Close

Strona 13 z 30 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 291
    Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Moi mili...
    bijecie pianę, a temacie w zasadzie mało co konkretnego piszecie.
    Sam teraz jestem na etapie zakupu tabletu, najlepiej 8", byleby długo pracował na baterii i niekoniecznie był to iPad.
    Ten wcześniej wspomniany Lenovo wygląda całkiem zachęcająco, a jeżeli na baterii rzeczywiście może pracować ok. 18 h - to byłby prawie hit. Jednakże toto waży nieco.
    Zastanawiam się jeszcze nad Acer'em Iconią 8", bo też parametry niezłe, a i na baterii może ponoć trochę wytrzymać.

....trochę OT - ja nie traktuję tablecika jako gadżetu. Oczy mam już nie pierwszej młodości i nie wszystko już jestem w stanie zrobić na smartfonie.
    Ostatnio lapka zostawiam w biurze i wychodzę w teren z tablecikiem 10", też już niepierwszej młodości.
    Jestem w stanie jak trzeba i przejrzeć pocztę, i napisać w miarę wygodnie maila. Mam tablecik zsynchronizowany z Dropboxem i mogę i wygodnie przeglądać dokumenty i je edytować.
    Stąd też poszukuję czegoś, co ma mniej więcej 8 cali, i pracuje długo na baterii. Zdjęcia robię aparatem lub w ostateczności komórką, dzwonię i piszę smsy przez komórkę.
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Jerryjola, a czemu nie zainteresujesz sie Asusem memo? Mi tam nawet odpowiada, te 7 cali, ale sa wieksze 10 cali i z rozna rozdzielczoscia, ten tablet 7 cali naprawde nie jest zly.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    ...
    Czyli jak telefon, to nie oczekiwac wygorowanej wydajnosci, wystarczy zeby dawal rade do tego do czego jest stworzony, a to dzisiejsze telefony potrafia..
    ... .
    Tablet, to cholernie niepraktyczne urządzenie i jest podobnie niefunkcjonalny jak laptop, bo do kieszeni tego nie włożysz, a jeżeli jest wydajny, to popracuje co najwyżej 9 godzin na baterii i szlus.
    To co, mam się zmieniać w dzisiejszych gadgeciarzy, którzy noszą swoje zabawki w plecaku?

Komedia, czy co?

Z drugiej strony, po co mi tablet w domu, skoro mam tam full komputerów, włącznie z laptopem, który służy tylko do zastosowań sieciowych?

Dlatego marzy mi się wydajny phablet, który zastąpi wymienione urządzenia.

Na phablecie np. 6,3", spokojnie sobie przejrzę sieć, siedząc na kawie i przeprowadzę biznesowe rozmowy, a po przyjściu do domu, dotykając do pilota (NFC), zmienię rozmiar ekranu np. na 55".

ps. Inna sprawa, że kieszeń na phablet 6,3", to też niewymiarowe monstrum, ale dałoby się radę.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 08-12-2013 o 23:04
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Tablet, to cholernie niepraktyczne urządzenie i jest podobnie niefunkcjonalny jak laptop, bo do kieszeni tego nie włożysz, a jeżeli jest wydajny, to popracuje co najwyżej 9 godzin na baterii i szlus.
    To co, mam się zmieniać w dzisiejszych gadgeciarzy, którzy noszą swoje zabawki w plecaku?

Komedia, czy co?

Z drugiej strony, po co mi tablet w domu, skoro mam tam full komputerów, włącznie z laptopem, który służy tylko do zastosowań sieciowych?

Na phablecie np. 6,3", spokojnie sobie przejrzę sieć, siedząc na kawie i przeprowadzę biznesowe rozmowy, a po przyjściu do domu, dotykając do pilota (NFC), zmienię rozmiar ekranu np. na 55".

ps. Inna sprawa, że kieszeń na phablet 6,3", to też niewymiarowe monstrum, ale dałoby się radę.
    Pomyśl o samsung galaxy note
    Ostatnio edytowane przez QubaKpl ; 08-12-2013 o 23:33
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Domyślnie

Komedia, czy co?

Wybacz... ale albo masz urządzenie przenośne i ograniczony czas pracy na baterii, albo stacjonarne, które pracuje bez przerwy.

Albo masz super wydajne, a przez to i łakome na prąd, albo mało wydajne i oszczędne...

Skończ marudzić... Ciebie widzę zadowoli tylko jedna rzecze:
    telefon rozmiaru 4", z ekranem przynajmniej 7" i wytrzymujący na baterii tydzień pracy przy pełnym obciążeniu...
    O wydajności przynajmniej i7-4770...

Mi do kieszeni bez żądnego ale mieści się tablet 7"... z resztą te 6.3" "phablety" w rozmiarach zewnętrznych nie są wiele większe.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

haha.. (sorry) ale 6,3 czy 7 cali to jest wlasnie "krowa", 7 cali jako telefon to jest zdecydowanie za duze, 6,3 pewnie tez, bo to tylko troche mniejsze niz 7 cali..
    Te 7 cali tablet ciezko sie nosi bez dodatkowego plecaka, czy torebki, bo niby gdzie mialo by sie zmiescic do kieszenie od jeansow?
    Dlatego jesli juz chcemy komfortowo cos obejrzec poza domem to 7 cali jest ok, a wiekszy tablet o te 3 cale zrobi pewnie wieksza roznice.. ale i tak trzeba nosic cos dodatkowego zeby to, gdzis wlozyc, no ale to naturalne, nie stanowi przeciez problemu.. chyba, ze dla Ciebie.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dlatego, chwilowo jadę na serii Xperia Z/Z1 i czekam na rozwój wypadków, a zapowiada się ciekawie, giętkie ekrany i takie tam duperele.

GonzoG, wierzę że dość szybko będziesz się czuł zawstydzony swoim dzisiejszym brakiem wymagań.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

czekam na rozwój wypadków, a zapowiada się ciekawie, giętkie ekrany i takie tam duperele.
    aha i co zapragniesz telefon z funkcja wydajnego laptopa i zeby byl zwijany, bo taki to juz na pewno zmiesci sie do kieszeni?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    aha i co zapragniesz telefon z funkcja wydajnego laptopa i zeby byl zwijany, bo taki to juz na pewno zmiesci sie do kieszeni?
    Rzeczywistość często znacznie przerasta nawet najśmielsze imaginacje, więc wstrzymajmy się z bajdurzeniem.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

No to wracajac do tematu: Markowe dobre tablety
    Nadal uwazam, ze mozna wymienic Asusa TF701T oraz ASUS MeMO Pad FHD 10 (tyle, ze bez dolaczanej klawiatury).

Strona 13 z 30 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów