Close

Strona 24 z 30 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 291
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Ciekawe, ze ipadow nawet nie tkneli
    Oryginałów nie, ale ...
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Niektorzy patrza na tablet pod wzgledem funkcjonalnosci. Do ipada nawet nie da sie wlozyc dodatkowej karty.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elmo Zobacz posta
    Mam pytanie dotyczące:
    samsunga GALAXY Note 10.1 2014 Edition LTE 16 GB
    miał ktoś go na dłużej w rękach?
    Rozdzielczość: 2 560 x 1 600 - ładnie wygląda.
    To ja się przypomnę z pytaniem...
    Czy warto?
    Piszę, bo rozdzielczość całkiem, całkiem a i rysik się przyda...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Niektorzy patrza na tablet pod wzgledem funkcjonalnosci. Do ipada nawet nie da sie wlozyc dodatkowej karty.
    No i co z tego? Mnie to nie przeszkadza i nie uważam, żeby brak możliwości włożenia karty w jakikolwiek sposób wpływał na funkcjonalność urządzenia. Może nie feruj takich wyroków, bo każdy w inny sposób postrzega funkcjonalność i każdy kupuje urządzenie, które najbardziej mu odpowiada. Nie pasi Ci iPad, to go nie kupuj, ale też nie miaucz, jaki to on niefunkcjonalny.

Domyślnie

Nie pasi Ci iPad, to go nie kupuj, ale też nie miaucz, jaki to on niefunkcjonalny
    Ale czemu nie? Bo Tobie się podoba, to my mamy go nie krytykować? :]
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Majek, moglbys sie troche kulturalniej wyrazac, ja tylko wyrazilam swoje zdanie i zaznaczylam ze niektorzy, niektorzy wiec potrzebuja urzadzenia bardziej funkcjonalnego czyli rozszerzonego wlasnie o rozne przydatne porty, zeby sie nie bawic w jakies przejsciowki itp. i uwazam, ze pod tym wzgledem Asus jest niezastapiony. Mi w moim tablecie czasem brakuje tych rzeczy.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    No i co z tego? Mnie to nie przeszkadza i nie uważam, żeby brak możliwości włożenia karty w jakikolwiek sposób wpływał na funkcjonalność urządzenia. Może nie feruj takich wyroków, bo każdy w inny sposób postrzega funkcjonalność i każdy kupuje urządzenie, które najbardziej mu odpowiada. Nie pasi Ci iPad, to go nie kupuj, ale też nie miaucz, jaki to on niefunkcjonalny.
    Podobno ja tu uchodzę za radykała, ale tym razem to Ty porządnie przegiąłeś.

Co to za język i w ogóle za jakaś dziwna filozofia, mam wrażenie, że my tu próbujemy rozmawiać, a nie promować marki i obrażać się za ich krytykę?

Za korzystanie z produktów apple, płaci się niezwykle wysoka cenę i to nie tylko w wymiarze finansowym, ale właśnie również w wymiarze swobody rozszerzania choćby pamięci urządzeń, ale i konfigurowalności samych OS-ów.

Taka niewola, naruszałaby moje poczucie własności przedmiotu, za który jakby nie było, płaci się ciężkie pieniądze.
    Medice, cura te ipsum.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    A co byscie wybrali:
    TF701T czy T100? Ten pierwszy jest na Androidzie i ma ladna rozdzielczosc: 2560x1600 + standardowy port SD/SDXC, ten drugi to taka wersja basic, gorsza rozdzielczosc i bez standardowego portu SD, ale za to z Windowsem 8. Nie powiem chodza mi po glowie te dwa, tym bardziej ze prawdopodobnie TF701T bedzie do dostania.. o 100 euro drozszy.

To zależy do czego potrzebujesz...

Ja bym zastanowił się jeszcze nad czymś takim, jak kolega wcześniej pytał:
    GALAXY Note 10.1 2014 Edition LTE 16 GB
    Nie miałem tego w rękach, ale widziałem w siec jego możliwości - jak dla mnie jest to właśnie kwintesencja tabletu.
    Czasami używam jako notatnika w pracy Fujitsu Stylistic 5112. Procek C2D 2x1.33, 4 GB ram, Win8.1, bateria nie nowa, ale wystarcza na jakieś 5-6 godzin pracy, chyba że włączone mam 3G (przez PCMCIA). Chodzi toto jak burza, ale co najważniejsze, można nie tylko pisać, ale rozpoznaje (winda) świetnie pismo. A dzieci bawią się rysując.
    Nie obrabiam zdjęć, bo monitorek ma naciągane 12 " i 1024x768.
    I jak na dziś, duża część tabletów nie dorównuje mu wydajnością czy funkcjonalnością. Duży minus to wielkość i waga.

Ja brałbym , gdybym miał nieco więcej kasy (samochód w serwisie, wiec kasy już nie mam...), to wziąłbym tego Samsunga (rysik!!!) albo TF701T . Dla mnie taki tablet ma mi zastąpić laptopa, ale nie jako narzędzie pracy na co dzień. Nie muszę mieć Windowsa.Wolę rysik i rozpoznawanie pisma, lekkość.
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    wziąłbym tego Samsunga (rysik!!!) albo TF701T . Dla mnie taki tablet ma mi zastąpić laptopa, ale nie jako narzędzie pracy na co dzień. Nie muszę mieć Windowsa.Wolę rysik i rozpoznawanie pisma, lekkość.
    Ja bym chciala TF701T z Windowsem, lubie okienka. (Windows phone i RT sie nie licza).
    Natomiast najlepiej by bylo, dual boot Windows+Android. Takie cos ma tylko Transformer Book Trio.
    Dzis bylam w Media Markt, ale niestety nie bylo zadnego z nich.
    W styczniu Asus zapowie cos nowego, ale nie licze na to, ze bedzie cos fajniejszego od TF701T.
    Samsungiem sie nie interesuje, ani innym tabletem, bo tylko Asus oferuje to, co bylo by mi potrzebne czasami, duzy slot na karty SD.. a ten ma tylko model TF701T.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

O, nie ma tak dobrze....
    Powiedz mi, a do czego potrzebny jest Tobie slot na karty SD w tablecie?
    Mogę się domyślać, że np. do zrzucania zdjęć z aparatu.
    To może lepiej mieć wejście na usb (normalne, takie jak np. a Acerze Iconi A501) i podpinać czytnik na karty do tabletu?

Ten T100 też fajnie wygląda, ma pełną Windę (ciekawe, czy można pracować bez używania okienek - na klasycznym pulpicie).

Moim skromnym zdaniem, producenci specjalnie tak projektują sprzęt, aby żaden z nich nie był idealny - to temu brakuje wejścia na karty SD, a innemu brakuje 3G i złącza usb (normalnego). Przez to mamy mętlik w głowie.

Mnie ostatnie przyszedł na myśl dell xt2 - laptop ale z funkcją tabletu. Wiem, ze to nie jest to samo co dzisiejszy tablet. Ale:
    - pełna winda
    - niejedno wejście USB
    - slot na SD
    - można włożyć kartę WWAN
    - można pisać na nim!
    - też ma klawiaturę....

... ale też ma swoje wady - jest większy, cięższy i krótko (relatywnie) działa na baterii.

Tak wiec, moja droga, lekko nie ma...
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Strona 24 z 30 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów