Close

Strona 40 z 1914 PierwszyPierwszy ... 30383940414250901405401040 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    Sprawdzę. Parę dziwnych szkieł mam do wypróbowania, choćby od Pentaksa 110. Tylko najpierw muszę A7 nabyć
    Z R czy bez R - podjąłłeś Waść decyzyję?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Michał, spróbuj to samo zestawienie, tylko bez tylnej ramki na obiektywie. Przypuszczam, że ma taką samą jak 16/2.8. Ktoś gdzieś pisał, że musi spróbować ją zdjąć...
    Dzięki. Ale obawiam się, że to co najwyżej zlikwiduje winietę. Poza tym stracę gwarancję
    Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Z R czy bez R - podjąłłeś Waść decyzyję?
    Bz.

Domyślnie Sony A7 i A7r oficjalnie

Bz.
    A jaka motywacja, że pozwolę sobie podrążyć temat?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    Z tego co na szybko przejrzałem, to Huff nie wskazuje jednoznacznie na przewagę 7R nad 7 w kontekscie obiektywów Leiki. Moze coś przeoczyłem - dają coś te soczewki na matrycy? Same obrazki ok, ale czy jest jakieś dokładniejsze porównanie Mki do Sony 7/7R na np Summiluxie 50 lub 35, bo ostatnio malo to sledze.

Niestety nie widziałem sensownego porównania. A zdjęcia które widziałem z R wskazują na to, że te soczewki g... dają.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Wrocilem z Sony Center.

Wrazenia? Super sprzety! Jestem bardzo mile zaskoczony tym co Sony teraz wyprawia. Wczoraj bylem w Nikonie i to byl zawod miesiaca (czyt. Df = aj dont lajk it).

Bawilem sie A7, A7R i A7R z gripem. Pierwsze 10s z zupelnie nowymi sprzetami (bo ostatni raz sony mialem w rekach jak pokazali A900 tysiac lat temu) i juz wiedzialem gdzie, co i jak. W Df moj palec nie mogl znalezc spustu, tu od razu Grip swietny - bardzo dobrze lezy to w mojej rece. Jest tlusty, taki jak lubie Grip pionowy rowniez bardzo mily, aparat nabiera troche masy ale calosc jest swietnie wywazona i reka przy pionach automatycznie idzie tam gdzie powinna.

Wizjer elektroniczny jest swietny, chociaz nie mam z nimi duzej stycznosci - to co widzialem w zupelnosci mi wystarczy. Ostrzenie manualne = zadnego problemu (zwlaszcza z wlaczonym focus peakingiem i automatycznym powiekszeniem dla wiekszej pewnosci). Autofocus w obu byl ok, chociaz w A7R jakby wiecej sie gubil (warunki sklepowo-salonowe czyli tylko kijowe, sztuczne swiatlo bo tutaj juz ciemno za oknem o tej porze)

A7R duzo glosniejszy przy robieniu zdjec, moze to dla kogos bedzie problem (np. jak ktos jest ninja i robi szpiegowskie foty ). Obsluga aparatu prosta i szybka do nauczenia, bo mimo chinskiego menu i nowej guzikologii wiekszosc zostala ogarnieta w chwile.

Zeissy do nich bardzo mile, zaden Nikkor, z jakim mialem stycznosc, nie krecil pierscieniem ostrosci tak przyjemnie jak te male dziady

Oba aparaty swietnie czuja sie w dloni - w ogole nie daja wrazenia zabawkowego plastikszajsu. To jest kawal niezlego metalu. Calosc dosc ciezka jak na takie gabaryty, wiec to dla mnie byla niespodzianka.

Wyswietlacz przyjemny, duzo rzeczy mozna sobie wlaczyc/wylaczyc. Tilt wystarczy, zeby robic spod jajec i znad glowy

Obrazkow z aparatow zadnych nie mam bo nawet nie mialem karty przy sobie ale tego jest juz wystarczajaco duzo w necie. Zaczynam sie powaznie zastanawiac nad jednym z tych maluchow bo zrobily na mnie bardzo pozytywne wrazenie (ale pewnie skonczy sie na RX100, ktory tez mi sie spodobal ).

Ogolnie w salonie byl ogrom ludzi i zeby sie dopchac do A7/A7R trzeba bylo swoje odstac, nie to co w Nikonie do Df... O, i tyle

Domyślnie

A jaka motywacja, że pozwolę sobie podrążyć temat?
    Złożona
    W skrócie: jak już przestałem oglądać sample w 100% powiększeniu to stwierdziłem, że A7 ma lepszy stosunek wartości do ceny.
    A więcej Ci opowiem, jak już ją bede miał i się spotkamy, żebym się mógł pochwalić

Domyślnie

Złożona
    W skrócie: jak już przestałem oglądać sample w 100% powiększeniu to stwierdziłem, że A7 ma lepszy stosunek wartości do ceny.
    A więcej Ci opowiem, jak już ją bede miał i się spotkamy, żebym się mógł pochwalić
    Bardzo dziękuję za propozycję, choć może to być klasyczny "zły dotyk"

Jeżeli masz jeszcze adapter do Nikon-G, będziemy mogli przestrzelić kilka nikonowskich stałek - choć nie dość że tyłka nie urywają, to jeszcze zrobili w nich co mogli, żeby ostrzenie ręczne stało się nieużywalne :/

Domyślnie

Bardzo dziękuję za propozycję, choć może to być klasyczny "zły dotyk"
    Hahaha

Jeżeli masz jeszcze adapter do Nikon-G, będziemy mogli przestrzelić kilka nikonowskich stałek - choć nie dość że tyłka nie urywają, to jeszcze zrobili w nich co mogli, żeby ostrzenie ręczne stało się nieużywalne :/
    Adapter oczywiście mam i chętnie z Tobą posprawdzam te Nikkorki.

A dziś testowałem A7 z SEL-35F18 i rezultaty są podobne - winieta (większa, niż w przypadku 20/2. i kiepska jakość obrazu bezpośrednio przed winietą. Przykłady:

Nie odmówiłem sobie także sprawdzenia Voitka 40/1.4 (to zdjęcie jest przycięte do jakichś 70% rozmiarów oryginału, ale przeszkadzającej winiety, zmiany koloru czy smużenia nie stwierdziłem - w końcu to nie szeroki kąt):

Domyślnie

Voitek fajnie wygląda E35 też nieźle ale chyba jednak zostawiłbym go na nexa...

Domyślnie

Kurde jak mnie ssie!!!
    Wynoście się wszyscy... ;(

Chcę zestaw z 55/1.8...

Strona 40 z 1914 PierwszyPierwszy ... 30383940414250901405401040 ... OstatniOstatni