Szukaj
No i co Ty kolego właściwie mądrego powiedziałeś?
IBM nie bawił się o ile mnie pamięć nie myli w sieciowe gadgety, typu smartfony/tablety, natomiast Samsung jak najbardziej i to od dawna, jest również producentem wyświetlaczy, jakbyś zapomniał o tym szczególe.
Lenovo, to na tym polu neptek przy koreańskim koledze.
Medice, cura te ipsum.
Johanan jak jestes taki obeznany w osiagnieciach roznych producentow, to powiedz mi w ktorym roku zostal wydany pierwszy tablet Samsunga?
Bo IBM-Lenovo, swoj pierwszy tablet wydalo w czerwcu 2005 r. model Thinkpad X41
(na szybkiego wynik z Google).
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Następna mędrczyni.
Historia tabletu jakiego dziś znamy jest bardzo krótka, bo masowo zaczęto je wytwarzać w tej formie dopiero w tej dekadzie.
http://www.tabletowo.pl/2011/05/09/j...znej-dachowki/
Niczego nie odmawiam Lenovo, ba nawet ich pasę swoją krwawicą, kupując ustawicznie produkowane przez nich komputery.
Co tu dużo, nawet zauroczył mnie ich K900, bo to całkiem zgrabne cacuszko.
Niemniej to wszystko nie zmienia faktu, że Samsung posiada więcej doświadczeń w produkcji sieciowych gadgetów.
Medice, cura te ipsum.
Z tym doświadczeniem w produkcji takich urządzeń u Samsunga to bym nie przesadzał.
1. pierwsze tablety Samsunga robił Foxconn
2. IBM robił tablety znacznie wcześniej - właśnie seria ThinkPad. Ale tak jak i teraz, były to urządzenia przeznaczone do zastosowań profesjonalnych.
3. To co robi Samsung teraz jest dalekie (znacznie słabsze) od tego co robi konkurencja, w tym i Lenovo.
A jeśli chodzi o Lenovo - nie darzę tej firmy dobrym uczuciem... wręcz przeciwnie, tylko zepsuli dobrą markę stworzoną przez IBM'a.
Natomiast jeśli chodzi o tablety - "robią" bardzo dobre. A dokładniej to zamawiają w Foxconn'ie, z resztą tak samo jak i Apple.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Johanan, pierwsze pochodzenie tabletu zaczelo sie od 1888r. nazywano je: "Teleautógrafo" opatentowane przez Elisha Gray, mozna bylo pisac czy malowac na tym wlasnie elektronicznie.
a pierwszym laptopem byl Epson HX-20, z 1981r ?![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Mam dokładnie w tyle, kto wyprodukował pierwsze urządzenie z dotykowym ekranem, ponieważ było to praktycznie nieużyteczne do praktycznego zastosowania.
X41, to również NIE tablet, tylko laptop z dotykowym ekranem, który jest tak użyteczny w sensie tabletowym, jak nie przymierzając krzesło fakira do wygodnego odpoczynku.
Nie kupiłem jeszcze żadnego tabletu Lenovo, więc nie będę sobie języka strzępił, ale za to ostrzę sobie zębiska na phablet z rodzaju K900, pod warunkiem, że zwiększy wydajność obliczeniową i niech sobie będzie i Lenovo, jeśli będzie tak starannie wykonany jak wspomniany K900.
Medice, cura te ipsum.
Johanan, nie jestes bardzo wymagajacy? Ten K900 juz jest to sprzet bardzo mocny, a Ty wymagasz jeszcze wiekszej wydajnosci i to od telefonu?!
Johanan, wiem dokladnie co bys chcial, (juz nie pisalam szczegolowo), tylko chodzi o to, ze ciezko dostosowac te wszystkie potrzeby i wkomponowac w jedna calosc w dosc male urzadzenie, bo wydaje mi sie, ze laptopy i PC-ty, zawsze beda o wiele bardziej wydajniejsze, dla bardziej wymagajacych, no chyba, ze chodzi Ci o taka wydajnosc jak w lepszym jakims nowszym utrabooku, to jeszcze moze miec jakies realne szanse w blizszej przyszlosci. Moim zdaniem i tak powinno byc, tak jak teraz 3 urzadzenia.
Czyli jak telefon, to nie oczekiwac wygorowanej wydajnosci, wystarczy zeby dawal rade do tego do czego jest stworzony, a to dzisiejsze telefony potrafia..
Tablety powinny byc troche lepsze, no a dzisiejsze laptopy w wielu zastosowaniach daja sobie calkiem dobrze rade.
Mnie interesuja tablety cos w stylu Asus transformer, ciekawe zabawki, ale jakos malo popularne jeszcze.
Skontaktuj się z nami