Jupiter 12 działa dobrze na sonym a7. Mam od kilku dni ale nie udało mi się z tym nigdzie jeszcze wyjść. Wrzucę efekty jak się zdarzy, chociaż jednocześnie wpadł mi nokton 40 i chyba tylko z nim zostanę w pobliżu tej ogniskowej.
Szukaj
Jupiter 12 działa dobrze na sonym a7. Mam od kilku dni ale nie udało mi się z tym nigdzie jeszcze wyjść. Wrzucę efekty jak się zdarzy, chociaż jednocześnie wpadł mi nokton 40 i chyba tylko z nim zostanę w pobliżu tej ogniskowej.
Jako fan jasności od zawsze rozważałem to szkło, Ty dopisałeś kolejne "za"... Dobra robota, ale człek z Ciebie zły.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Uuu za bardzo kontrowersyjny bokeh jak dla mnie, a jak się on ma do wersji 1,7?
Canon
Przydałyby się tego typu szkiełka pod apsc z 60-70% masy i wymiarów tych pełnoklatkowych.
Acz rozmywanie gałęzi jak już wspominałem kiedyś to ciężki orzech dla każdego szkła (no i jak tu widać też specjalnie przyjemnie nie jest), zdjęcia z testu z innymi tłami dużo lepiej go reklamująSam się nad tym szkiełkiem zastanawiałem ale na razie pod apsc.
Tylko ze Planar jest IMHO dużo mniej kontrowersyjny ale z drugiej strony po tych kilku zdjęciach nie da się w pełni porownac go do V 35/1.2 bo Planara używam 10 lat i mam na jego temat wyrobione zdanie. Z drugiej strony gust (i postrzeganie roznych rzeczy) ludzie mogą mieć bardzo odmienny - niedawno na tym forum czytałem, ze Sigma 85 ma bardzo nerwowy i poszarpany bokeh podczas gdy ja twierdze, ze rozmycie jakie ona daje jest niemal jak gaussian blur w PS, także tego.
Michel71 - a jak wychodzil Planar 35/2 na A7?
Canon
Skontaktuj się z nami