pytanie techniczne: tablet dla człowieka, który siedzi w delegacji i wieczorem chce przejrzeć internet i pogadać z rodziną przez Skajpaja. Pytania:
    Rozmiar: skoro internet i tablet nie będzie trzymany w kieszeni, to raczej 10"?
    Model: Nexus 10 (trochę drogo, lepiej byłoby taniej...), jakieś alternatywy? Chińszczyzna odpada, tablet ma działać bezawaryjnie.

Zastanawiam się, czy nie byłby lepszy po prostu jakiś tani laptop 10", a'la dawne Asusy EEE?

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Nikt nic?

Domyślnie

Mam w domu Kindla Fire - czyli chyba 8", ostatnio troche pod wplywem impulsu (i rozdzielczosci) kupilem Galaxy Note 10.1 2014.
    Wniosek - trzeba bylo wziac cos z 8" ekranem - dosyc niewygodnie sie te 10" obsluguje, a i waga wieksza.
    Note'a nie polecam do takich zastosowan o jakich piszesz - przerost formy nad trescia, przy tym ma kilka "baboli" - bateria dosyc slaba, tulko USB 2.0 (w 2014 roku w topowym modelu). Aczkolwiek - 8" ma USB 3. Jesli odpowiada ci Szajsungowy TouchWiz to moze Note 8?

Laptop/ultrabook - mimo wszystko ciezszy (szczegolnie po doliczeniu wagi torby, zasilacza, klebowiska kabli itp...)
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeżeli się łamiesz, to tylko netbook: http://www.x-kom.pl/p/79543-netbook-...se-czarny.html .
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Johanan chce Ci wyslac priv, czy sobie nie zyczysz? (POPROSZE POST DO SKASOWANIA, ZA JAKIES 2 GODZINY, napisalam tu, bo widze, ze Johanan ma zdaje sie zablokowane privy.. heh).
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Strona 27 z 30 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów